El Hankouri: ‘Willem II en Feyenoord lijken op elkaar’

7
1934
Fran Sol komt net tekort om zijn score te verdubbelen. foto: (c) Toin Damen

Hoewel de Eredivisie dit weekend stil lag was het voor Mohamed (Mo) El Hankouri toch een bijzonder voetbalweekend. Het nationale elftal van Marokko, zijn tweede vaderland, behaalde voor het eerst in twintig jaar weer deelname aan het WK.

‘Ik heb de wedstrijd natuurlijk gekeken en het geeft een bijzonder gevoel dat Marokko er eindelijk weer bij is. Wat het extra speciaal maakt is dat Karim El Ahmadi en Sofyan Amrabat, mijn ploeggenoten bij Feyenoord, deel uitmaken van het team. Ik heb ze al kort gefeliciteerd en ben heel trots.
Mo heeft zelf ook al interlandervaring, in 2016 werd hij opgeroepen voor Oranje onder twintig. ‘Een geweldige ervaring, het is mooi om je land te vertegenwoordigen.’
Hoewel veel Nederlands-Marokkaanse voetballers op dit moment de keuze maken tussen spelen voor Nederland of voor Marokko is Mo daar zelf totaal niet mee bezig. ‘Ik richt mijn pijlen op mijn ontwikkeling bij Willem II en probeer hier Eredivisie ervaring opdoen. We zien later wel waar dat me brengt.’

Ontwikkelen bij Willem II
De focus ligt nu dus op zijn ontwikkeling bij Willem II. Dat gaat goed; Mo heeft het naar zijn zin in Tilburg en heeft het gevoel eindelijk zijn stempel te kunnen drukken. ‘Door maagproblemen heb ik de hele voorbereiding gemist en kon ik pas later instromen. Ik heb hard getraind om fit te worden en me met wedstrijden bij Jong Willem II voorbereid op mijn debuut voor het eerste. Het was bijzonder om tegen FC Groningen dan eindelijk mijn eerste échte Eredivisiewedstrijd te kunnen spelen. De wedstrijd daaropvolgend, tegen SC Heerenveen, stond ik zelfs in de basis. En het belangrijkst was dat we de volgende ronde haalden maar mijn assist op Fran Sol maakte die wedstrijd voor mij extra speciaal.

Omschakelen
Hoewel hij dit seizoen voor het eerst niet bij Feyenoord speelt lijkt de omschakeling Mo weinig moeite te kosten. ‘Willem II en Feyenoord lijken veel op elkaar. Feyenoord is in alles wat groter maar het zijn allebei warme clubs met geweldige supporters. Het voetbal is natuurlijk wél anders. Bij Feyenoord was ik gewend de bovenliggende partij te te zijn en veel balbezit te hebben. Bij Willem II is dat niet zo, je moet vaker verdedigend denken. Dat is voor mij heel leerzaam. Ik woon dit jaar op mezelf in Hilvarenbeek. Het verschil met Rotterdam is erg groot maar het rustige dorpsleven heeft ook wel iets. Ik kan mezelf daar goed focussen op het leven als prof.

7 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments