Dramatisch Willem II verliest van Vitesse 1-3

55
1971
Özbiliz in duel met Linssen (foto: (c) Toin Damen)

Willem II speelde vanmiddag een kansloze wedstrijd hoewel het wel met de beste bedoelingen vanaf de 1e minuut druk zette! Maar dit verwaterde erg snel en door een snelle voorsprong van Vitesse en het was bedroefend wat de Tricolores daar tegenover stelde. Zoveel foute passes, geen druk, geen intensiteit zelfs niet na rust! Pas laat in de tweede helft ging Willem II wat oppertunistisch spelen met inbreng van Kristinsson, waarom zo laat! Met hulp van de VAR kwam Willem II op een eretreffer. Een ellenboog van Thelander bezorgde Sol vanuit een penalty zijn tiende treffer. Vitesse kon bijna de gehele wedstrijd probleemloos op de counter spelen! Voor de Arnhemmers scoorde, Bero, Darfalou en Linssen.

(verslag: willem-ii.nl)
VITESSE IN TILBURG MAATJE TE GROOT
Willem II heeft zondagmiddag dankzij een 1-3 nederlaag op Vitesse de aansluiting met de middenmoot vooralsnog niet kunnen maken. Bij rust was de wedstrijd feitelijk al beslist. Matús Bero, Oussama Darfalou en Bryan Linssen haalden de trekker voor de gasten in de eerste helft over. Na rust redde Fran Sol met een benutte penalty de eer voor Willem II.

Trainer Adrie Koster had in zijn basisopstelling ten opzichte van het vorige competitieduel geen wijzigingen aangebracht. Aras Özbiliz keerde na zijn hamstringblessure weer terug op de bank. De wedstrijd kende een open begin. Beide teams creëerden kansen, Donis Avdijaj kreeg in de kluts geen controle over de bal en Damil Dankerlui stuitte op keeper Eduardo. Aan de andere kant van het veld was Oussama Darfalou dicht bij de openingstreffer maar in die fase kon Timon Wellenreuther zijn inzet nog keren.

Vroege achterstand
Dezelfde Darfalou kon even later via een hakbal Matús Bero in stelling brengen. Met een schuiver zette hij de Tricolores op een vroege achterstand. Willem II had even tijd nodig om hiervan te bekomen, daarna legde Sol de bal klaar voor Avdijaj, maar die kwam een fractie te laat. Het antwoord van Vitesse kwam via een snelle tegenstoot van Darfalou. Wellenreuther voorkwam met goed handelen een grotere achterstand.

Dramatische slotfase
In de laatste tien minuten van de eerste helft ging het voor de thuisploeg hopeloos mis. Na opnieuw een snelle uitbraak via Bero en Odegaard kwam de bal bij de tweede paal waar Darfalou met een simpele schuiver de 0-2 optekende. Uit een vrije trap van Odegaard mocht Bryan Linssen bij de eerste paal de 0-3 binnenkoppen.

Rentree Peters
Direct na rust maakte Özbiliz zijn rentree, hij nam de plaats in van Dankerlui. Verder dan een schot van dichtbij op Eduardo zou hij echter niet komen. Op een kopbal van Sol die voorlangs ging na, gebeurde er verder vrij weinig meer in de tweede helft. Hoogtepunt was de rentree op het Eredivisie-podium van Jordens Peters.

Toch nog spannend
In de 85e minuut plantte Rasmus Thelander zijn elleboog in het gezicht van Sol. Scheidsrechter Björn Kuipers legde de bal aanvankelijk net buiten het zestienmetergebied, maar na tussenkomst van de VAR, Joey Kooij, besloot hij alsnog tot het toekennen van een penalty. Sol nam plaats achter de bal en schoof de bal in de rechterhoek en redde daarmee de spreekwoordelijke eer: 1-3. Een echt slotoffensief zat er, na het missen van een goede mogelijkheid voor Sol, jammer genoeg niet meer in.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
wil
Gast
wil

Heel Nederland ziet dat Dankerlui geen buitenspeler is, uitgezonderd Koster.

dn Baaierd
Lid

Kunt wel aanvallend voetbal willen spelen maar dan zul je ook moeten zorgen dat er aanvallers in de 16 van de tegenstander staan. Als die bal naar voren gaat moet de verdediging door schuiven naar de middelijn. En het middenveld moet zich op 25 a 30 meter van de goal bevinden. Sol staat er iedere keer kansloos voor in het midden. Bij balverlies kan er dan ook geen druk gezet worden.

Tik
Beheerder

Los van deze wedstrijd blijft overeind dat Willem II dit jaar MOET overleven. Met FC Emmen, Fortuna Sittard en De Graafschap erbij is degraderen dit jaar simpelweg geen optie. Op basis van het spelersmateriaal had ik meer verwacht van dit elftal (alhoewel het begin van de competitie veelbelovend was) maar de grote winst is dat we weer eigen spelers hebben met potentie (Wellenreuther, Lewis, Llonch, Akkanyak, Crowley, Saddiki, Sol…). De spelers met echte meerwaarde (Anita, Özbilic) laten het nu nog afweten. Met Saddiki, Lieftink, Akkanyak, Özbilic, Kolovos, Peters allemaal op de bank bij de aftrap tegen Vitesse doet mij nog… Lees verder »

keesg
Gast
keesg

Als we geen nacompetitie hoeven te spelen hebben we het goed gedaan met deze selectie. Er zijn spelers die wel heel veel krediet krijgen van onze trainers. Anita, Dankerlui voegen niets toe aan wat we al hadden. Linker en rechter (basis) spitsen niet gezien. Onze Duitse centrumverdediger wordt er op 30 meter 15 meter uitgelopen na 1 minuut voetballen. Sol moest voor Crowley meeverdedigen???? Anita en Koster praten hun falen goed door de tegenstander beter te kwalificeren dan ze in werkelijkheid waren. Koster was bang om eerder vol op de aanval te spelen. Die instelling breng je over op je… Lees verder »

TTB
Lid
TTB

Nog steeds ongelooflijk ziek van deze wedstrijd. Zo bar slecht en zonder beleving gespeeld. Wat is er aan de hand tussen Koster en Dankerlui? Moet die jongen altijd spelen ofzo? Je hebt godverdomme 4 aanvallers op je bank zitten en dan nog stel je een rechtsback als rechtsbuiten op. Damil werkt hard, maar heeft al lang bewezen die positie gewoon niet goed in te vullen. (Moet wel gezegd worden dat Ozbiliz ook zéér matig inviel gisteren.) Het maakt allemaal niet uit wat voor tactische zetten en wedstrijdplannen je klaar hebt liggen, als je spelers gewoon een pass over 10 meter… Lees verder »

Vak F
Gast
Vak F

Verdediging zwak. Hopen dat het met Peters weer beter gaat. Vitesse sterke ploeg dit jaar. Nederlaag snel vergeten en nog wat punten pakken dit jaar. Ik heb vertrouwen in selectie en Koster!

jako
Gast
jako

Henkie….100 procent met je verhaal eens…Waarom ze ooit Koster uit de mottenballen hebben gehaald….warrige en eigenwijze coach

Henkie013
Lid
Henkie013

En daar is de volgende domper. Men kan wel roepen, slechtste wedstrijd dit seizoen, maar dat heb ik al meerdere keren gehoord dit seizoen. Van de 13 wedstrijden, speelden we er maar 2 goed. Heracles en VVV thuis. Feyenoord en Groningen was redelijk en 9 wedstrijden was het barslecht. We hebben aanvallend een paar leuke voetballers, maar die geven maar sporadisch thuis. Een ploeg als Vitesse schakelt die paar spelers uit en het is klaar, want verdedigend zijn we van kk divisie niveau. Vitesse is op papier ook gewoon in alle linies sterker. Dan moet je de mouwen opstropen en… Lees verder »

jukkieblauw
Gast
jukkieblauw

Dankerlui……….pfffff

wil
Gast
wil

Laat a.u.b. de bom weer niet gaan barsten. Trainer en spelers stroop je mouwen eens op.

destaas
Gast
destaas

Bestuur moet zo snel mogelijk ingrijpen. Weg met deze trainer!

Grenzen
Gast
Grenzen

We staan gelijk met Emmen met een vijfde van onze begroting.

destaas
Gast
destaas

Laten we vooral concluderen dat er wederom geen progressie is geboekt dit jaar. De hoop was dat er met aanvallend voetbal op zn minst meer punten gepakt zou worden. Maar t tegendeel is waar. Met vdLooi was t slecht, maar dit elftal is wellicht nog slechter. Ik ze dit dit jaar nog geen 30 punten pakken.

SargentD
Gast
SargentD

Er wordt sinds de Graafschap verrekte weinig aanvallend gespeeld meer…

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Ik dit jaar ook niet!Dit seizoen wel!!

Since1982
Gast
Since1982

Mijn dieptepunt van vandaag was de kingside. Wat een ongelofelijke droevige sfeer. Dus niemand klagen over de matige inzet van de spelers.

TheObserver
Lid
TheObserver

Tuurlijk joh…onze schuld pfff ?? Ben benieuwd morgen bij “Veronica inside “ Adrie Koster die kwaad in een interview op zijn Eric Meijers roept “KUT PUBLIEK “ ..”KUT PUBLIEK “ 😀

Jan R
Gast
Jan R

Gelul! Het is een wisselwerking. En die moet op het veld beginnen. Die jongens verdienen geld met hun hobby!

Snorro
Gast
Snorro

Jij moet naar bsiderats.nl

Grenzen
Gast
Grenzen

Robbemond had hier moeten blijven. P.S.V. Heeft dat goed gezien.

wil
Gast
wil

Kan het nog slechter?? 99 % van de ballen inleveren bij de tegenstander. Het was gewoon in en in triest. Er zit totaal geen beleving meer in deze ploeg. Ze moeten samen met Koster eens goed in de spiegel kijken. Op deze manier zak je steeds verder weg.

roemir
Gast
roemir

Typisch zo’n wedstrijd waarin de tegenstander simpelweg beter speelde en terecht won. Verder niks aan toe te voegen. (en nee ik ben geen robot)

Leeuwke
Lid
Leeuwke

Onbegrijpelijk dat ik mijn centjes waar ik heel erg hard voor moet werken hieraan uitgeef elk jaar. Misschien nog wel erger dat ik die centjes en tijd ook had kunnen besteden aan een leuke dag met het gezin. Wat een fiasco.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@Leeuwke

Iets met clubliefde toch?

Voor mijn zal het nooit een twijfel zijn om om wel of geen seizoenkaart te nemen

Een seizoenkaart is net zo normaal voor mijn. Als elkedag moet pissen en schijten

Leeuwke
Lid
Leeuwke

Voor mij ook Forza. Maar af en toe heb ik een moment (zoals vandaag) dat ik daar verschrikkelijk van baal…

Jan R
Gast
Jan R

Nou, als mijn cluppie elke week zo speelt zou ik er ook flink het schijt van krijgen …

Hans
Gast

Moet je ook doen, WII is gewoon een fiasco, heb ik vele male aangegeven, kreeg vele duimpjes omlaag, ook met verandering van v.d. L. naar dieje Koster,dat wordt ook niks, blijkt nu toch.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Hoogtepunt van vandaag was de comback van Jordens in de Eredivisie!!!!

Grenzen
Gast
Grenzen

Waarom trekken ze altijd de verkeerde trainers aan voor een aanvallende club als Willem2 altijd geweest is? Nog een keer verliezen en we staan op plaats 16!

destaas
Gast
destaas

Dat is volgende week zeker een feit. Wat een drama.

Snorro
Gast
Snorro

Wedstrijd kut, kingside ook kut. Behalve wat spandoeken en samen met Vitesse anti-knvb liedjes zingen is het helaas niet gekomen.

Collectief een 1 gescoord en geen uitzicht (terecht) op een uitverkocht vak in Alkmaar.

Zo ontzettend ziek van de kansloosheid van deze wedstrijd, dat ik het er voor nu maar even bij laat.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Dramatisch Willem II verliest van Vitesse 0-3
—————————————————————–

Tilbo niet doorslaan in de negavteit he het was 1-3😉

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Laat onze doelstelling handhaven zijn zal nog een hele kluif worden met het spel vd laatste maanden
Het voetbal was tot de Graafschap. Leuk om naar te kijken sinds dien een heel stuk minder

Pilske
Lid
Pilske

Geen wil om te winnen = saaie verloren middag/wedstrijd

In hart en nieren
Lid
In hart en nieren

Misschien moeten Crowley, Avdijaj en Ozbiliz ook leren dat je een ploeg die zo compact speelt niet uit elkaar speelt door steeds drie man te willen passeren . Tegen compact spelende tegenstanders moet je de bal het werk laten doen en niet teveel met de bal gaan lopen. Als Ozbiliz zo speelt kunnen we beter Dankerlui laten staan of toch maar weer teruggrijpen op Croux. En waarom zo laat opportunistisch spelen, wat mij betreft had dat al na de 2-0 ingezet kunnen worden. Kristinsen wordt geen topper, maar hij houdt alleen al door zijn lengte twee verdedigers bezig. Als het… Lees verder »

Dre
Gast
Dre

De enige speler die je niet vrij moet laten is Odegaard. En wie staat er de hele eerste helft vrij? Slechte tactiek. Verder is Vitesse gewoon een goede ploeg. Geven weinig weg. Zakken bij balverlies in en komen er elke keer gevaarlijk uit. Sol kansloos tegen centrale verdedigers. Terecht verloren. Hopelijk thuis tegen ADO en Heerenveen weer eens 3 punten

Subjectief
Gast
Subjectief

Wat een koude, passieloze wedstrijd vandaag. Koster mag zichzelf ook wel eens in de spiegel bekijken. – Zoals hier al gezegd, waarom geen rechtsbuiten opstellen als de selectie fit is? Het feit dat Ozbilliz geen pepernoot raakt, prima, dat heeft met ritme en kwaliteit te maken maar stel gewoon vanaf minuut 1, een rechtsbuiten op. Hij herstelt zijn fout dan maar weer in de rust als de wedstrijd gespeeld is. – De laatste 12 minuten, Peters opstellen. Is dit om zieltjes te winnen op de tribune? Hij is gewoon fit dus een van de 2 stijve harken centraal kunnen dan… Lees verder »

SargentD
Lid
SargentD

Heb al vaak geklaagd over de tactiek ook, maar vandaag was t toch vooral een gevalletje heel matig gespeeld en weinig inzet. Los van welke tactiek ook. En een Vitesse dat verdidigend wel erg goed stond en er een paar keer (met wat hulp van onze kant…) erg goed uit kwam. Lessen leren en voor de rest snel vergeten…

Highway Patrolman
Lid
Highway Patrolman

Wat hebben wij, ook, een kut keeper. Schuldig aan alle 3 de tegendoelpunten!! Aub snel.Mathijs terug in de basis.

In hart en nieren
Lid
In hart en nieren

Echt niet, zonder Wellenreuter had het geen 1-3 gebleven

Ikzelf
Gast
Ikzelf

Dwaas

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Highatwy patrolman

Branderhorst is geblesseerd al een paar weken volgensmij? De Duitser is ook niet Mijn favoriet. Maar vandaag was iedereen slecht inc wij vanaf minuut 1 tot de laatste. We hebben onze naam Stilburg vandaag waar gemaakt!!!

Hans
Gast

Spookverhalen, intern vele problemen, dus resultaat is een bewijs!!

Sooike
Gast
Sooike

Wat een idiote opmerking! Zeiken om het zeiken!!
Lag vandaag aan veel dingen maar zeker NIET aan de keeper

En Mathijs heeft 2x mogen keepen. 2x onzeker en echt alle ballen ingeleverd bij de tegenstander.
Die is momenteel echt niet beter dan Timon en dus meer dan terecht 2e keeper

Hans
Gast

Nee, lag niet aan de keeper, maar aan vele andere spelers die opdrachten hadden v.d. trainer gekregen en verzaakten hun opdrachten uit te voeren.

Scoft
Gast
Scoft

Daar ben ik het helemaal mee eens. Doordat hij zo vaak te ver voor zijn keepersgebied staat is hij altijd 1 of 2 seconden te laat om te reageren op de bal. Dan ben je in een achterwaartse beweging en kun je nooit op tijd corrigeren.