Effectief Willem II wint in Zwolle

48
2307
Fenomeen Fran Sol 2 maal trefzeker in Zwolle (foto: (c) Toin Damen)

Willem II weet na 8 wedstrijden weer wat winnen is. Het speelde niet goed maar was erg effectief in het verzilveren van kansen. Al vroeg kwamen de Ticolores op een 0-2 voorsprong via Dankerlui en Sol. Daarna zakte Willem II in en liet het initiatief aan de thuisploeg. Na de rust bracht Crooij Zwolle terug in de wedstrijd maar Sol wist uit een corner 1-3 te maken. Daarvoor was het onrustig achter het doel van Wellenreuther, voorwerpen werden op het veld gegooid scheidsrechter Martens legde daarop het spel even stil. Pec Zwolle maakte nog de aansluitingstreffer via Flemming. Resterende minuten drong de thuisploeg verder aan en was het billenknijpen omdat Willem II te weinig druk zette op de bal.

(verslag: willem-ii.nl)
EFFECTIEF WILLEM II WINT IN ZWOLLE
Een uiterst effectief Willem II heeft vrijdagavond in Zwolle met 2-3 gewonnen. In de eerste helft kopte Damil Dankerlui de Tricolores naar een voorsprong, waarna Fran Sol even later deze voorsprong verdubbelde. Na rust leek PEC Zwolle via een treffer van Vito van Crooij terug in de wedstrijd te komen, maar binnen enkele minuten kopte Fran Sol de Tricolores naar een 1-3 voorsprong. Toen Zian Flemming kort voor het einde de 2-3 binnenkopte brak een spannende slotfase aan, waarin Willem II uiteindelijk aan het langste eind trok.

Ten opzichte van de basisopstelling tegen Ajax namen Thomas Meißner en Damil Dankerlui de plaatsen in van Dries Saddiki en Elmo Lieftink. Vanaf de aftrap nam de thuisploeg het initiatief, maar verder dan enkele corners kwamen ze niet. De Tricolores waren uiterst effectief daarentegen. Bij de eerste de beste uitbraak gaf Diego Palacios een voorzet vanaf de linkerkant op Dankerlui, die handig bij zijn directe tegenstander Kenneth Paal wegliep. Vervolgens kopte hij de bal bij de tweede paal tegendraads tegen de touwen: 0-1.

Overwinning vieren met het volle uitvak in Zwolle (foto: (c) Toin Damen)

Effectief
De doelpuntenmaker was even later ook bij het tweede doelpunt betrokken. Hij stuurde Fernando Lewis de diepte in, die op zijn beurt de bal bij Fran Sol bezorgde. De spits scoorde vervolgens zijn achtste competitietreffer en bracht Willem II na ruim een kwartier op 0-2. Na dit dramatische begin voor PEC Zwolle duurde het even voordat ze hun zaken op orde hadden.

Venijn in de staart
Tegen het einde van de eerste helft was Mike van Duinen de speler die het meeste gevaar stichtte. Zijn kopbal belandde recht in de handen van Timon Wellenreuther en dankzij een perfecte sliding van Freek Heerkens voorkwam hij dat Van Duinen de aansluitingstreffer kon scoren. Op slag van rust probeerde Vito van Crooij het met een schuiver laag over de grond, maar ook deze kans werd door Wellenreuther gepareerd. Hierdoor ging Willem II met een comfortabele 0-2 voorsprong de kleedkamer in.

Tijdelijk stilgelegd
Aan het begin van de tweede helft zagen de 13.222 toeschouwers een ongewijzigd spelbeeld, de thuisploeg had balbezit en Willem II wachtte af wat er ging gebeuren. Schoten van Van Duinen en Bouy gingen naast het doel van Wellenreuther. In de 56e minuut staakte scheidsrechter Richard Martens het duel voor enkele minuten toen Diego Palacios geblesseerd in het vijfmetergebied lag en het publiek achter het doel met voorwerpen en bier begon te gooien.

Op scherp
Trainer John van ’t Schip benutte dit extra pauzemoment om zijn ploeg op scherp te zetten, want enkele minuten na de hervatting gaf Kingsley Ehizibue vanaf rechts de voorzet die door Van Crooij werd binnengelopen: 1-2. Het offensief werd snel in de kiem gesmoord, toen Fran Sol uit een corner de bal binnenkopte: 1-3. Donis Avdijaj had de wedstrijd in de laatste kwartier definitief kunnen beslissen, maar zijn schot uit de draai ging net naast het doel van keeper Mickey van der Hart.

Spannende slotfase
Toen Zian Flemming in de 81e minuut de bal bij de tweede paal binnenkopte, was de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd. In de reguliere speeltijd werd niet meer gescoord, maar in de zeven minuten extra speeltijd was Clint Leemans nog dicht bij de gelijkmaker. Zijn vrije trap spatte echter op de lat uiteen. Daardoor mocht Willem II na ruim twee maanden weer het zoet van een overwinning proeven!

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ kurt Zarro

Hij zal niet bij tekenen. Maar denk wel dat Sol hier het seizoen gaat afmaken. Zit weer in een goede flow hier. En meestal is een wintertransfer een verloren halfjaar. Het laatste jaar hier nog vlammen
En dan samen met mevrouw Sol en kleine Sol. Naar Spanje om daar te voetballen

kurt zaro
Gast
kurt zaro

met dank aan fran sol mede dank zij onze goalenmaker de nodige 3 punten. hoop dat ie na de wnt stop nog bij ons is (en evt bijtekend). maar hou mn hard vast en vrees met grote vreze dat ie dan bij dat vuile kut feyenoord zit.

keesg
Gast
keesg

Zeer matig voetbal van twee kanten. Goed doelpunt van Dankerlui maar hij is nog steeds, in mijn ogen, niet ere-divisiewaardig. We hadden zomaar door zijn toedoen kunnen verliezen. (penaltymoment en overtreding in de laatste minuut) De oplossing bij de vervanging van Palacios was ook zwak. Waarom niet Dankerlui op die plaats en Croux op een van de vleugels. Dankerlui was in ieder geval warm gedraaid. Dan had je weer druk kunnen zetten los van de vraag of ze beide het niveau aan kunnen. Dat was overigens gisteren niet zo moeilijk.

dn Baaierd
Lid

Had beter Lieftink kunnen brengen of Kolovos voor Palacios, en dan Anita op de linksback positie. Mc Garry komt gewoon nog te kort.

TTB
Lid
TTB

Zo. Dat was weer een wedstrijd zeg. Heel erg blij met de 3 punten, maar de manier waarop (vooral de 2e helft) geeft toch weer stof tot nadenken. Je bent erg effectief als je 3 schoten op doel hebt in een wedstrijd en 3 x scoort. Maar cijfers als 32% balbezit en 63%(!) passnauwkeurigheid zijn niet echt om over naar huis te schrijven. Zoals vele voor mij ook al schrijven, waarom ga je na rust met een 0-2 voorsprong zo terug zakken en defensief spelen? We weten ondertussen dat dat vragen is om problemen. Als je je tegenstander laat voetballen… Lees verder »

Hotseknots
Gast
Hotseknots

Tegen Fortuna bleven we te aanvallend voetballen, gisteren te verdedigend. Het team is duidelijk nog naar een evenwicht aan het zoeken in uitwedstrijden.
Waarom zette Koster Heerkens niet linksback en Peters in het centrum na het uitvallen van Palacios? Met de ervaring van Peters waren we misschien helemaal niet meer in de problemen gekomen. De goals tegen waren terug te voeren op McGarry: die was zijn man 2 keer helemaal kwijt.

Rene
Gast
Rene

Tegen Fortuna was niet te aanvallend. Tegen Fortuna was helemaal primagoed. Kun je 4 – 4 spelen, da’s beter dan 1 – 1. Maar met het zelfde voetbal als tegen Fortuna, had je bijvoorbeeld tegen NAC dik gewonnen.

SargentD
Gast
SargentD

Net de samenvatting nog even terug gekeken. Die 0-1 valt juist ook door druk zetten op de tegenstander die vervolgens fouten gaat maken. De reden dat we met 5-0 van Heracles konden winnen, was dat we die wedstrijd vooral druk bleven zetten op hun verdediging. En ik schat Zwolle (dit seizoen) echt een stuk lager in dan Heracles. Druk zetten, en ze hadden niet geweten waar ze het moesten zoeken. Nu gaf je ze de kans om zich in de wedstrijd te voetballen en er in te blijven geloven. Wat ik overigens ook raar vond: als je dan al zo… Lees verder »

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ SargentD

Helemaal met je eens. Gisteren had je een mooie mogelijkheid gehad om weer aan het zelfvertrouwen te werken en weer proberen zo leuk te spelen als voor de Graafschap. Doordat je op 0-2 kwam en Zwolle ook niet in vorm is. Zonde dat je zeker bij de 0-2 niet druk zet dan had je zo MAAR met 4 of 5
-0 kunnen winnen.

Nu was het weer billen knijpen weer tot het laatste fluitsignaal. En blijft de Angst in de ploeg zitten ben ik bang

wil
Gast
wil

Een goede versterking zou wel welkom zijn in de winterstop.

wil
Gast
wil

Hopelijk komt Peeters snel terug. Dit is toch een leider van het team.

SargentD
Gast
SargentD

Ik vind de selectie op zich sterk genoeg (een eventuele backup voor Sol is nog steeds welkom wel), maar Peters definitief terug zou wel een behoorlijke kwaliteitsinjectie zijn ja.

wil
Gast
wil

Wat een teringvolk daar in Zwolle.

wil
Gast
wil

Even een reactie over degene die daar een min over geven. Vind je het dan normaal dat PEC Zwolle supporters met aanstekers, bier, en staven gooien ?
Gewoon volgende wedstrijd zonder publiek laten spelen.

Henkie013
Lid
Henkie013

Uuh Wil, hadden die 7 zinnen in 4 postings hierboven niet in één posting gekund? As ge er nie tegen kunt moet je het gewoon laten staan wink Roep je hetzelfde wanneer er vanaf de Kingside wat op het veld wordt gegooid? Het gaat ongewoon slecht met Zwolle, fans hebben er flink de pee in. Hebben wij ook meegemaakt…. Al vind ik dat Zwolle een paar jaar boven stand hebben gepresteerd. Ze staan nu waar ze thuishoren, zijn niets meer dan ons.

Jan R
Gast
Jan R

Ja, er ontbrak alleen nog een brandblusser aan. Je weet waarschijnlijk wel waar ik op doel. … ;(
Natuurlijk kan dit allemaal niet, maar er lopen bij Willem II ook van die gekken rond, hoor!

Henkie013
Lid
Henkie013

Ik ben het vorral een met John Nr1 hieronder. We hebben een basisteam dat vooral aanvallend na de top3 misschien wel het gevaarlijkst is van heel de eredivisie. Dan kun je hoog spelen en de verdediging ontlasten. Want de verdediging hoort weer tot de zwakste van de eredivisie. Maar dan hebben we het over Avdijai – Sol – Ozbiliz en Crowley daarachter. Vaak is het gemis van één speler wel op te vangen, maar Ozbiliz is dat niet voor Willem II. Als die 4 allemaal spelen is het genieten zoals tegen Heracles. Croux lijkt het niveau niet aan te kunnen… Lees verder »

Rene
Gast
Rene

Mooi verhaal. Zet mij dan maar in de aanval. Ik raak daar geen pepernoot, maar ik geef elke wedstrijd wel 500%. Zeker weten.
En het is niet Dankerlui afvallen, het is Koster afvallen. Dankerlui kan er niks aan doen dat Koster zulke idiote beslissingen neemt.

Wally58
Gast
Wally58

Heerkens doet het goed dus die in plaats van Anita is ook kopsterk en altijd 100 procent inzet.

Keiebaant
Gast
Keiebaant

Na verschillende keren de VAR tegen ons heeft gewerkt was vandaag de eerste maal ik ons voordeel.
100% penalty wat Dankelui deed in blessuretijd deed om van Duinen zo dom vast te houden.

Wat gaat er gebeuren als het gerucht waar is als Sol in de winterstop naar Feyenoord gaat .
Hoop echt dat Willem ll verstandig genoeg is om te zorgen dat hij hier het seizoen afmaakt .

Rene
Gast
Rene

Als Sol naar Feyenoord gaat dan heeft Sol gefaald. Er zijn twee (relatieve) topclubs in Nederland en Feyenoord hoort daar niet bij.

Wa un beleid
Gast
Wa un beleid

Knap dat je met zo veel nonsens duimpjes weet te scoren. Sol wil spelen (komt niet voor de bank). Dat gaat bij ajax en psv niet lukken. Daarnaast is Sol een speler die voor het publiek speelt en dan ben je bij Feyenoord beter op je plek dan in de betonbak Arena of in het lampjesstadion.

Den B
Lid
Den B

Ik denk dat als Sol gaat, hij naar het buitenland vertrekt. En laten we eerlijk zijn, zie je Sol al in een Feyenoord shirt rondlopen? Dat kan hij ons en zichzelf toch niet aandoen.

SargentD
Gast
SargentD

Natuurlijk moet Sol vooral naar zichzelf kijken ook, en niet per se naar wat wij willen. Maar een overstap naar Feyenoord zou ik hem ook niet aanraden. Ajax of PSV, en anders gewoon lekker naar het buitenland. Maar hopelijk nog wel een half jaartje minimaal hier. #solmoetopdesokkel

ftricolores1
Gast
ftricolores1

Goed dat Koster er geen verdediger heeft ingebracht, dat zorgt meestal voor onrust en dan was het niet goed afgelopen.
Het was vandaag niet best, maar ook deze wedstrijden zitten er soms tussen. Jarenlang zijn dit soort wedstrijd verloren, vandaag gelukkig niet!

Wat Fran Sol betreft…. Haast geen nieuwe woorden meer om deze gast te beschrijven, want wat is dit een geweldige kerel en een SUPERSPITS! Trots dat hij inmiddels al 2.5jaar in onze mooie shirt speelt!!

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ ftricolores1
Het voetbal is vanaf de Graafschap al minder.
Daarvoor speelde we leuk en aanvallend.

Maar zo als ik al eerder zei gelukkig die 3 belangrijke punten
Hopen dat het voetbal van voor de Graafschap weer snel terug komt.

ftricolores1
Gast
ftricolores1

Eeens!

Zekur
Gast
Zekur

Je ziet bij vlagen hoe ontzettend goed Willem II kan voetballen, maar er heerst angst in de ploeg. En juist dan krijg je tegendoelpunten. Koster moet, zoals we allemaal willen, weer veel en veel meer de aanval kiezen!!

Losnarf
Gast
Losnarf

Idd blij met de 3 punten die zijn het belangrijkste. Hoe maakt even niet uit. Maar Sol scoort en we winnen weer.m

John Nr1
Lid

Iets met winnen en vertrouwen
We missen gewoon echte rechtsbuiten
Geweldige overwinning

SargentD
Gast
SargentD

Jij hebt echt veel meer verstand van voetbal dan ik John, en dat meen ik volledig, maar jij ziet toch ook dat we enkel maar achteruit lopen als de tegenstander de bal heeft? Dat staat of valt toch niet met een goede rechtsbuiten?

John Nr1
Lid

Denk dat je minder achter uit hoeft te lopen als je dreiging hebt met ozbiliz en Kolovos

SargentD
Gast
SargentD

Natuurlijk wordt het dan makkelijker, maar zonder ook maar een enkel beetje druk zetten achteruit lopen is toch echt wel weer het andere uiterste. Had zomaar weer mis kunnen gaan vandaag, en heeft ons bijvoorbeeld tegen NAC ook al twee punten gekost. Dat was echt niet omdat die tegenstanders zo geweldig waren.

Robby
Gast
Robby

Heeft ook veel met vertrouwen te maken. We lopen achteruit omdat we bang zijn om niet te verliezen. Sol speelde af en toe gewoon laatste man dat kan echt niet. Dat zijn niet de intenties van Koster maar de spelers zelf. Overigens een back rechtsbuiten zetten werkt niet echt mee aan vroeg storen. Hopelijk zijn Özbiliz en Kolovos weer snel fit zodat er echter aanvallers voorin kunnen staan.

OT 1896
Lid
OT 1896

We begonnen met zo’n fris hoopvol voetbal aan het seizoen. Daar is niets meer van over. Met geluk gewonnen ondanks de angst of de achteruitloop tactiek van Koster. Hopelijk kunnen ze het tij keren voor de komende wedstrijden. Maar voor nu oh zo blij met de drie punten

Sooike
Gast
Sooike

Ik dacht ècht dat we van dat negatieve voetbal van vd looi af waren. Maar eigenlijk is het onder koster de laatste weken nog erger. Terwijl we een veel betere selectie hebben.

Eerlijk gezegd voegt koster helemaal niks toe. Wat hij doet kan de gemiddelde supporter ook. Nog beter ook denk ik

Ikzelf
Gast
Ikzelf

Wacht dacht je vandaag?
Eens even flink de boel afzeiken?
Weer gelukt!
Kwatsert!!

Sooike
Gast
Sooike

Wil jij dan zeggen dat het goed ging? Dat koster ons team al wekenlang goed en positief laat voetballen? Dat 2x dankerlui en 2x saddiki op rechtsbuiten een geniale vondst is. Dat de 3 aanvaller op de bank vandaag daar ook blij van worden en er vertrouwen van krijgen?

Dat mag. Maar dan denken we toch ff iets anders over voetbal.

Super blij met 3 belangrijke punten maar de laatste tijd lijkt het helaas steeds meer op
Vd looi voetbal

Ikzelf
Gast
Ikzelf

Nee, het kan beter. Maar meteen de trainer kompleet afzeiken gaat mij wat te ver. Hij maakt de keuzes en hij is capabel genoeg om dat gied te doen. Dat hij die jongens op de vleugel zet wordt echt wel weloverwogen gedaan. Ben maar blij dat we Koster als trainer hebben: WIJ willen aanvallend voetbal en we krijgen wat we willen. En alles kan altijd beter maar laten we eens stoppen met het kwetsen van mensen. Heeft geen nut, draagt nergens toe bij EN hef is ook niet waar!

SargentD
Gast
SargentD

Dat is juist het probleem Ikzelf. Foutjes of fouten is geen probleem. Het blijft ‘slechts’ Willem II natuurlijk. Maar op het moment krijgen we helemaal geen aanvallend voetbal, al een paar wedstrijden niet meer.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Slecht, wederom niet aanvallend
Maar gelukkig 3 belangrijke punten
Einde bericht

destaas
Gast
destaas

Blij met de punten, maar zeer onverdiend. Waarom steeds achteruit lopen bij een voorsprong??

Grenzen
Gast
Grenzen

Inderdaad. Dat steeds maar teruglopen. Dat is al veel keer voorgekomen dit seizoen,en daardoor punten verlies.

Robby
Gast
Robby

Is een vertrouwen dingetje. Geen vertrouwen is achteruit lopen. Deze winst partij is een goeie hopelijk met minder angst op het veld de volgende wedstrijd.

Sooike
Gast
Sooike

Ssstt, mag je niet zeggen van ‘ikzelf’

SargentD
Gast
SargentD

Effectief? Misschien. Maar vooral (onnodig) laf. (ja, ik heb het al in teveel reacties gezegd inmiddels, maar ik ben ook echt ziek van de manier van voetballen zo)

fran is fran
Gast
fran is fran

blij met de 3 punten, maar wat was het de 2e helft matig zeg…
McGarry nooit meer opstellen

Jan R
Gast
Jan R

Je kunt beter onverdiend winnen dan verdiend verliezen …