Eenvoudige winst op Sparta 4-0

64
4073
Uitblinker Ndayishimiye maker van de 2-0 tegen Sparta (foto: (c) Toin Damen)

Willem II had vanavond geen kind aan Sparta. De Tricolores overklaste de Spartanen volledig, pas in de 70ste minuut werden de teugels wat los gelaten en kwam Sparta vaker over de middenlijn. Voor Willem II scoorde, C. Nunnely 5′, M. Ndayishimiye 24′, F. Heerkens 36′, M. Köhlert 59′. Met deze winst staan we voorlopig op de vierde plaats!

(verslag: willem-ii.nl)
Willem II overklast Sparta
Willem II heeft de 14.250 toeschouwers in het Koning Willem II stadion zaterdagavond op een ware voetbalshow getrakteerd. Sparta Rotterdam werd met maar liefst 4-0 verslagen. Al bij rust hadden de Tricolores door doelpunten van Ché Nunnely, Mike Trésor Ndayishimiye en Freek Heerkens een comfortabele 3-0 voorsprong. In de tweede helft bepaalde Mats Köhlert de eindstand op 4-0.

Waar Willem II vorige week een leger aan kansen verspeelde om te scoren, was het vanavond direct raak. Op aangeven van Ndayishimiye schoof Nunnely de bal na vijf minuten al achter keeper Ariël Harush: 1-0. Amper twee minuten later kreeg de assistgever zelf een grote mogelijkheid om de score te verdubbelen. Een Spartaans been voorkwam dit. Even later zag Ndayishimiye zijn vrije trap richting de kruising dwarrelen, maar via de Spartaanse muur ging de bal over de achterlijn.

Overklast
Het veldoverwicht van Willem II was enorm en het was wachten op de volgende treffer. Ditmaal stond Nunnely daarvan aan de basis daarvan. Hij gaf de bal mee aan Ndayishimiye, die behendig door de verdediging dribbelde en beheerst afrondde: 2-0. Ook daarna ging de voetbalshow van Willem II onverminderd door. Ndayishimiye kreeg uit de kluts de bal voor zijn voeten, maar vond keeper Harush op zijn weg. De afgeslagen corner die volgde, kwam voor de voeten van Frank Heerkens. Met een streep haalde hij verwoestend uit: 3-0. Promovendus Sparta werd compleet overklast en kreeg alle hoeken van het veld te zien. In de slotminuut reageerde Bart Nieuwkoop alert op het eerste echte schot van Sparta op doel.

Goed uit de kleedkamer
In het eerste kwartier van de tweede helft leek de focus van Willem II aanvankelijk wat minder. Daardoor kreeg Bryan Smeets op aangeven van Lars Veldwijk een dot van een kans, maar Wellenreuther werd niet op de proef gesteld. De Tricolores waren direct weer bij de les. Mats Köhlert mocht ongehinderd het strafschopgebied inlopen en schoot in de verre hoek raak: 4-0.

Schiettent
De trainer van Sparta, Henk Fraser, probeerde met een dubbele wissel het tij nog te keren. Veel haalde het niet uit. Met enkele fraaie acties waande Ndayishimiye zich in een schiettent op de Tilburgse kermis. Resultaat leverde het jammer genoeg niet op. In de slotfase probeerden de Kasteelheren nog een eretreffer te forceren. Een schot van Abdou Harroui belandde dankzij de hand van Timon Wellenreuther op de paal. Hierdoor boekte Willem II een eclatante overwinning en rukt op naar de vierde plaats in de Eredivisie. ‘We zitten in een goede flow, laten we proberen dit vast te houden’, sprak Adrie Koster wijze woorden na afloop.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
TricoEnques
Gast
TricoEnques

FC Utreg verliest van RKS dus we staan nog steeds 4e!!!!

Bram1979
Lid
Bram1979

En Utrecht verliest van RKC we staan gwn 4de

Bomba
Lid
Bomba

Het heerlijk avondje stond dit jaar al op 30 nov gepland. De voorhoede van Willem II (volgens mij de jongste in leeftijd van alle Ere divisie clubs) pakte geweldig uit. Alle onder contract. Willem II wacht een mooie toekomst.
Op naar Ajax, zal lastig worden maar wie weet verrassen we!

Huphuphup
Lid
Huphuphup

Wat mij betreft spelen we de rest van het seizoen met deze 11. Met Nelom, Dankerlui en Vrousai heb je dan nog invallers die nagenoeg gelijkwaardig zijn.
Volgens mij kunnen we nu wel concluderen dat, ondanks geen spectaculaire “grote” aankopen, Joris weer een prima elftal op de been heeft gezet!

sooike1973
Lid
sooike1973

En nog belangrijker… bijna allemaal eigendom van de club zelf! Dit gaat behoorlijk geld opleveren.

Highway patrol zal hier echt doodziek van zijn 😉

JoeKeenan
Lid
JoeKeenan

En dat Adrie een meer dan uitstekende trainer is die maximale uit een selectie kan halen (samen met de complete technische staf)

roemir
Lid
roemir

Wakker geworden met een dikke vette grijns op mijn snuit. En die is best hardnekkig! Beste wedstrijd van dit seizoen gezien gisteren, ALLE spelers deden wat ze moesten doen.

Breinbreker
Lid
Breinbreker

Echt genoten. Wat een nivo hebben ze gisteren aangetikt. Goede/ snelle opbouw van achteruit. Veel beweging en tussen de linies goed uitgespeeld. Gezonde dosis agressie en ze zijn superfit. Plezier straalt er vanaf. Volgende week zonder druk naar die grafkoepel.

Vak M
Gast
Vak M

Was dat trouwens de vlag van Breda? Die ze zwaaide na dik achter te staan?

Ronny Plekhaar.
Gast
Ronny Plekhaar.

Dat zijn ze in Gayda wel gewend om achter te staan. Owja, zowel Willem ll als nak staan allebei 4de.

Rood Wit Blauw
Lid
Rood Wit Blauw

Hoe zou het voelen om te beseffen dat je als kind voor de verkeerde club gekozen hebt?

Tovenaar
Gast
Tovenaar

Ze kunnen zich altijd laten bekeren… Lijkt mij geen moeilijke beslissing

olee olee voor willem ii
Lid
olee olee voor willem ii

We. Staan. VIERDE!!!!

Frankwie
Gast
Frankwie

Als ze zo goed spelen mogen er ook wel 100+ reacties.
– Peters veldheer
– Koster gelijk verlengen
– Saddiki stoort op dit niveau zo goed dat we steeds gelijk de bal terug hebben en kunnen voetballen
– en dan ontbrak Nelom nog…

Frietmet
Lid

Koster heeft nog 1.5 jaar , daarna zal hij wel stoppen.

Frankwie
Gast
Frankwie

Helaas wel.
Maar omdat mensen als we een potje verliezen gelijk ‘Koster out’ posten, dacht ik dat ik eens tegengas zou geven bij een overwinning.

NB Sparta was wel echt zwak en stond steeds op 3m te dekken zodat onze spelers nog een pirouetje konden maken en de bal afspelen.

Maar dat deden ze dan wel weer erg goed!
Als je team zo speelt is het dik genieten zeg.

Rene
Gast
Rene

Ik vind dat Koster het goed doet. Ik vind dat Koster het vorig jaar goed deed, op de laatste maanden voor de winterstop na. Ik neem het Koster nog steeds zeer kwalijk dat hij de bekerfinale heeft verpest. Dus je ziet: het is allemaal niet zo zwart-wit. Koster deed goede dingen en hij deed slechte dingen. Wel vind ik de balans inmiddels weer doorslaan naar de positieve dingen (en daar dacht ik na de bekerfinale inderdaad wel anders over).

sooike1973
Lid
sooike1973

Precies mijn gedachte…..

RobinV
Lid
RobinV

Koster heeft ook echt wel bepaalde fouten gemaakt hoor, laten we daar wel kritisch op blijven. Je kunt niet uitsluitend naar de wedstrijd van gisteren kijken. Kijk bijvoorbeeld naar zijn wisselbeleid van vorige week tegen ADO. Adrie leert ook gedurende het jaar ook van zijn foutjes en ik ben zeer blij dat hij deze inziet. Ik hoop dat hij ook inziet dat Nieuwkoop altijd in de basis moet, en Nelom niet als basisspeler benodigd is!

Sjors
Gast
Sjors

Tresor beweerde in een interview dat hij nog veel moet leren en steeds iedere week beter wordt. Dus ben benieuwd hoe hij aan het einde van het seizoen gaat spelen, want wat is die gast goed zeg.

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Ge moet toch wel een erg beperkte ziel zijn als je in je eigen vak een breda vlag gaat hangen en bij 3 0 achter nog de stadsvlag ook ….sparta was ooit een mooie club nu de sletjes van de homo’s…..

Tricolores Forever
Lid
Tricolores Forever

Het clublied van Sparta zal daarom binnenkort ook worden aangepast: in je kont en in je ogen; S.P.E.R.M.A.

wil
Lid
wil

Heerlijke avond. Met een geweldig Willem II. Absoluut de beste wedstrijd van dit seizoen.

Tilly-Centraal
Gast
Tilly-Centraal

Holmen: niet de meest in het oog springende speler, maar oh zo heerlijk om hem achterin te hebben. Zo ontzettend doeltreffend als verdediger. Nee het is (nog) geen Jaap Stam of Sammi Hyppia, maar het doet wel aan hem denken. Een zekerheid achterin. Top!

Motm: Magic Mike

WilliamThe2nd
Lid
WilliamThe2nd

Sinds Tresor in de basis staat creeeren we zoveel meer kansen dan voorheen, prachtige voetballer.

Relativist
Lid
Relativist

Hij mag soms wel wat minder zelfzuchtig zijn. Maar inderdaad, een speler waarvoor je naar het stadion komt.

SpannieTricolores
Lid
SpannieTricolores

Als deze wedstrijd de kritische Tilburgers en thuisblijvers niet meer overtuigt weet ik het ook niet meer. Pure reclame voor het voetbal !

Tilly-Centraal
Gast
Tilly-Centraal

Het is vort zo dat je neffe de kaarten grijpt voor een thuiswedstrijd. Uitverkocht huis tegen een tegenstander als Sparta. En dan met 4-0 winnen met geweldig voetbal. Reclame voor het voetbal en voor ons Willem II!

Oud Noord
Lid
Oud Noord

Een wat voorzichtige kop voor dit artikel, ik zou het eerder een klinkende overwinning willen noemen. Ik had een zware wedstrijd verwacht maar was blij verrast met een aanvallend en dominerend Willem II. Mike Tresor is een echte aanwinst, Nunneley ging weer als een tol over het veld en natuurlijk maakt onze Freek nog een goal! Als we deze spirit zowel op het veld als op de tribune kunnen vasthouden wil ik nog wel eens zien waar we gaan eindigen dit seizoen.

Better call Sol
Gast
Better call Sol

Ons inhaak liedje is aan revisie toe:
“Wel de beste en ook de gekste
en we zijn voor niemand bang….”
Inhakuuuhhh!

Geweldige pot!

ftricolores1
Lid
ftricolores1

Pavlidis speelde echt heel goed vond ik! Vandaag extra op hem gelet, gaat veel duels aan, prima in de kaats! Jammer van die ene kans die er niet in gaat! Verder echt goed!

Hulde ook aan die fantastische redding van Wellenreuther! Minimaal 2 seizoenen verlengen met Timon! Maakt een geweldige groei door! 1 missertje 1e helft, maar kreeg daar de vrije trap mee!

Uiteraard alle 11 een hoog cijfer! Prima wedstrijd, en echt genoten van dit Willem II!

tricoscore
Lid
tricoscore

Vanavond heel veel sterke spelers bij ons gezien, maar er kan er maar 1 MOTM zijn: Tresor! Die gaat de komende week bij ieder voetbal-praatprogramma over de tong!

Alex
Gast
Alex

There’s only one Freek Heerlens, oneer Freek Heerkens, Walking along singing a song, walking in the Heerkens wonderland….. (Nieuwe song voor de KS) 💪💪💪

Goirle Hallee
Lid
Goirle Hallee

Nieuwe?

Eula
Lid
Eula

Lekkere overwinning. Top gespeeld. Alleen jammer van Pavlidis. Maar goed, wie moeten we anders in de spits zetten?

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@Elua
Die Palvlidis waar jij het over hebt heeft anders vorige week 2 gemaakt tegen ADO. en daarvoor 6 en heeft er totaal 8 inliggen behoorlijk aantal. En gelukkig zijn we niet te afhankelijk van een speler en weten meer het net te vinden tot op heden.

Eula
Lid
Eula

2 gemaakt tegen ADO. Knap hoor. Als je 8 uitgespeelde kansen krijgt. Dat hadden minimaal 4 goals moeten zijn.

Enorme scorebordjournalistiek om alleen naar het aantal goals te kijken.

Man, wat mis ik Fran.

Frankwie
Gast
Frankwie

Pavlidis is ook als hij niet scoort superbelangrijk. Hij stoort fanatiek, waardoor de tegenstander gelijk de bal weer inlevert, houdt de bal vast, sleurt. Eindbaas!

Relativist
Lid
Relativist

Fran was een topper, maar met één topspits die alle goals moet maken ben je wel kwetsbaar.

sooike1973
Lid
sooike1973

Zelden zo’n onzin post gezien

013 city
Gast
013 city

Er zijn zeker wedstrijden dit seizoen geweest waarin pavlidis niet echt heel belangrijk was. Maar de laatste 3/4 wedstrijden is hij juist steeds belangrijker weer terug aan het worden. Jij gebruikt nou juist scorebordjournalistiek want ook al scoort hij niet hij was deze wedstrijd wel heel belangrijk

jimvanfessem
Lid
jimvanfessem

Gij snapt er nie veul van hè. In dit systeem is het geen pretje om spits van WII te zijn want je krijgt niet veel bruikbare ballen in de 16 maar hij maakt contant ruimte voor tresor om aangespeeld te worden. Pavlidis deed gisteren bijna alles goed behalve dat halve kansje dat hij kreeg verzilveren.

Hermanus
Gast
Hermanus

Doe jij toch ook. Pavlidis is mega belangrijk met Zijn spel en werklust! Dus wie doet er nou scorebord journalistiek??

Ps: Fran missen we sowieso, dat is gewoon cult. Staat los van alles.

Relativist
Lid
Relativist

Pavlidis is misschien geen echte spits of killer, maar wel een sterk aanspeelpunt en een harde werker. Hij laat spelers om hem heen beter spelen.

SpannieTricolores
Lid
SpannieTricolores

Pavlidis heeft keihard gewerkt en de verdediging goed bezig gehouden van Sparta. Gelukkig zijn er ook anderen die kunnen scoren in het team.

Tackle
Gast
Tackle

Pavlidis speelde een prima pot man.

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

Liedje voor Eula volgende thuiswedstrijd:

Eula had weer flakka op! Eula had weer flakka op. Eula had weer flakka op jalalalalalaaa…

wil
Lid
wil

Wie is Eula?

Tricolores Forever
Lid
Tricolores Forever

Die gast die Flakka op had!

FranSol1896
Lid
FranSol1896

Pavlidis is de spits met de beste Xg in de eredivisie. Nog beter dan Boadu, Dessers, Malen etc. Je zou eens was verder moeten kijken dan je neus lang is. Hij krijgt zelf helemaal niet zoveel kansen, daarom valt het op als hij mist. En vandaag was een grote kans maar gewoon erg sterk gekeept. Maar hij is gewoon voetballend onwijs belangrijk voor dit team.

Daarnaast doet hij statistisch gezien tot nog toe niet (heel veel) onder voor de pure spits die Fran Sol was. Dus de kritiek die Pavlidis krijgt is echt totaal misplaatst.

Eula
Lid
Eula

Ik heb de wedstrijd nog eens teruggekeken. Ik moet jullie gelijk geven.

Mijn frustratie zat meer in de voorgaande wedstrijd. Hij kon daardoor in mijn ogen weinig meer goed doen. Te emotioneel gereageerd dus.

Die ene kans die hij nu kreeg was een lastige. Voor de rest een prima pot gespeeld.

Excuses voor mijn debiele reactie gisteren.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Eula

Tis je vergeven zo moeilijk zijn we hier niet 😉🤣

Frankwie
Gast
Frankwie

Hulde voor de zelfreflectie!

Maaszult
Lid
Maaszult

En wie pikt er zijn goaltjes mee??

Tresoooor Ndayishimiye!
Tresoooor Ndayishimiye!
Tresoooor Ndayishimiye!

En wie pikt er zijn goaltjes mee??

Tresoooor Ndayishiiiiimiiiiiyeeeee!

Zero13
Gast
Zero13

Ndayishimiye heeee, Ndayishimiye hoooo wink

Frankwie
Gast
Frankwie

Topsong!

Relativist
Lid
Relativist

Prima voetballer!

FranSol1896
Lid
FranSol1896

Op t refrein van Englishman in New York

Whoaa Mike Ndayishimiye
Mike Tresor Ndayishimiye
Jala la la la la la laaaa

Giant
Gast
Giant

Beste wedstrijd van t seizoen. Volledige controle! Bij vlagen gallery-play.

Tresor supergoed (soms eerder afspelen?), Holmen weer ijzersterk. Buitenspelers plaaggeesten voor de defensie. Nieuwkoop prima in de omschakeling. Heerkens scoort gewoon weer! De rest ook dikke pluim!

4e plaats, Yes!

Giant
Gast
Giant

Ps ik had wel graag Zuiderwijk er even gezien…

Robby
Lid
Robby

Trésor moet echt leren vaker af te spelen ipv telkens voor eigen succes te gaan. Als ie dat doet is ie hier zo weer weg.

sooike1973
Lid
sooike1973

Maar wel 10 miljoen in de pocket 👊

HOS
Lid
HOS

4-0 winnen in een uitverkocht huis! Wat een reclame voor de club! Ik zeg minstens 1000 halve seizoenskaarten in de winterstop erbij! INHAKEN!!!!

Frankwie
Gast
Frankwie