Documentaire Pol Llonch op 16 maart in première

8
1466
Foto: Toin Damen ©

Woensdag 16 maart gaat de ESPC DOC ‘Pol Llonch, thuis in Tilburg’ in première. De documentaire gaat over het leven van onze aanvoerder met zijn vrouw en twee kinderen, zijn jeugd in Barcelona en de gevoelens die hij bij Tilburg en Willem II heeft. De uitzending begint die avond om 19.00 uur. 

Llonch en zijn gezin hebben sinds hun komst naar Willem II in 2018 veel geïnvesteerd in de inburgering in Tilburg en de band met de club en de mensen om zich heen. Gepaard met zijn strijdlust op het veld maakte Pol dat in korte tijd erg populair.

Openhartig
‘Pol en zijn vrouw Nuria zijn zeer warme en openhartige mensen. We hebben de afgelopen maanden erg fijn met ze samengewerkt en dat heeft ertoe geleid dat de kijker het gezin Llonch nóg beter leert kennen. Wat de documentaire extra bijzonder maakt is het verhaal van hun liefde voor RCD Espanyol, waarmee ze haarfijn de relatie met hun gevoelens voor Willem II weten te verwoorden’, zegt documentairemaker Joost van der Werf. 

Middelpunt
Pol en Núria hebben genoten van de opnames in Tilburg en Spanje. Pol: ‘Het was voor ons een erg bijzondere ervaring om middelpunt van een documentaire te zijn. Ónze documentaire. Samen met de makers hebben we een mooie tijd gehad. We laten in de documentaire zien wie we zijn, hoe en waar we opgroeiden, hoe ons doodnormale leven eruitziet en waarom we er trots op zijn dat Tilburg ons thuis is.’  

8 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments