Eigen vermogen Willem II naar 1.5 miljoen

33
2447

Het afgelopen seizoen zijn door Willem II op financieel vlak grote stappen gezet. De club heeft over het seizoen 2017 / 2018 een netto-omzet behaald van 12.310.000 euro en daarmee een nettowinst gerealiseerd van 1.157.000 euro. Per 30 juni 2018 is hierdoor het eigen vermogen versterkt tot 1.522.000 euro.

Het financieel resultaat in het seizoen 2017 / 2018 leidt tot een belangrijke versteviging van het eigen vermogen van de club. Een solide eigen vermogen biedt een goede basis om de gewenste investeringen en verbeteringen voor de club te realiseren. Voor het KNVB-licentiesysteem is Willem II wederom ingedeeld in de hoogste categorie en behoort hiermee tot de financieel meest gezonde clubs.

Hoger niveau
Berry van Gool, algemeen directeur: ‘We zullen de opbrengsten benutten om de club structureel naar een hoger niveau te brengen, in lijn met de doelstelling in het beleidsplan om een stabiele Eredivisieclub te worden. Het gaat dan met name om investeringen in het trainingscomplex voor de eigen jeugd en de aankoop en renovatie van het Koning Willem II stadion. Deze investeringen zijn noodzakelijk om tot een structurele verhoging van de inkomsten te komen, die dan weer ten goede komen aan het voetbal.’

Stadion
Op korte termijn neemt Willem II het voormalige RKTVV-complex van de gemeente over en worden de kleedkamers en kantine gerenoveerd. Een belangrijke stap voor de verdere professionalisering van de Willem II Voetbalacademie. Daarnaast is Willem II, in overleg met de gemeente, de voorgenomen aankoop en renovatie van het stadion aan het voorbereiden.

Jaarverslag 
Het jaarverslag 2017 / 2018 van Willem II Tilburg B.V., dat door BDO Audit & Assurance B.V. is voorzien van een goedkeurende controleverklaring en dat tevens is goedgekeurd door de Raad van Commissarissen, het Stichtingsbestuur en de Clubraad, is hier in te zien.

33 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments