Eredivisie wil uitstel EK

4
1610
TILBURG - 24-08-2019, Koning Willem II stadion Dutch football, Eredivisie season 2019-2020. Injured Willem II player Fernando Lewis celebrating the win with Willem II fans during the match Willem II - Emmen. Final score 2-1.

Het voetbal in het grootste deel van Europa ligt momenteel stil vanwege de uitbraak van het coronavirus en dinsdag volgt een groot crisisoverleg over hoe het dit seizoen verder moet. De 55 nationale bonden die bij de UEFA aangesloten zijn, de associatie van Europese clubs ECA en European Leagues, de vertegenwoordiger van de Eredivisie en 26 andere topdivisies in Europa, gaan dan tijdens een grote videoconferentie met elkaar in gesprek over welke maatregelen genomen moeten worden.

Koepelorganisatie Eredivisie CV wordt vertegenwoordigd door European Leagues, zo legt directeur Mattijs Manders uit aan het Algemeen Dagblad. Manders’ voorganger Jacco Swart is momenteel de directeur van European Leagues: “We zitten met alle aangesloten leagues in een appgroep, we hebben actief contact met elkaar”, vertelt Manders.

“En ook met Jacco. European Leagues vertegenwoordigt onze stem in de vergadering van de UEFA, de KNVB doet dat vanuit bondsperspectief namens het Nederlandse voetbal. En in de ECA zitten ook Nederlandse clubs.” Manders verwacht dat er dinsdag grote beslissingen zullen worden genomen: “Het EK moet uitgesteld worden, dat is het meest wenselijke besluit dat de UEFA kan nemen”, is hij stellig.

“Dinsdag gaan al die partijen met elkaar in gesprek om te zoeken naar oplossingen. Als de grootste problemen achter de rug zijn, moeten we eerst zorgen dat we de landelijke competities weer opstarten en af krijgen”, vervolgt Manders zijn relaas. “Met of zonder publiek, dat zien we dan wel. Je kan net als de Japanners over de Olympische Spelen wel blijven volhouden dat het EK gewoon doorgaat, maar we moeten niet wegduiken voor de werkelijkheid. Het wordt vrijwel onmogelijk om het EK in de zomer te houden.”

4
Reageer op dit artikel

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
1 Discussie draadjes
3 Discussie antwoorden
0 Volgers
 
Meest gereageerde discussie
Populairste dicussies
3 Gereageerd
JTWBockbierForza Willem II Recent gereageerd
  Abonneren  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Het Ek gaat ook uitgesteld worden. Dit wil niet alleen Nederland dit willen alle landen die aan het EK mee doen. Dus de UEFA moet hier wel in meegaan.

En daarbij is het virus nog niet weg in juni (denk ik)

Bockbier
Gast
Bockbier

Het virus is ook nog niet weg in 2021. Dat is het punt ook niet.

Het gaat er meer om dat er niet te veel mensen tegelijk ziek zijn zodat de zorg overbelast is. Zoals nu in Italië.

Dus is het heel moeilijk in te schatten wat het beste is.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ bockbier

Klopt wat betreft het virus er (waarschijnlijk) nog in 2021 is. Maar dan zijn we wel een jaar verder en is het meer onder controle waarschijnlijk. Nu is er een complete chaos overal en die chaos is in juni nog niet over

JTW
Lid
JTW

Maar die ‘muur’ van immuniteit is in ieder geval steviger in 2021, dan over 3 maanden. Het EK in 2020 houden zou tegen alle #flattenthecurve maatregelen in gaan en zou zeer onverstandig zijn. Tijdens het EK gebeurt, zeker deze editie, precies wat nu niet wenselijk is: veel Europeanen die naar andere Europese landen reizen om daar met veel mensen een klein gebied te bezetten (stadions, pleinen) en kans op verspreiding/besmetting te vergroten.