Do Jong: ‘Bij Ajax stromen er meer talenten door’

13
2496
Foto: Geert van Erven

Frenkie de Jong heeft weer wat van zich laten horen. Volgens Onze 11, een site over Oranje, was de Jong om na een gesprek met Overmars, Bergkamp en Trusfull. De voornaamste motivatie zou zijn dat er bij Ajax meer talenten doorstromen dan bij PSV. Op zich feitelijk een juiste conclusie, aangezien het bij de lampjes inderdaad wat lastiger lijkt om als talent in de basiself te komen. Zou het Frenkie gaan lukken bij Ajax? Daarnaast speelde ook mee dat de Jong nog een jaar in Tilburg mocht blijven wonen/spelen van Ajax.

De Jong is inmiddels weer fit na een kleine blessure. Denk jij dat hij veel speelminuten gaat krijgen dit seizoen?

 

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
dvd01
Lid
dvd01

Toch een hele vreemde situatie. Hij mag een jaar hier blijven, maar speelt vervolgens geen minuut. Is toch wel heel belangrijk dat hij speelminuten krijgt. Daarnaast, vraag me af of hij wel slaagt bij Ajax. Er zal ‘m wel een hele hoop beloofd zijn, maar garanties betekenen niks daar.

Eetje
Lid
Eetje

Salarisgarantie voor de duur van zijn contract misschien?

Voor hem inderdaad belangrijk speelminuten te krijgen, maar voor Willem II alleen als hij van toegevoegde waarde kan zijn ofwel hoger rendement dan middenvelders die we nu hebben.

kukeltje
Lid
kukeltje

Hoop dat we hem toch nog een keer mogen bewonderen in het Rood-Wit-Blauw!!!

wil
Lid
wil

Lekker op de bank laten zitten met zijn praatjes.

patriekolorus
Lid
patriekolorus

de jong mag wat mij betreft niet spelen ten koste van een eigen speler. En ook ik snap totaal niks van deze constructie. Meneertje zonder enig clubgevoel voor de club die hem heeft gebracht tot waar hij nu is. Trouwens hij heeft ook geen clubgevoel voor p$v, noch voor Ajax. Gewoon een broodvoetballer… hij is net als de rest en dat doet steeds weer pijn! Zal me er maar bij neerleggen.

 

 

en dat doet me steeds

Bud
Lid
Bud

Frenkie moet zich gewoon nog bewijzen en als ie dat doet, krijgt ie heus wel een kans. Falkenburg doet het goed in de spits en na Haemhouts, Ojo en Wuytens lijkt Frenkie mij in potentie de beste. Bij een blessure of schorsing schuift Haemhouts terug en speelt De Jong op 10. Hij zal eerst moeten werken om Braber voorbij te steken. Doet ie dat, dan gaat ie spelen denk ik.

koen verhoeff
Lid
koen verhoeff

Falkenburg zal niet in de spits blijven, neem ik aan. De relatief dure Nemec zal toch niet voor de bank zijn gehaald. Viel me trouwens op dat hij niet speelde bij de beloften om wedstrijdritme op te doen.

HOS
Lid
HOS

Wat is de meerwaarde dan van hem een jaar huren? Dan had hij beter bij Jong Ajax wekelijks in de Jupiler League kunnen spelen. Ik snap werkelijk waar niets van deze huurconstructie vanuit Willem II en Ajax.

Eetje
Lid
Eetje

Ik ook niet. Huur lijkt me alleen gerechtvaardigd als hij van toegevoegde waarde is voor het eerste.

Eetje
Lid
Eetje

Ik heb hem afgelopen maandag zien spelen tegen PEC Zwolle en vond hem heel goed en gedreven spelen. Beter dan in voorgaande wedstrijden. Maar er is volgens mij maar één reden om hem op te nemen in de selectie van het eerste en dat is een grotere toegevoegde waarde dan andere spelers. Als hij niet méér kan brengen dan andere spelers is selectie voor Willem II zinloos. “Eigen” spelers worden gepasseerd en de Jong zou worden geholpen in zijn ontwikkeling. Dit laatste mag voor Willem II geen argument zijn. Hij gaat toch vertrekken (is eigenlijk al vertrokken).

Robby
Lid
Robby

Nee ik verwacht dat ie in uiterste noodgevallen minuten gaat maken. Maar met zo veel middenvelders denk ik dat er een stromloop aan blessures en schorsingen moeten komen wil Frenkie in mogen vallen. Bovendien waarom zouden investeren in een speler die niet meer van ons is (mede daarom onbegrijpelijk dat we hem huren).

mad-r
Lid

De Jong speelt zijn wedstrijdjes ‘gewoon’ met Jong Willem II en mag misschien een keertje invallen als er blessures zijn ofzo. Verdere investering in hem heeft niet zoveel zin meer nu hij zijn contract al ergens anders heeft getekend.