Dramatisch Willem II verliest van Vitesse 1-3

52
2029
Özbiliz in duel met Linssen (foto: (c) Toin Damen)

Willem II speelde vanmiddag een kansloze wedstrijd hoewel het wel met de beste bedoelingen vanaf de 1e minuut druk zette! Maar dit verwaterde erg snel en door een snelle voorsprong van Vitesse en het was bedroefend wat de Tricolores daar tegenover stelde. Zoveel foute passes, geen druk, geen intensiteit zelfs niet na rust! Pas laat in de tweede helft ging Willem II wat oppertunistisch spelen met inbreng van Kristinsson, waarom zo laat! Met hulp van de VAR kwam Willem II op een eretreffer. Een ellenboog van Thelander bezorgde Sol vanuit een penalty zijn tiende treffer. Vitesse kon bijna de gehele wedstrijd probleemloos op de counter spelen! Voor de Arnhemmers scoorde, Bero, Darfalou en Linssen.

(verslag: willem-ii.nl)
VITESSE IN TILBURG MAATJE TE GROOT
Willem II heeft zondagmiddag dankzij een 1-3 nederlaag op Vitesse de aansluiting met de middenmoot vooralsnog niet kunnen maken. Bij rust was de wedstrijd feitelijk al beslist. Matús Bero, Oussama Darfalou en Bryan Linssen haalden de trekker voor de gasten in de eerste helft over. Na rust redde Fran Sol met een benutte penalty de eer voor Willem II.

Trainer Adrie Koster had in zijn basisopstelling ten opzichte van het vorige competitieduel geen wijzigingen aangebracht. Aras Özbiliz keerde na zijn hamstringblessure weer terug op de bank. De wedstrijd kende een open begin. Beide teams creëerden kansen, Donis Avdijaj kreeg in de kluts geen controle over de bal en Damil Dankerlui stuitte op keeper Eduardo. Aan de andere kant van het veld was Oussama Darfalou dicht bij de openingstreffer maar in die fase kon Timon Wellenreuther zijn inzet nog keren.

Vroege achterstand
Dezelfde Darfalou kon even later via een hakbal Matús Bero in stelling brengen. Met een schuiver zette hij de Tricolores op een vroege achterstand. Willem II had even tijd nodig om hiervan te bekomen, daarna legde Sol de bal klaar voor Avdijaj, maar die kwam een fractie te laat. Het antwoord van Vitesse kwam via een snelle tegenstoot van Darfalou. Wellenreuther voorkwam met goed handelen een grotere achterstand.

Dramatische slotfase
In de laatste tien minuten van de eerste helft ging het voor de thuisploeg hopeloos mis. Na opnieuw een snelle uitbraak via Bero en Odegaard kwam de bal bij de tweede paal waar Darfalou met een simpele schuiver de 0-2 optekende. Uit een vrije trap van Odegaard mocht Bryan Linssen bij de eerste paal de 0-3 binnenkoppen.

Rentree Peters
Direct na rust maakte Özbiliz zijn rentree, hij nam de plaats in van Dankerlui. Verder dan een schot van dichtbij op Eduardo zou hij echter niet komen. Op een kopbal van Sol die voorlangs ging na, gebeurde er verder vrij weinig meer in de tweede helft. Hoogtepunt was de rentree op het Eredivisie-podium van Jordens Peters.

Toch nog spannend
In de 85e minuut plantte Rasmus Thelander zijn elleboog in het gezicht van Sol. Scheidsrechter Björn Kuipers legde de bal aanvankelijk net buiten het zestienmetergebied, maar na tussenkomst van de VAR, Joey Kooij, besloot hij alsnog tot het toekennen van een penalty. Sol nam plaats achter de bal en schoof de bal in de rechterhoek en redde daarmee de spreekwoordelijke eer: 1-3. Een echt slotoffensief zat er, na het missen van een goede mogelijkheid voor Sol, jammer genoeg niet meer in.

52 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments