Dinsdag overleg gevolgen eredivisie

16
1869
Sebastian Holmén blokt de doorgang van Strieder (foto: (c) Toin Damen)

Het is nog onduidelijk wat de verscherpte en verlengde maatregelen die maandagavond door de overheid zijn aangekondigd precies betekenen voor het Nederlandse voetbal. Mattijs Manders, algemeen directeur van de Eredivisie, laat weten dat er dinsdag overleg gevoerd zal worden.

De Nederlandse overheid heeft besloten om sociale bijeenkomsten tot en met 1 juni te verbieden. Hier vallen ook voetbalwedstrijden onder, waardoor alles erop wijst dat er in de aankomende tien weken zeker nog niet gevoetbald zal worden. De KNVB heeft dit nog niet bevestigd.

Dinsdag overlegt de bond met de koepelorganisaties van de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie over het hoe nu verder moet in de competities. Er moeten nog acht speelronden afgewerkt worden, plus inhaalduels en normaal gesproken ook play-offs. De UEFA wil dat de Europese competities op 30 juni afgerond zijn.

Eerder deze maandag liet KNVB-voorzitter Just Spee aan de NOS weten dat de bond drie scenario’s ziet: ‘De eerste is: we spelen de competitie uit, met publiek. Het scenario dat daarna komt, is uitspelen, maar voor een deel zonder publiek. Als dat ook niet lukt, dan kom je in een situatie dat je wedstrijden moet schrappen. Dat moet je dan intelligent doen, want dan ga je regels veranderen, terwijl het spel al bezig is. Dat zijn ingewikkelde vragen’, aldus de voorzitter.

16
Reageer op dit artikel

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
7 Discussie draadjes
9 Discussie antwoorden
0 Volgers
 
Meest gereageerde discussie
Populairste dicussies
14 Gereageerd
SargentDWa un beleidTimonCarlos CojonesFerry van de Z. Recent gereageerd
  Abonneren  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
wil
Lid
wil

Voor 6 April schijnen ze nu een besluit te gaan nemen.
Onvoorstelbaar honderden doden en de KNVB gaat gaat scenario’s bedenken.
Duidelijk is weer dat geld belangrijker is dan gezondheid.

Broodje Jantje
Lid
Broodje Jantje

Nee, JIJ bent onder invloed.

Timon
Gast
Timon

Pak je pil en chill maat!

F*ck de freakandel
Gast
F*ck de freakandel

iK HEB GISTEREN NOG GETONGD MET JE MOEDER EN IK HEB CORONA

maat

forza013
Gast
forza013

Waarop baseren mensen dat er komend jaar geen Europees voetbal gespeeld gaat worden? Het zou best kunnen, maar om dit nu al zo stellig te zeggen vind ik toch vrij bijzonder. Sponsoren hebben mega contracten afgesloten om zichtbaar te zijn in de Europa en Champions League. Deze toernooien zijn ontzettend belangrijke geldbronnen voor de UEFA, die al met een financiële strop te maken krijgt door het verzetten van het EK. Om over de TV-gelden maar te zwijgen.

Ik denk dat de UEFA kosten wat kost de Europese toernooien door willen laten gaan omdat de financiële gevolgen anders niet te overzien zijn.

UNITED
Lid
UNITED

Dan is het te hopen dat ze bij de UEFA goed zijn in het maken van medicijnen. Als de Europese regeringsleiders zeggen dat er bijvoorbeeld tot het einde van het jaar alleen noodzakelijk verkeer is tussen landen dan gaat Europees voetbal gewoon niet door.

SargentD
Lid
SargentD

Doorgaan is zeker niet onmogelijk. Wel verwacht ik dat er zeker tot eind dit jaar geen supporters mee morgen reizen naar Europese uitwedstrijden. Hopelijk zijn we dan in ieder geval zover dat er wel thuissupporters bij mogen zijn.

Sprang
Lid
Sprang

Snap niet dat ze zo moeilijk doen. Alleen de keuze voor de onderste plekken zijn lastig.

Iedereen ziet toch ook wel dat met alles dat er nu in Europa gebeurd er dit hele jaar toch geen Europees voetbal gespeeld kan worden.
Dan maakt het toch niet uit of we nou 5e of 6e worden. Die paar centen die we dan eventueel meer zouden krijgen van tv gelden maakt ook geen klap uit.

Moeten blij zijn als we in augustus weer kunnen beginnen aan de eigen competitie met publiek.

wil
Lid
wil

Einde competitie. Lijkt me toch wel duidelijk.

FuckoffBeneliga
Gast
FuckoffBeneliga

Gaat spannend worden die ticket tussen ons of Utrecht..

EDgo
Gast
EDgo

Of ze de competitie laten staan of door de helft delen zou voor ons beide fantastisch uitpakken

Hopelijk een van deze 2 scenario’s

Dirruk
Lid
Dirruk

Gaat niet gebeuren. Dit seizoen gaat de boeken in als niet gespeeld.

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Als die nieuwe spelers maar wel komen!

F*ck de freakandel
Gast
F*ck de freakandel

Jij leeft in je eigen waarheid. Open je ogen en zie de waarheid.

Fraanske Sol
Lid
Fraanske Sol

JIj hebt ook behoorlijke Corona koorts volgens mij. Je bent enorm aan het ijlen.

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

Jij hebt te lang in het vet gelegen, zoveel is wel duidelijk.