Dijks: “Willem II is mijn redding geweest”

2
1738
Dijks in actie tegen Heienoord (foto: (c) Toin Damen)

Al in zijn tweede competitiewedstrijd voor Ajax treft Mitchell Dijks zijn oude club Willem II. Tijdens zijn jaar in Tilburg verdiende de linksback een transfer terug naar Amsterdam en daar is hij de club dankbaar voor.

“Ik kijk met een goed gevoel terug op Willem II”, zegt Dijks in gesprek met AT5. “Ik kreeg er veel vertrouwen van de trainer en van ploeggenoten. Dus het is echt een mooi seizoen geweest daar bij Willem II.”

Bij de Brabanders is Dijks een andere voetballer geworden. “Ik ben op alle fronten veranderd ja. Ik heb daar echt de focus gekregen. De knop is als het ware omgegaan. Ik ben nu alleen bezig met voetbal, dat wilde De Boer ook altijd. Maar pas toen ik weg ging bij Ajax ging ik er echt voor leven. Vroeger was ik meer met bijzaken bezig. In die zin is Willem II m’n redding geweest.”

Dijks vindt de Tilburgers een beetje ‘Ajax in het klein’. “Het is een goede ploeg, gevaarlijk in de omschakeling. Ze kunnen prima voetballen. De visie van de coach lijkt ook wel op die van Ajax. Ze willen daar altijd voetballend de oplossing zoeken.”

(Bron: voetbalprimeur.nl)

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments