Een jaar na dato: historische avond in Tilburg

14
847
Fran Sol 3x 57' 70' en 90'

10 maart 2018. Dit is een datum die met hoofdletters in de recente clubgeschiedenis wordt bijgeschreven. Het was de afsluiting van een historische week.

Op 3 maart verloor Willem II kansloos van SC Heerenveen zonder ook maar een keer op goal te schieten. Hiermee was de maat voor de Willem II-supporters vol. In een statement eisten zij het vertrek van Erwin van de Looi. Na een laatste stuiptrekking op woensdag koos Van de Looi toch eieren voor zijn geld. Hij vertrok op donderdag.

Twee dagen later stond de thuiswedstrijd tegen PSV op het programma. Interimtrainer Reinier Robbemond zat als eindverantwoordelijke op de bank. De verwachtingen waren laag. Niemand durfde te hopen op een overwinning of zelfs maar een gelijkspel.

En toen begon de wedstrijd. Willem II speelde bevrijd met onder andere een uitblinkende Elmo Lieftink op het middenveld. Willem II kwam verdiend op een 1-0 voorsprong. Na de rust zullen veel Willem II-supporters zich in de arm hebben geknepen. Wat gebeurt hier ? Een ontketend Willem II wist nog maar liefst 4 keer te scoren. 5-0.

Een historische avond na een historische week.

 

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Losnarf
Gast
Losnarf

26 april een herhaling zou mooi zijn

Opa Henk
Gast
Opa Henk

Zal Willem II ook dit jaar een belangrijke rol gaan spelen in de stijd tussen PSV en Ajax?
Ze moeten allebei nog naar Tilburg dus we dromen weer van een stunt!

Doofey
Gast
Doofey

Ja ik denk dat we tegen PSV een redelijke kans hebben de 3 punten thuis te houden, tegen NAC gisteren waren ze niet overtuigend en uit zijn ze in 2019 niet onverslaanbaar. Ajax wordt veel lastiger ben ik bang, maar goed, durf te dromen smile

Losnarf
Gast
Losnarf

Ajax gaan wij hier in Tilburg pakken die zijn dan al met de kwartfinale CL bezig.

Tisfeest
Gast
Tisfeest

Het lijkt mij mooier dat Ajax 1e eindigt in de competitie.
Dan hebben wij sowieso al een vrijkaart voor Europa in de beker

Ibo
Gast
Ibo

Das helaas al een paar jaar niet meer zo

Tricolores
Gast
Tricolores

Dit is tegenwoordig verantwoord dacht ik

Niels
Gast
Niels

Indien Ajax kampioen wordt spelen wij tevens de finale voor de Johan Cruijff schaal. Dat worden 2 prijzen dit jaar.

Captain Howdy
Gast
Captain Howdy

Nee hoor, als Ajax kampioen wordt en de beker wint gaat de Amstel Cup tussen Ajax en de club die de competitie als twee geëindigd is. Edit; jij gaat er van uit dat we de beker winnen, dan heb je wel gelijk…

John Nr1
Lid

Deze overwinning op PSV was niet alleen een historische door de ongekende hoge uitslag maar vooral dat het een breekpunt was. Na ruim tien magere jaren waar binnen de supporters ten alle tijden achter de club bleven staan was de maat vol. Als Willem II supporter weet je dat je vaker verliest dan wint. Maar wij zijn supoorter geworden van een club die aanvallend voetbal speelt gecombineerd met passie strijd en leeuwenmoed. Anderhalf jaar van de Looi zorgden ervoor dat er geen enkele binding meer was tussen club en achterban. De 5-0 op PSV is een keerpunt geweest in de… Lees verder »

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Wat zo het mooi zijn als we 5 mei 2020 iets soort gelijkes kunnen zeggen

Maar dan met de tekst

5 mei 2020 precies een geleden wonnen we de beker in de finale van Ajax🙏
# Tilburgsedromen

Rene
Gast
Rene

Misschien moet het team in aanloop naar de finale deze wedstrijd maar integraal bekijken om in een “we kunnen, we zullen, we moeten die beker winnen”=stemming te komen?

Zero13
Gast
Zero13

Doe maar gewoon 5 mei 2019 ipv 2020 grin

Zero13
Gast
Zero13

Oh wacht, ik lees het nu pas goed….excuus lol