Eenvoudige bekerwinst op AFC 3-0

75
1732
Llonch is Ignacio te snel af (foto: (c) Toin Damen)

Willem II wist vanavond zich eenvoudig te plaatsen voor de kwartfinale van de KNVB beker. Al voor rust werd de eindstand van 3-0 bereikt via Avdijaj, Özbiliz en Sol (strafschop). Willem II starte op dezelfde wijze als de verloren wedstrijd tegen ADO met Özbiliz achter Sol, Crowley vanaf links en Avidjaj op rechts. De Tricolores hadden overwicht maar soepel ging het niet. Met deze spelwijze zijn er te weinig spelers die vuile meters willen maken voor een ander. Na rust nam Willem II gas terug en voetbalde de wedstrijd plichtmatig uit.

(verslag: willem-ii.nl)
WILLEM II ZONDER MOEITE NAAR KWARTFINALES
Door een overwinning op AFC zit Willem II zaterdagavond in een van de laatste acht kokers tijdens de loting om de kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi. In Tilburg was de Eredivsionist dinsdagavond met 3-0 te sterk voor de tweede divisionist uit Amsterdam. Alle doelpunten vielen in de eerste helft.

Willem II begon ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen ADO met één wijziging in de basisopstelling. Freek Heerkens keerde ten koste van Jordens Peters terug in het hart van de defensie.

Avdijaj opent
Het eerste gevaar in het Koning Willem II stadion kwam van de voet van Yordi Teijsse (AFC), maar van dichtbij had hij het vizier niet op scherp staan. Daarna waren het de Tricolores die de touwtjes in handen namen. Tot levensgevaarlijke kansen leidde het speloverwicht van de Tilburgers niet meteen, maar na achttien minuten werd het naar verwachting toch 1-0. Donis Avdijaj schoot na een mooie steekpass van Daniel Crowley van dichtbij hard en hoog raak.

Eerste goal Özbiliz
Dubbel zoveel minuten later kreeg Willem II een cadeautje. AFC-aanvoerder Jonathan Richard trok Fran Sol binnen het strafschopgebied onderuit. De Spanjaard verzilverde het buitenkansje vanaf elf meter: 2-0. Het hoogtepunt van de eerste helft volgde drie minuten later. Aras Özbiliz knalde vanaf de linkerhoek van de ‘16’ met een streep in de rechterbovenhoek zijn eerste voor Willem II en de derde van de avond binnen: 3-0.

Doelpuntloze tweede helft
Na de rust bleef Diego Palacios in de kleedkamer achter en was Damil Dankerlui zijn vervanger. Willem II kon gezien de riante voorsprong wat gas terugnemen, maar bleef evengoed op zoek naar een grotere overwinning. Invaller Dankerlui had daartoe na een klein uur tot dan toe de grootste kans. Zijn poging van zo’n vijftien meter zeilde net naast de rechter paal. In minuut zeventig dacht Sol na een prima uitbraak via invaller Jordy Croux en Avdijaj de 4-0 op zijn schoen te hebben, maar de spits leek zich te verslikken in de harde, lage voorzet van de Kosovaar. In het restant ging AFC op zoek naar de eretreffer, maar doelman Timon Wellenreuther hoefde zich niet uit te sloven om de nul te houden.

Opstelling Willem II
Wellenreuther / Lewis / Heerkens / Meißner / Palacios (45 / Dankerlui) / Llonch / Anita (67 / Akkaynak) / Crowley / Avdijaj / Sol / Özbiliz (62 / Croux).

Loting zaterdag
De loting voor de kwartfinales, die gespeeld worden op 22, 23 en 24 januari, is zaterdagavond rond 23.00 uur te zien op FOX Sports 1.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
wil
Gast
wil

En wij maar zeiken over onze ploeg. Vanavond Ajax gezien?

Sooike
Gast
Sooike

Zit nu Roda- Ajax te kijken. Wat je met vechtlust al niet kunt bereiken zeg.

Maar zou de opvolger van Sol niet in Kerkrade kunnen rondlopen? Wat een lekker spelertje is die Engels zeg

JVS
Gast
JVS

Juist, Engels halen roep ik al een tijdje. Alleen dan voor rechtsbuiten niet voor in de spits.

wil
Gast
wil

Moet Willem II zich volgens jullie versterken in de winterstop?

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ wil

Het probleem is dat 9vd 10 winterversterkingen. Geen directe versterking is.
Meestal is het een verloren halfjaar

René
Gast
René

Ja. Andere trainer.

In hart en nieren
Gast
In hart en nieren

Adrie, hoop dat je meeleest, veel supporters zien graag Crowley op 10 en Ozbiliz op de rechtervleugel, ze kunnen het toch niet allemaal verkeerd zien? Waarom dan vasthouden aan je eigen mening? Gewoon terug naar het begin. Dus met Crowley op 10 en Akkaynak (of Lieftinck als je meer power nodig hebt) en Llonch erachter. Anita terug op de bank, want ik weet niet of je er erg in hebt, maar sinds Anita in de basis is verschenen is het spel alleen maar slechter geworden. Zou het misschien ook een beetje daaraan kunnen liggen?

Opa Henk
Lid
Opa Henk

Ik begin ook steeds meer te twijfelen of dat Koster wel de juiste trainer is om dit Willem II verder te brengen. Van het aantrekkelijk voetbal van de laatste wedstrijden van het vorig seizoen( onder Robbemond) en de eerste wedstrijden van dit seizoen is maar weinig terug te zien!

Rene
Gast
Rene

Ik begin echt het gevoel te krijgen dat Koster het expres doet. Hij zal toch niet in de tang zitten bij een of andere belchinees?

JohnnyTLBRG
Gast
JohnnyTLBRG

Het was gewoon een eenvoudige zege. Je doet wat je moet doen door de wedstrijd binnen een half uur te beslissen en daarna uit te spelen. Mooi of goed was het zeker niet. Op naar Emmen!

Losnarf
Gast
Losnarf

Nou dit was de laatste overwinning dit jaar. We hebben gewonnen maar daar is ook alles mee gezegd

Tricolores013
Gast
Tricolores013

Wat was iedereen weer blij gisteren. Ikzelf vond dit een van de slechtste wedstrijden van het seizoen, elk duel word verloren overal ben je te laat en in de tweede helft laat je afc op je eigen helft voetballen? En ja Aras maakt een mooi doelpunt maar elke eredivisie keeper had die denk ik toch wel gehad als je ziet hoe zacht hij hem binnen schiet. Op naar Emmen als we zo spelen verwacht ik niet heel veel goeds… shock

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Koster wakker worden!!zet crowley terug op 10 en özbiliz terug op zijn plek en Anita naar de kantine en op zijn plek akkaynak!!!

arie
Gast
arie

hoewel Anita toch heeft laten zien wat werken is

Sooike
Gast
Sooike

Alsof dat een verdienste is! Dat moeten wij vandaag ook allemaal weer. En voor heel wat minder knaken.

Zet mij dan ook maar in de basis. Ik kan er geen hout van maar zal het snot Voor mijn ogen werken!

John Nr1
Lid

Middenveld met Anita en ozbiliz is zo kwetsbaar… met name Anita verliest elk duel, enorm veel balverlies en is super zwak in omschakeling. Ging vandaag nog net goed maar in eredivisie niet te doen.

Crowley terug naar 10 met twee slopers (lonch en Lieftink / akkaynak ) in de rug en ozbiliz terug naar flank.

En vooruit druk geven zoals we tegen Heracles en Sittard speelden.

Niet te moeilijk maken;

Wellenreuther
Lewis Heerkens meissner Palacios
Lonch Akkaynak
Crowley
Avdidjaj sol ozbiliz

SargentD
Gast
SargentD

Dit. 100% eens. En dan worden we met twee vingers in de neus twaalfde EN zien we de rest van het seizoen leuk voetbal!

Briegel
Gast
Briegel

91% mee eens. Ik zie absoluut liever Branderhorst dan Wellenreuther. Oogt misschien wat minder atletisch en spectaculair, maar pakt gewoon zijn ballen, coacht geweldig waarmee hij juist veel potentieel gevaarlijk situaties voorkomt. Dat zie je niet, want hij heeft ogenschijnlijk minder te doen, maar dat creëert hij dus zelf. Zorgt daarmee dus voor veel meer rust in de achterhoede. Stond vorig jaar echt niet voor niets op de 2e plaats overall in de AD Speler van de Week-lijsten.

wil
Gast
wil

Ik zie niet in wat Wellenreuther verkeerd doet.

briegel
Gast
briegel

Ik leg je hierboven uit wat Branderhorst beter doet, waardoor hij gemiddeld genomen 42% (!) minder tegendoelpunten per eredivisiewedstrijd incasseerde dan Wellenreuther (1,55 tegen 2,2).

Sooike
Gast
Sooike

Hou toch op… die minder tegendoelpunten komt vooral omdat vd looi anti voetbal speelden en met zijn allen voor de goal ging liggen.

De onrust die Timon begin vorig seizoen uitstraalde is voor 80% voorbij. Dus dat is absoluut geen groot voordeel meer voor branderhorst.
Is overigens ook meteen zijn voordeel want in alle andere facetten is wellenreuther gewoon beter en zal alleen nog maar beter worden.

Verder heeft John gelijk. Deze opstelling gecombineerd met gewoon simpele tactiek staat garant voor een zorgeloze 2e helft vh seizoen

Briegel
Gast
Briegel

Sorry, onjuist. Enkel over vorig seizoen had Wellenreuther 2,29 tegen 1,5. Dus dat is zelfs 52,6% meer. En dat is dan nog inclusief de flow die we onder Robbemond hadden.

Voor het overige ben ik het helemaal met John eens hoor. Terug naar de eenvoud en de inzet zoals we die tegen Heracles nog wel zagen!

Briegel
Gast
Briegel

Haha, een negatief saldo aan duimpjes. Logisch: fuck facts!

Een productiemedewerker die 52% minder produceert dan zijn collega zal nooit de nr. 1 worden. Een salesmedewerker die 52% minder verkoopt dan zijn collega zal nooit nummer 1 worden. Een keeper die 52% meer doelpunten tegen krijgt staat in de basis, want… Ja, waarom eigenlijk?

Sooike
Gast
Sooike

Grappenmaker…. Alsof je als keeper schuldig bent aan alle tegendoelpunten. Misschien waren alle schoten tegen wellenreuther wel onhoudbaar. Misschien maakten de verdedigers meer fouten. Misschien schoten ze tegen tegen branderhorst tegen buitenkant paal terwijl ze bij Timon binnenkant paal erin gingen. Allemaal onzinnig. Net zo onzinnig als die cijfertjes van jou! Bijna Iedereen die niet blind is ziet dat wellenreuther gewoon een stabiel seizoen draait en steeds beter wordt. Bijna Iedereen ziet ook dat branderhorst 2 wedstrijden heeft mogen keepen en daarin super onzeker was. Bijna Iedereen ziet ook dat hij nog steeds alle ballen inlevert bij de tegenstander. Daar… Lees verder »

Briegel
Gast
Briegel

Grappenmaker, blind… stoer! Alleen hou ik me ook langs professionele kant bezig met keepers, dus ik vertrouw op mijn inzicht en ervaring. Je zult mij daarentegen zelden tot niet horen over andere posities.

Daarnaast gaan jouw voorbeelden over balletje op de paal en verdedigers die fouten maken (overigens mede te ondervangen door coaching, belangrijke rol voor een keeper) wel op in een serie van 2 – 3 wedstrijden, maar naarmate de serie langer hebt wordt die invloed kleiner en kleiner. Statistiek hè. Niks “iedere blinde kan zien dat…”: meten, objectiveren, toeval uitsluiten en objectiveren. Doodsimpel.

Briegel
Gast
Briegel

Kijk, het BD heeft onze discussie gekaapt: morgen op de sportpagina.
(en nee: ik ben niet Wilber Hack en ook niet Max vd Put).

In hart en nieren
Gast
In hart en nieren

Omdat je geen appels met peten moet vergelijken. De cijfers van Branderhorst betreffen wedstrijden waar er een ander team stond en we met een andere spelopvatting speelden.

Snorro
Gast
Snorro

Alle tegendoelpunten heerenveen, vitesse en ADO had Branderhorst ook niet gehad. Onze verdediging is gewoon heel matig.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

.

Robby
Gast
Robby

Probleem is meer dat een Crowley en Avdijaj niet de vorm hebben die ze begin dit seizoen hadden. En verbazingwekkend ineens geen diepte meer zoeken. Sowieso zoeken onze spelers geen diepte meer waardoor we onszelf als het ware opsluiten. Wel eens dat Akkaynak ipv Anita moet spelen al vond ik Akkaynak gisteren erg matig invallen. Als je dan hoort dat spelers tegen alle afspraken in in de 2e helft met de rem erop spelen dan moet Koster om te beginnen deze jongen zondag op de tribune zetten….ongeacht wie dat is. Emmen wordt zeer lastig maar hoop dat we in de… Lees verder »

SargentD
Gast
SargentD

Crowley is nog jong (21) en zal echt wel een paar mindere wedstrijden hebben. Maar als je hem het vertrouwen geeft is het voor Willem II een fantastische speler. Dus snel weer terug waar ie hoort te staan!

Robby
Gast
Robby

Klopt maar we hebben meer van die jonge spelers he. Helaas zijn er een aantal dragende spelers nu uit vorm en loopt het niet meer. Een aantal oudere dragende spelers komt terug van zware blessures en hebben nog niet hun vorm die ze normaal hebben en dan weet je dat je als Willem II zijne het lastig gaat krijgen. Vertrouwen geven en hopen dat we het goed doen tegen Emmen en dan de winterstop in waarin spelers hun vorm weer terug moeten zien te krijgen. MAAR wel of geen vorm dat moet helemaal niets uitmaken voor de inzet en die… Lees verder »

Marcske
Gast
Marcske

Grotendeels eens, maar dan wel Avdidjaj vervangen door Kolovos. Geef die maar eens een kans. Avdidjaj is na gisteravond bij mij persoonlijk even klaar. Negatief (de vele verkeerde ballen die hij geeft zijn schuld van anderen), ronduit slecht (valt regelmatig over de bal/eigen voeten en maakt dan veel onterecht misbaar) en dom (gele kaart voor weggooien bal). Kan nog wel even doorgaan maar heb mijn punt wel gemaakt. Off topic; chapeau voor de ‘sfeeractie’ na rust! Gaf een hele andere (goede) dynamiek in stadion!!! Jammer dan wel weer om ‘ik schijt op nac’ in te zetten… we speelden tegen AFC… Lees verder »

Isleyy_N
Lid
Isleyy_N

Crowley is niet effectief genoeg. dus ik zeg gewoon 4-3-3 maar dan zonder 10. met de punt naar achteren.
Dan krijgen we minder goals tegen.

—————Wellenreuther—————–
Lewis—-Meissner——Peters—-Palacios–
——————Lieftink———————-
——Akkaynak———-Saddiki————-
—-Ozbiliz———Sol———Avdijaj——-

Marcske
Gast
Marcske

Uh afgelopen dinsdag weer 2 assists…. zet iedere wedstrijd teamgenoten in scoringspositie. Ik zie dat gebrek aan effectiviteit niet.

Isleyy_N
Lid
Isleyy_N

jij telt wedstrijden tegen amateurclubs mee, ik niet.

Ronald
Gast
Ronald

Tja tegen amateurs. Maar er moet wat gebeuren mensen, teveel spelers laten hun man gewoon lopen. ik vind dit elftal echt los zand aan het worden, totaal geen omschakeling naar verdedigen of aanval bij een aantal spelers. ik mis de inzicht bij vrijwel in heel het elftal (schuld van koster), tempo veel en veel te laag.

lopen er geen scouts of zo bij willem ll wie heeft in hemelsnaam ozbiliz gescout?

Trico Sores
Gast
Trico Sores

Redelijk eenvoudige zege, maar tactisch was het weer zeer slecht. Hoe kun je nou met Crowley op links spelen en met Özbiliz op 10? Ik begrijp daar werkelijk niks van. Op deze manier ga je bij Emmen uit niets creëren.

Frietmet
Lid

Niemand snapt het. Crowley is de beste 10 in jaren die verplaats je dan naar de vleugel.

Eula
Gast
Eula

Het zegt veel dat als je de tweede helft op 80 procent speelt, je tegen amateurs de mindere partij bent.

Verder kun je niet echt veel zeggen over de wedstrijd. Leuk om weer eens wat te juichen, nu op naar Emmen.

Oh, en wat zijn sommige kinderen toch verschrikkelijk irritant. Die mannetjes op de capo verhoging bijvoorbeeld. Ga alsjeblieft weg. En ouders: laat je kinderen alsjeblieft ergens anders staan. Dank namens velen.

Trico Sores
Gast
Trico Sores

Hahahahaha, wat die kindertjes betreft, volledig mee eens.

Guillaume1896
Gast
Guillaume1896

Was niet best maar verder probleemloze overwinning. Van hieruit verder (zal lastig zat zijn). Koster moet flink aan de bak, vertrouwen en scherpte ver te zoeken. Nog dank aan de sfeermakers die na de rust in vak M kwamen staan. Klasse mannen. Volgende thuiswedstrijd weer?

Frietmet
Lid

Dat zullen de seizoenskaarthouders niet zo leuk vinden gok ik wink

Guillaume1896
Gast
Guillaume1896

Ik ben er 1 van, dus die heb je alvast mee 😁

013nr1
Gast
013nr1

was willem II niet zo blij mee volgens mij ze trokken nog aan mijn jas bij binnenkomst (A)

Saskia
Gast
Saskia

Die jonge vrouwelijke steward bij de ingang van L ook niet. Die ging zeuren tegen haar collega die bij de rolstoelingang moest staan dat ze beter op moest letten. Wat een gezeur zeg. Ik vond het gezellig (zit op L) smile en er was nu toch ruimte zat op M

SargentD
Gast
SargentD

Vroeger (hoor de ouwe lul… grin ) in het oude stadion gebeurde dat massaal als Willem II de tweede helft eens een keertje richting Goirle moest spelen. Liepen alle vakken van de klok tot aan de hoofdtribune leeg naar de andere kant. En inderdaad, als t toch niet vol is, wat maakt t uit?

Opa Henk
Lid
Opa Henk

Zou toch graag Kolovos graag een keer zien! Hij brengt toch meer power binnen de lijnen!

drobs
Gast
drobs

Inderdaad ipv Anita..

Jerry_32
Gast
Jerry_32

Hoe vergelijk jij een defensieve middenvelder met een buitenspeler / aanvallende middenvelder?

TriColores1896
Lid
TriColores1896

Ik hoop dat je gelijk hebt maar waar baseer je dat op? Volgens mij hebben we hem namelijk nog niet echt serieus aan het werk gezien.

Robby
Gast
Robby

We snakken naar de winterstop. Teveel spelers hebben niet meer de vorm van het begin van het seizoen. Crowley/Avdijaj vallen nu zwaar tegen en Özbiliz is door blessure leed nooit echt in vorm geweest. En dat zie je dat Sol geen fatsoenlijke kans krijgt om zn kunstje te laten zien. Ook Akkaynak viel me tegen jammer want die kon je nu gebruiken op 10. Dusja hopen op een stunt in Emmen en dan herpakken tijdens de winterstop.

SargentD
Gast
SargentD

Crowley zorgt persoonlijk voor de 1-0 en de 3-0. Heel rap weer op 10 met hem!

*BH*
Gast
*BH*

Hoor wat je zegt: ‘Hopen op een stunt in Emmen’. Zo erg is het al…

Snorro
Gast
Snorro

Klopt natuurlijk niets van die uitspraak. In uitwedstrijden speelt Willem II grotendeels naar behoren en behaalt het ook mooie en knappe overwinningen.

Robby
Gast
Robby

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik zit zondag toch met behoorlijk wat spanning naar de wedstrijd te kijken hoor als ik de afgelopen wedstrijden heb gezien. Als we zo blijven spelen als 2e helft AFC/ADOen 2e helft Heerenveen dan is het een behoorlijke stunt als we in Emmen winnen.

Grenzen
Gast
Grenzen

Energie en futloos. Ik zie ze op deze manier nog niet van Emmen winnen.Zou het beter gaan met 2 spitsen ( Kristinnson en Sol)?

drobs
Gast
drobs

Ja klopt, maar de meeste supporters willen geen 442 zien spelen!

Zekur
Gast
Zekur

Dit team wordt er zondag door Emmen gewoon vanaf geveegd. Het is niet anders. Onsamenhangend zooitje.

Snorro
Gast
Snorro

Wedden van niet!

Kratje bier erop?

Zekur
Gast
Zekur

Die staat!!

Snorro
Gast
Snorro

Top

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Het voetbal was net zo slecht als de afgelopen wedstrijden. Alleen door dat je tegen een amateur club speelde winje. We zijn door. Maar het zal heel wat beter moeten om in de competitie niet in de gavarezonne terecht te komen

Jimvanfessem
Gast
Jimvanfessem

Als we dit systeem blijven spelen dan beter Sol verkopen in de winter want hij staat nu al 3 wedstrijden op een eiland. Hij gaat er zo niet veel meer maken op deze manier. Verder weer 90 minuten naar inspiratieloos voetbal gekeken met zo ongeveer 50 verkeerde passes.
Op naar de winterstop.

Subjectief
Gast
Subjectief

Slimme kaart weer van Donnis. Je staat met 3-0 voor en pakt een kaart in de 90ste minuut door weer te schreeuwen en te blearen! Wat een raar mannetje is dat. Heerkens een prima potje gespeeld! Ik heb vaak kritiek op hem maar vond hem goed spelen vandaag. Prima goals gezien maar dan houd het op. Crowley 2 assists maar vertraagd zo erg het spel, als hij meer diepte zou zoeken en sneller de paas geeft is hij zoveel beter! Verder eindelijk een boze Koster gezien! Fijn. Rest vd wedstrijd was energieloos en niet om aan te gluren. Zoals al… Lees verder »

Harold
Gast
Harold

Koster trek je conclusie
Ga aub met vervroegd pensioen

Snorro
Gast
Snorro

Uiteindelijk moeten de spelers het zelf oppakken. Enige verwijt dat je m kunt maken is het verkeerde middenveld. Akkaynak moet namelijk altijd spelen.

Bavel
Gast
Bavel

Akkaynak liet totaal niet zien dat hij bij de eerste elf wil…. geen inzet en wil om wat te doen… viel me heeeeeeeeeeeeeeeel zwaar tegen had van hem wat extra’s verwacht.

Sooike
Gast
Sooike

1 van de vele spelers die zwaar teleurgesteld is in koster. Op zijn plaats staat nu een huurling die te traag en niet fit is en niks toevoegt. Maar wèl alle credits krijgt.
Terwijl alkaynak ook na goede wedstrijden meteen weer naar het bankje kan. Dit telt ook voor saddiki en Lieftink. En dankzij geintje met dankerlui ook voor croux, kristensson en kolovos

Sooike
Gast
Sooike

Meer verwijten hoor. Özbiliz op 10, donis op een voor hem onwennige rechterkant. Crowley op linkshalf. Compleet geen tactisch plan. Geen automatismes, dom wisselbeleid( v tegen Heerenveen).

Zero13
Gast
Zero13

Niet al te best kwartfinale is mooi meegenomen, maar daar houdt het dan ook wel mee op…

JVS
Gast
JVS

Wanvertoning numero zoveel, heel dit team heeft totaal geen fut meer. Zie t somber in zondag

Bavel
Gast
Bavel

Er zitten supporters op de tribune …….. was het de € 10 waard geachte spelers….. wat vinden jullie zelf….wat houdt jullie tegen om met passie en bevlogenheid de tegenstander op te rollen

wil
Gast
wil

Klantenbinding is OOK een woord.