Eigen vermogen Willem II naar 1.5 miljoen

34
2406

Het afgelopen seizoen zijn door Willem II op financieel vlak grote stappen gezet. De club heeft over het seizoen 2017 / 2018 een netto-omzet behaald van 12.310.000 euro en daarmee een nettowinst gerealiseerd van 1.157.000 euro. Per 30 juni 2018 is hierdoor het eigen vermogen versterkt tot 1.522.000 euro.

Het financieel resultaat in het seizoen 2017 / 2018 leidt tot een belangrijke versteviging van het eigen vermogen van de club. Een solide eigen vermogen biedt een goede basis om de gewenste investeringen en verbeteringen voor de club te realiseren. Voor het KNVB-licentiesysteem is Willem II wederom ingedeeld in de hoogste categorie en behoort hiermee tot de financieel meest gezonde clubs.

Hoger niveau
Berry van Gool, algemeen directeur: ‘We zullen de opbrengsten benutten om de club structureel naar een hoger niveau te brengen, in lijn met de doelstelling in het beleidsplan om een stabiele Eredivisieclub te worden. Het gaat dan met name om investeringen in het trainingscomplex voor de eigen jeugd en de aankoop en renovatie van het Koning Willem II stadion. Deze investeringen zijn noodzakelijk om tot een structurele verhoging van de inkomsten te komen, die dan weer ten goede komen aan het voetbal.’

Stadion
Op korte termijn neemt Willem II het voormalige RKTVV-complex van de gemeente over en worden de kleedkamers en kantine gerenoveerd. Een belangrijke stap voor de verdere professionalisering van de Willem II Voetbalacademie. Daarnaast is Willem II, in overleg met de gemeente, de voorgenomen aankoop en renovatie van het stadion aan het voorbereiden.

Jaarverslag 
Het jaarverslag 2017 / 2018 van Willem II Tilburg B.V., dat door BDO Audit & Assurance B.V. is voorzien van een goedkeurende controleverklaring en dat tevens is goedgekeurd door de Raad van Commissarissen, het Stichtingsbestuur en de Clubraad, is hier in te zien.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Top
Lid
Top

Ik lees dat inkomsten van onze lieve buren vorig jaar 2mln hoger lag op 14,5mln. Dat vind ik fors.
Zij groeien harder dan Willem II.

Robby
Lid
Robby

Groeien zij ja? zie ik nergens terug. Dat hij meer inkomsten binnen halen snap ik. Die deal met Man City is financieel gezien lucratief. Gratis spelers en nog flink wat geld om ze bij je te mogen stallen. plus hebben ze ook geld gekregen voor de transfer van hun gehuurde linksback naar PSV. Dus ik snap wel dat ze meer inkomsten hebben. Neemt niet weg dat zij ook nog veel schulden hebben waardoor deze hele overeenkomst broodnodig is om te blijven voortbestaan. Maar groeien???? zie ze nog totaal niet groeien.

Top
Lid
Top

Staat nog steeds een vordering op Twente van een halve ton in de boeken. Zouden we die ooit uitbetaald krijgen?

vakkieB
Lid
vakkieB

@Dmitri Shoukov, Snap jij het dan wel allemaal, wat er binnen onze club zich afspeelt?? Onze TD schuift op de tribune aan bij een gewezen lid van de RvC. Zoals Dirruk schrijft, lijkt mij ook, dat dit niet gepast is. Ook niet gepast is het feit dat de voorzitter van het Stg. Bestuur op zoek is naar nieuwe leden in de RvC. Ik snap dat allemaal niet. Met z’n allen, bestuur, techn. staf, spelers supporters en iedereen kijken we uit naar de resultaten van WillemII. Onze club. En wat doen de heren die het voor het zeggen hebben? Juist. Haantjes-gedrag.… Lees verder »

Dre
Lid
Dre

Weer goed nieuws en Dirruk komt weer paniek zaaien. Misschien kunnen jullie met Zn allen verzamelen bij het Jan v Roessel standbeeld en dan met fakkels naar het huis van Mathijsen lopen en een paar liedjes zingen om je onvrede duidelijk te maken

Guillaume1896
Lid
Guillaume1896

Dat verhaal over zingen en fakkels voor Fran Sol zit je nogal hoog hè Dre? Kom je nou elke keer bij positief nieuws hiermee aanzetten? Verzin eens iets origineels.

SpannieTricolores
Lid
SpannieTricolores

Zeer nette cijfers van het afgelopen boekjaar, petje af ! Ook als je de huidige selectie ziet, welke nu op het veld staat, is er sprake van een kwalitatief betere selectie dan de afgelopen jaren. Het ziet er goed uit, Willem II, ga zo door.

Rojo Blanco Azul
Lid

Petje af voor de Willem II directie. Deze cijfers liegen niet en we kunnen toch niet ontkennen dat hier heel goed werk is geleverd. Ik vraag me dan ook nog steeds af wat het draagvlak was (en misschien nog is) om het functioneren van Van Gool ter discussie te stellen. Kijk naar de financiële en sportieve teloorgang van onze westerburen en de trots op ons Willem II wordt alleen maar groter !

Robby
Lid
Robby

Hou er wel rekening mee dat de hoogte van het resultaat tot stand is gekomen door zaken waar Van Gool geen invloed op heeft gehad. Dat we een VAR tijdens de bekerwedstrijd met Roda hadden komt niet door Van Gool maar zonder die VAR waren de inkomsten uit het bekertoernooi fors lager. Ook de verkoop van Van Dijk naar Liverpool is zonder inmenging van Van Gool tot stand gekomen, zo ook de transfers van Weghorst, Locadia en Janga.

boer
Gast
boer

Het blijkt binnen het voetbal erg moeilijk te zijn om minder uit te geven dan er binnenkomt. Van Gool doet dat prima, en calculeert zulke meevallers niet in, waardoor het ook echt meevallers zijn en geen broodnodige opbrengsten.

Je hebt gelijk dat van Gool geen invloed uit kon oefenen op de hoogte van de meevallers, maar hij heeft er in ieder geval voor gezorgd dat deze opgeschreven konden worden als extra inkomsten.

Robby
Lid
Robby

Helaas is het uniek in het voetbalwereld neemt niet weg dat dit gewoon normaal is in bedrijfsleven. Ik heb daarom ook moeite om iemand een schouder klopje te geven voor iets wat eigenlijk heel normaal is. Beetje hetzelfde als mijn baas iedere dag zegt dat ie blij is dat ik op tijd op mn werk kom. Is niet meer als normaal en als daar van af geweken wordt moet er iets van gezegd worden niet anders.

Robby
Lid
Robby

“De netto omzet steeg aanzienlijk van € 10.554.000 naar € 12.310.000 voornamelijk door de opbrengsten uit het Weuro 2017 en de opbrengsten uit het KNVB-bekertoernooi. Exclusief deze inkomsten bedraagt de stijging 4 %.”

Zo, de opbrengsten van het EK vrouwen 2017 en het bekertoernooi heeft ons 1,3mln opgeleverd!? Het loont dus om de beker serieus te nemen. Hebben we voor het EK vrouwen ook veel kosten moeten maken eigenlijk? weet iemand dat?

remco77
Lid
remco77

Dirruk, kom er maar in…

WIIhart
Lid
WIIhart

Haha!
Ik ben bang dat Complimenten en positiviteit geen woorden zijn die voorkomen in het vocabulair van deze goede man!

Dirruk
Lid
Dirruk

Dirruk komt helemaal nergens in want die zit zich nog streeds te verbazen over wat er afgelopen weekend gebeurt is. Er is een bestuurscrisis bij onze club die nog steeds niet opgelost is ( verre van dat ) en waar inmiddels verschillende slachtoffers zijn gevallen. Een van die slachtoffers is Ronald Hermans en wat schetst mijn verbazing afgelopen zaterdag? Komt onze technisch directeur Joris Mathysen voorbij op FOX, in een shot op de tribune met naast hem Ronald Hermans. Op dat moment snap ik er helemaal geen zak meer van. Dan gaat het er helemaal niet om of Ronald Hermans… Lees verder »

NulEenDrieTilburg
Lid
NulEenDrieTilburg

Iemand heeft weer eens een overdosis aan pessimisme-pillen genomen.

Shoukov
Lid

Tja, er is nu eenmaal veel wat ons Dirk niet snapt, maar ouwehoeren zal hij blijven doen. En verder: hoe goed van Willem II om zich niet te laten opnaaien door ouwehoeren en eendagsvliegen, maar rustig en gestaag blijft werken aan versteviging van de positie.

TricoEques
Gast
TricoEques

Ronald wil gewoon betrokken blijven bij de club en mag gewoon naar wedstrijden gaan kijken. De relatie tussen hem en Joris is gewoon prima en relatie met van Gool is ook niets aan de hand. En daarom ook niet zo onlogisch dat je ze terug ziet naast elkaar op de tribune. Buiten dat zijn er ook mensen die uit elkaar kunnen gaan maar gewoon tof met elkaar door een deur kunnen blijven gaan. Is dat voor jou zo lastig te begrijpen? Jij strooit al lange tijd met emotioneel geladen opvattingen. Je toetert in het rond en je hebt geen flauw… Lees verder »

Dirruk
Lid
Dirruk

@TricoEques,

Jij mag vinden wat je wil maar je zegt hier nu dat de relatie tussen de verschillende hoofdrolspelers goed is. Dan hoef ik de rest van je verhaal niet meer te lezen want dan weet je niet wat er speelt.

Geloof jij allemaal maar wat ze je willen laten geloven.

TricoEques
Gast
TricoEques

Dat is dus ook je probleem ten opzichte van andere mensen die de club goed volgen en toch ook wel beetje weten wat er speelde en nu nog speelt. Er zit een groot verschil tussen zakelijk meningsverschil en persoonlijke vete. Jij legt het uit alsof men met elkaar in hevig conflict is en dat ligt toch echt veel genuanceerder. Buiten dat wil geen enkele bestuurder een schip verlaten met een vieze boord of gat in de broek dus ga er maar vanuit dat ze er als heren mee omgaan en dat de problemen zoals die er idd ook zeker nog… Lees verder »

Maximaal
Gast
Maximaal

Als men in de bestuurlijke kringen bij Willem II als heren met elkaar was omgegaan, dan was er niet de heibel geweest die is geweest. En als ik de berichten van Dirruk terug lees, is die heibel nog steeds niet opgelost.

TricoEques
Gast
TricoEques

Ik beweer niet de dat de problemen opgelost zijn. Ik zeg wel dat men er op een fatsoenlijke manier aan het uitkomen is. wink En ik zeg ook dat het beeld dat geschetst wordt afwijk van de werkelijkheid. Het dramatiseren is niet nodig en slecht voor de club.

Dirruk
Lid
Dirruk

Wat jij wilt TricoEques.

Ik heb alleen nergens problemen mee dus weet niet waarom je dat hier nu vermeld. Nogmaals je weet niet waar je over praat als je nu wederom aangeeft dat men als heren met elkaar omgaat.

We gaan het komende periode meemaken bij onze club. Ik hoop dat de meest capabele wint al zou ik niet kunnen zeggen wie er het meest capabel is in deze soap!!

wil
Lid
wil

Dus Ronald zou nooit meer naast Joris mogen zitten. Kom op zeg.

TricoEques
Gast
TricoEques

Precies en dat is dus onzin en er een soap van maken. Heeft niemand wat aan!

Dirruk
Lid
Dirruk

Beste Wil, De heer Hermans mag van mij doen en laten wat ie wil, maar als je weet wat er achter de schermen allemaal is gebeurd en nog gaat gebeuren, dan is het hoogst opmerkelijk en not done. Nu heb ik inmiddels vernomen dat er intern wel degelijk over gepraat is omdat de meeste verantwoordelijke personen binnen onze club het ook niet begrijpen. Mij interesseert het verder niks en nogmaals, ze zoeken het maar uit met z’n allen. De club is alleen de verliezer en daar gaan we met z’n allen nog achterkomen. Als laatste over je opmerking. Martin Kroeze,… Lees verder »

Huphuphup
Lid
Huphuphup

Dirruk, je reageert vrij emotioneel op onderwerpen die je (zoals je blijft benadrukken) niks interesseren. Als het je niks interesseert, laat het lekker gaan joh

Sogetup
Lid
Sogetup

Er ging toch een verhaal rond dat Willem II de salarissen niet meer kon betalen?

TommyV
Lid
TommyV

Heel goed nieuws. We kunnen wel met z’n allen klagen over van Gool, maar financieel hebben we er lang niet zo goed voorgestaan als nu het geval is. Hopelijk in de winterstop een financiële klapper van een paar miljoen met de Jong naar Barcelona of Madrid, Sol die dan wel mooi kan blijven, en de toekomst gaat het er nog beter uitzien.

Zekur
Lid
Zekur

Inderdaad, de toekomst is meer dan rooskleurig met al die aankomende miljoenen. Laat ze Frenkie maar lekker naar de 100 miljoen toe “hypen”. Dan kunnen het wel eens hele mooie jaren worden in Tilburg! Stadion mooi uitbouwen, dat komt de komende jaren toch wel vol te zitten met al die extra nieuwe supporters uit het westen van Brabant die Breda toch maar voorbij rijden.

drobs
Lid
drobs

Sorry, maar het stadion uitbouwen gaat denk niet meer zo makkelijk lukken met heel die nieuwbouw. We moeten waarschijnlijk gaan verhuizen mbt het stadion!

Marc
Gast
Marc

Het gevangenis complex gaat plat dus wellicht eerder opschuiven dan verhuizen. Het is maar een idee en absoluut geen waarheid.

Maximaal
Gast
Maximaal

De gevangenis kan niet zomaar “plat”, want dat is een rijksmonument. Er is wel huizenbouw gepland op die locatie, maar de huidige gebouwen blijven staan. Ik zie eerder dat de trainingsvelden naast het stadion gaan verdwijnen, als ze op de lange termijn ook met de A-selectie gaan trainen bij RKTVV.