EK naar 2021; ruimte voor afronding competitie

46
4069
Matchwinner Mats Köhlert 2 keer trefzeker tegen Emmen (foto: (c) Toin Damen)

Het EK voetbal gaat komende zomer niet door vanwege het coronavirus en wordt met een jaar uitgesteld, zo heeft de UEFA dinsdag besloten na overleg met alle betrokken partijen.

De Europese voetbalbond besprak de complexe situatie via een conferencecall met de nationale bonden, clubs en competities en de internationale spelersvakbond FIFPro. De 55 UEFA-landen moeten nog officieel instemmen met het besluit, maar dat levert vrijwel zeker geen problemen op.

Bij de bespreking werden naar verluidt ook de opties besproken om het EK gewoon komende zomer te laten spelen, het EK te verplaatsen naar aanstaande winter of het toernooi volledig af te gelasten.

Met het besluit om het EK pas in juni volgend jaar te houden komt de Europese voetbalbond tegemoet aan de wens van veel nationale bonden, die nu meer ruimte hebben om de stilgelegde competities alsnog af te maken.

46
Reageer op dit artikel

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
11 Discussie draadjes
35 Discussie antwoorden
0 Volgers
 
Meest gereageerde discussie
Populairste dicussies
24 Gereageerd
In hart en nierenKruikenTrotsJansJanETAHRWB Recent gereageerd
  Abonneren  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Laten we hopen dat door dit ook landen gaan kijken en zorgen dat we niet afhankelijk zijn van bepaalde land met producten bv te kort mondkapjes omdat het uit China moet komen is toch schrikbarend. Of wel als een land om wat voor reden un product niet kan leveren het un ander land wel kan

Jan
Gast
Jan

Huh wat?

Dirruk
Lid
Dirruk

De komende tijd zullen ook voetballers besmet raken, waardoor hele clubs in quarantaine moeten.

Keiebaant
Lid
Keiebaant

Dirruk,

je hebt helemaal gelijk !
Tilburgse bedrijven als Schenker DB en Cool Blue zijn vanaf vandaag dicht.
Daar is ook iemand besmet en het gehele bedrijf ligt nu zo goed als plat.

Ook dit gaat bij Willem ll of andere clubs gebeuren,
Voordat dan weer iedereen fit is zijn we echt paar maanden verder en zie in het niet meer gebeuren dat de competitie hervat gaat worden.

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Keiebant lul niet zo slap db schenker rijd gewoon!!!en bij een besmetting gooien ze heel de tent niet plat….

Keiebaant
Lid
Keiebaant

Het bedrijf Schenker is dicht net als Cool Blue.
Mijn dochter werkt bij Xpo wat daar naast ligt en dat gaat mogelijk ook snel dicht.

Dus lul niet vriend

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ ETAHRWB

Un groot deel van de wereld ligt voor een grootdeel plat er vliegen bijna geen vliegtuigen grenscontroles zijn er in diverse landen er ik weet niet hoeveel bestmet of dood en bedrijven zijn gedwongen dicht of zijn zelf dicht gegaan en dan jij zeggen dat Keiebaant slap lult? 🤷‍♂️

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Mijn zoon werkt bij schenker dus idd lul niet zo slap….die is gewoon aan het werk…

Dirruk
Lid
Dirruk

ETAHRWB,

Of hij pakt iedere morgen zijn broodtrommeltje in en zegt dat ie naar zijn werk gaat, en kom je er nu door deze vervelende kwestie achter dat ie helemaal niet bij Schenker werkt.🤷‍♂️

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Dirruk da zou wa zijn 😂maar hij is gewoon aan de gang appt ie net!

Dirruk
Lid
Dirruk

@ETVHRWB,

Vraag om foto’s met de krant van vandaag als bewijs. Ik heb ook 4 jaar thuis geroepen dat ik naar school ging terwijl ik iedere morgen mijn broodtrommel inpakte maar toen mijn naam werd omgeroepen bij de diploma uitreiking op school zag je de meeste leerkrachten kijken van, Wie?? Die hebben we hier nog nooit gezien.

TILBURG
Gast
TILBURG

@ETVHRWB
Ik zie jou berichten meeremaals voorbij komen gij wit het altijd beter ofnie?

Begin echt moe van jou te worden jankert

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

@jankert tilburg!zoon komt net thuis heel dag gewerkt katsbochten! Zijn gewoon open gaan en komen trucks laden lossen etc!dus niks dicht!

@dirruk idd mij waren ze op school ook eens kwijt en ons ma zei dan die is weldegelijk geweest 😂en hoef geen bewijs van hem want zijn maten werken er ook😂

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ ETAHRWB

Jij hebt het over katsbochten Keiebaant had het over die andere Schenker .

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

@forza Waar staat dat?witte hoe groot schenker is ha ha maar goed ….zand erover!!👊🏻😁

Dirruk
Lid
Dirruk

@TILBURG,

Doe eens aardig voor je medesupporters.

Jan
Gast
Jan

Types zoals jou zorgen ervoor dat we nog veel langer geïsoleerd moeten leven omdat je waarschijnlijk de regels aan je laars lap en 10 pakken toilet papier thuis hebt staan.

wil
Lid
wil

Er is momenteel maar een ding belangrijk en dat is dat dit verschrikkelijke virus snel uitgeroeid wordt. De rest is nu bijzaak.

Lelystad Tricolore
Lid
Lelystad Tricolore

Wat mij betreft zijn de contracten van de spelers nu veel meer belangrijk dan hele hele seizoen (Jammer genoeg) Wie blijft, wie niet, met wie moet Willem II blijven onderhandelen. De contracten lopen tot 30 juni. Dat is het enige die op dit moment zeker is.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Lelystad Tricolore

Ook dat zal nu niet gebeuren . Niemand weet nu hoe de finaceele huishouding er uit komt te zien. Ook dit zal op de langebaan geschoven worden. Er gaan klappen vallen al die plannen die men had voor het coronavirus vallen in het water en moet bijgesteld worden of un laag pitje gezet worden

In hart en nieren
Lid
In hart en nieren

Gelukkig hebben we wel wat vet op de botten en kunnen wij wel handelen. Met wat meer voorzichtigheid misschien, maar zeker niet op een laag pitje. Juist nu zullen spelers geneigd zijn om sneller te verlengen of te tekenen.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Denk dat de regels de komende weken nog strenger worden en ook wij naar un voledige lockdown gaan net zoals oa in België Frankrijk Spanje Italië en als staks de regels weer versoepeld gaan worden zullen ze dat mondjesmaat gaan doen omtekijken wat de effecten zijn. Ook na 6 april zal het voetbal nog niet vrijgeven worden en zeker niet met publiek

We kunnen pas weer inhaken in augustus denk ik

Dat deze bizarre tijden maar snel verleden tijd mogen zijn

Jans
Gast
Jans

Gij kunt de lockdown wel goed gebruiken voor een lesje hoe gebruik ik leestekens.

antonius
Gast
antonius

De huidige stand als eindstand hanteren, evt. inhaalwedstrijden spelen zodat iedereen hetzelfde aantal wedstrijden heeft. Dan alleen nog maar play-offs spelen voor Europees voetbal.

Tilburg013
Gast
Tilburg013

Ik ben benieuwd hoe het zit met de transfermarkt, en met die Spelers die transfervrij over komen.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

De competitie begint sowieso pas op zn vroegst na 19 april

Dirruk
Lid
Dirruk

Ik zal vast een voorspelling doen.

Het seizoen is klaar en wordt als niet gespeeld beschouwd. Clubs kunnen zich gaan voorbereiden op het seizoen 2020-2021 en de ploegen die zich vorig seizoen hadden geplaatst voor Europees voetbal zijn voor komend seizoen onze inschrijvingen voor de Europese competities.

Dit geldt alleen als het Coronavirus binnen afzienbare tijd onder controle komt, en anders worden de competities langer uitgesteld en/of ingekort.

Glazen Bol
Gast
Glazen Bol

De feiten bij jou kloppen al niet. Dus aan voorspellingen zou ik me maar niet wagen als ik jou was.

Dirruk
Lid
Dirruk

We gaan het meemaken Glazen bol.

Goirle
Gast
Goirle

Niemand weet waar het heen gaat, dat zal de komende weken duidelijk worden ook afhankelijklijk zijn van het advies van mensen die er wel verstand van hebben. Laten we daar naar luisteren en niet naar jouw glazen bol.

Dirruk
Lid
Dirruk

@Goirle,
Je moet sowieso luisteren naar mensen die er verstand van hebben.

Die mensen geven nu aan dat deze “kwestie” nog wel een tijdje gaat duren dus durf ik aan de hand voor hun verhaal te voorspellen dat deze competitie niet meer uitgespeeld gaat worden.

En de mensen die er verstand van hebben in Zeist hebben een aantal scenario’s klaarliggen en dan kijk ik naar die scenario’s en geef alleen maar door wat het meest voor de hand liggende scenario is.

Maar zoals gezegd, we gaan het meemaken.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Idd Dirruk dat denk ik ook
Mensen op zn vroegst en dat is alle gunstigste geval spelen pas 22 april onze 1e wedstrijd weer tegen RKC. Ik zie dat niet gebeuren. De kans dat het seizoen wordt uitgedeeld is klein. En als ie uitgespeeld wordt acht ik de kans groot dat het zonder publiek wordt gedaan

We zullen het zien

UNITED
Lid
UNITED

Er word heel het jaar niet meer gevoetbald als je de experts mag geloven.

VivaFranSol
Gast
VivaFranSol

@Dirruk, noem je verstand en Zeist nou in één adem?🤪

RWB4Ever
Gast
RWB4Ever

Ik vrees er ook voor dat dit gebeurt. Utrecht zit ook in bekerfinale

Sprang
Lid
Sprang

De clubs van vorig seizoen Europa in laten gaan zou wel echt schraal en onverdiend zijn. Maar goed. Ben benieuwd wat ze kiezen. Gevoetbald gaat er niet meer worden. Daar geloof ik niet in

FuckoffBeneliga
Gast
FuckoffBeneliga

Dirruk heeft niet alleen inside info van Willem II, ook van het corona virus krijgt hij feiten doorgespeeld, en van de KNVB ook bovendien.

Psychiater
Gast
Psychiater

Zou Evert ook narcisten kunnen helpen met hun probleem ?

Bockbier
Gast
Bockbier

Dirruk. Doe eens normaal. Jij bent het schoolvoorbeeld van een suptrerstst

lekker lachen. Ik ga slapen

KruikenTrots
Lid
KruikenTrots

Ik vraag me toch ook zeer af of de competitie nog wordt uitgespeeld en het lijkt me al sowieso sterk dat (als het zo is) dat moet publiek zal zijn.
Sterker ik vraag me af of competities voor september/oktober überhaupt weer opgepakt kunnen worden. Misschien moeten we 2020 gewoon geheel schrappen. En in januari 2021 beginnen waar we vorig jaar geëindigd zijn…

Sprang
Lid
Sprang

Geloof er niet zo in dat dit seizoen wordt uitgespeeld. Dan moet half mei t virus onder controle zijn en daar geloof ik niet in.

wil
Lid
wil

Ik verwacht niet dat de competitie uitgespeeld gaat worden.

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Ik wel!en dat hele EK kan me toch gestolen worden met al die hossende,toeterende,polonaise lopende carnavaleske oranje wortels,kapiteinen,kazen,indianen etc etc…

Rene
Gast
Rene

Het zal krap worden, ook zonder EK. Ik heb er net als jij een hard hoofd in. Als spelerscontracten inderdaad in juni aflopen, zoals je hier en daar wel leest, dan gaan we het in ieder geval niet redden met de teams zoals ze nu zijn. Voor mei gaan we echt niet weer voetballen, en misschien duurt het wel tot juni of zelfs juli. Als het niet nog later wordt (in China duurt het nu ook al een maand of vier en daar zijn ze er nog niet vanaf). En dan nog: je moet in september klaar zijn, want anders… Lees verder »

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Zondag woensdag zaterdag kun je er zo 3 in een week afwerken….

Koen Verhoef
Lid
Koen Verhoef

En waar ik nergens iets over hoor of lees: de komende maanden zullen ook tal van voetballers besmet raken, waardoor hele clubs in quarantaine moeten. Dat virus gaat echt niet aan de voetballerij voorbij.