Deceptie in Rotterdam

266
4625
ROTTERDAM, 05-05-2019 Stadium de Kuip, Season 2018 / 2019 Dutch Cup Final for the KNVB beker. Willem II player Jordens Peters (R) and Willem II player Freek Heerkens (L) dejected after the game Willem II - Ajax (Cup Final) (0-4). (foto: (c) Toin Damen)

Willem II verloor vandaag kansloos met 0-4 de finale om de KNVB-beker van Ajax. Tot de 40ste minuut konden de Tricolores redelijk weerstand bieden, maar in de laatste minuten voor rust werd alle hoop aan diggelen geschoten. Blind en Huntelaar zorgde voor een 0-2 ruststand. In de tweede helft was Willem II mentaal geknakt en niet meer bij machte om terug te komen in de wedstrijd. Huntelaar en Kristensen brachten de eindstand op 0-4. Ajax is simpel weg te sterk, jammer voor de dik 18000 meegreisde supporters uit Tilburg!

(verslag: willem-ii.nl)
WILLEM II WEET AJAX NIET TE VERRASSEN IN BEKERFINALE
Het is Willem II niet gelukt de beker te veroveren. In een aanvankelijk aantrekkelijk duel bleek Ajax een maatje te groot. Na de eerste helft keken de Tricolores tegen een 0-2 achterstand aan. De Amsterdamse club verdubbelt deze stand na rust: 0-4.

Willem II kreeg al na zeven minuten een kansje om op voorsprong te komen. Vangelis Pavlidis kon vanaf rechts en dicthtbij uit de draai schieten, maar zijn schot belandde in het zijnet. Daarna volgde de eerste grote kans van de wedstrijd voor Ajax. Donny van de Beek bediende Klaas-Jan Huntelaar, die de bal nipt voor het doel van Timon Wellenreuther langs schoot. Willem II vocht zich knap terug in de wedstrijd en kreeg zowaar weer wat kansjes, maar het leidde niet tot de openingstreffer.

Venijn
Lang stevende de eerste helft op een 0-0 ruststand af, maar in venijn bleek in de Rotterdamse Kuip in de staart van het eerste bedrijf te zitten. Uit een vrije trap knikte Daley Blind in de 38e minuut de 0-1 binnen en kort daarna verzilverde Huntelaar van dichtbij een niet te missen kans.

ROTTERDAM, 05-05-2019 Stadium de Kuip, Season 2018 / 2019 Dutch Cup Final for the KNVB beker.
Willem II player Pol Llonch, Ajax player Dusan Tadic during the game Willem II – Ajax. Final score 0-4. (foto: (c) Toin Damen)

Strijd na rust
Met dezelfde elf spelers betrad Willem II na de rust het veld. Diego Palacios bracht binnen twee minuten Pavlidis in stelling, maar de Griek nam te veel tijd en zag zijn poging gemakkelijk door André Onana gekeerd worden. Aan de andere kant werd Hakim Ziyech gevaarlijk nadat Wellenreuther ver uit de ’16’ kwam om te voorkomen dat hij oog in oog kwam te staan met Ziyech. De Ajacieden won dat onderlinge duel, maar door snel verdedigend optreden van de Tilburgse defensie werd de 0-3 voorkomen.

Dubbele wissel
Na een noodgedwongen korte pauze – een rookpluim als gevolg van vuurwerk belemmerde het zicht – besloot trainer Adrie Koster een dubbele wissel toe te passen. Daniel Crowley en Marios Vrousai kwamen in het veld voor Jordens Peters en Damil Dankerlui. Willem II kon echter geen vuist meer maken, en zag de koploper van de Eredivisie nog uitlopen naar 0-4 via wederom Huntelaar en Rasmus Kristensen.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Willem Dos
Gast
Willem Dos

Ik wil voorstellen dat we vanaf vandaag stoppen meej mauwen en we ons focussen op de komende 2 belangrijke wedstrijden ! Forza Tricolores!!

Rene
Gast
Rene

Alles wat zondag beter had gekund, was onervarenheid. Ik ben klaar met zeiken over die dingen. Wat rest is vooral trots. Trots op de supporters, trots op de spelers.

Maar over Koster kan ik nog niet stoppen met zeiken. Sorry. Op Koster word ik alleen maar bozer en bozer.

Willem Dos
Gast
Willem Dos
SargentD
Lid
SargentD

Godver, heel betoog zitten typen! Netjes onderbouwd en alles. Krijg je dit!

Delivery has failed to these recipients or groups: adriekosterdegekste1896@willemii.com (adriekosterdegekste1896@willemii.com)
Your message couldn’t be delivered. The Domain Name System (DNS) reported that the recipient’s domain does not exist.

Rene
Gast
Rene

Denk dat het hem weinig kan schelen wat Reneetje ervan vindt, Willem Dos. Maar als ik zou weten dat hij het zou lezen, dan zou ik hem zeker een mail sturen.

Misschien dat ik hem er op Koningsdag wel over aanspreek. Die dag is ervoor, toch?

Willem Dos
Gast
Willem Dos

Yes ! … wa denkte tegen Emmen en Ado ?

SargentD
Lid
SargentD

Hij loopt meestal niet in de buurt van d’n Beitel rond helaas. Dan beter een keer naar de training. smile Heb dat met Andries Jonker wel een keer gedaan trouwens toen die na een prima start ook wat teveel zekerheden in ging bouwen. Op Koningsdag aangesproken en hij nam alle tijd om zijn keuzes toe te lichten. We werden het niet eens, maar was wel mooi om te zien dat ie alle respect had voor de mening van een ‘voetbalsupportje’ als mij die er verder eigenlijk helemaal geen verstand van heeft. smile

TriColores1896
Lid
TriColores1896

Blij als het weer zondag is. Kunnen we het weer over andere dingen hebben. Ik snap best dat sommige het allemaal anders hadden willen zien of het zelf veel beter hadden kunnen regelen maar gasten kom op zeg.. De club leeft als nooit tevoren. We beleven een geweldig seizoen met z’n allen en toch moet er weer vooral gezeken worden. Kunnen we niet gewoon trots zijn op wat we met z’n allen bereikt hebben dit jaar? De uitvakken puilen uit, de sfeer is gigantisch verbeterd, de club leeft weer als nooit tevoren.

Hansie Hansie
Lid

Voor bijna €50 krijg je
– Busreis van 80 kilometer, duurt alleen 2.30 uur
– Géén pre party, die was al voorbij
– Géén fatsoenlijke plaats, vak zat overvol
– Géén drank bij aankomst om 17.30 bij het stadion, wacht maar tot de rust

Inderdaad een deceptie
De volgende finale kijk ik in mijn eigen Tilburg, lekker op De Heuvel…..

roemir
Lid
roemir

Alles waar, behalve dat we onze volgende finale moeten boycotten.

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Lekker naar de heuvel gaan dan!!!

Willem ll the best
Gast
Willem ll the best

Laten we met z,n allen achter onze club blijven staan. ook achter de verschillende supporters groepen. We zijn een club een passie dezelfde strijd. Laten we dat doen want het gaat nu net zo goed. En ja dat als er niet genoeg sfeer was dan kunnen we toch echt 1 iemand aanwijzen. Dat is de heer Koster die met Willem ii nog niet eens er een wedstrijd van wilde maken. wat een opstelling zeg. kijk winnen zou lastig worden maar ga gewoon lekker voetballen. uh Isak tegen de Ligt en Blind en dat in z,n uppie hoe dan. Beste heer… Lees verder »

Snorro
Lid
Snorro

Zelf weten!

Dirruk
Lid
Dirruk

Ik hoorde dat er op het scherm op de Heuvel vanaf minuut 25 een storing was en het beeld op zwart ging!

Guillaume1896
Lid
Guillaume1896

Is een kwestie van vaker een finale gaan spelen, dan krijgen we de organisatie erom heen steeds beter in de vingers ;). Ik was ook teleurgesteld over een aantal zaken, maar deze veranderen nu niet meer. Dus moet je er ook overheen kunnen stappen, zijn nu 2 dagen verder. Wellicht helpt het als je het andere topic leest op Tilbo van de werkgroep die heel helder uiteen zet wat er allemaal geregeld en overlegd moest worden om de bekerfinale bij te wonen. Dan past wat mij betreft verder alleen nog veel respect en dankbaarheid naar hen. En dat er een… Lees verder »

Splinter F
Lid
Splinter F

Hele week keek Tilburg uit naar de finale. Vlagjes over de Korvelseweg, ‘we zijn voor niemand bang’ taartjes, banners, filmpjes, liedjes en nog veel meer. De stemming zat er bij iedereen goed in, het zou een mooie dag worden, of we zouden winnen of verliezen. Ik vind het jammer dat het gevoel om er samen een leuke, onvergetelijke dag van te maken door verschillende factoren is weggenomen. En dat heeft eigenlijk niet eens iets met de uitslag van de wedstrijd te maken. Al een hele tijd geleden is er hier op Tilbo iemand geweest die gewaarschuwd heeft voor wegwerkzaamheden. De… Lees verder »

Dirruk
Gast
Dirruk

ik zag net op Willem ll News een filmpje voorbij komen met een sfeerimpressie. dit is om ongeveer 16.00 – 16.30 opgenomen en als er nu nog iemand de werkgroep bekerfinale de schuld wil geven van de late aankomst bij de kuip moeten ze mij maar eens vertellen waar ze al die supporters hadden willen laten. Als je al iemand de schuld wil geven van het missen van dit feestje, en zelfs het missen van de warming up en aftrap, zou je eens moeten klagen bij de KNVB en de politie, die ( en dat durf ik hardop te zeggen… Lees verder »

SargentD
Lid
SargentD

Viel me ook al op toen wij gisteren met het tweede cluster aankwamen. Toen stond het plein al bomvol en moesten er nog drie clusters bijkomen. Geen idee waar ze al dat volk kwijt hadden gewild. Ons vak (S) stond ook veel te vol trouwens, daar hadden ze het op een gegeven moment maar opgegeven om mensen van de trappen te weren. En mijn vader (van bijna 80) kreeg op de tweede ring te horen dat ie geen zitplaats meer kon krijgen omdat er op hun vak meer kaarten waren verkocht dan er stoelen waren. Gelukkig was er nog een… Lees verder »

Bennie
Gast
Bennie

Je kan klagen bij de KNVB wat je wil, maar de bond heeft echt helemaal niets van doen met het supportersvervoer. Dat het een vooropgezet plan zou zijn om supporters laat bij het stadion te laten arriveren daar geloof ik totaal niet in. Het is namelijk niet dat men in Rotterdam voor het eerst een dergelijke wedstrijd organiseert.

roemir
Lid
roemir

Begrijp de duimpjes naar beneden niet bij deze post van Dirruk. Alleen is Rijkswaterstaat ook een bepalende partij extra in dit plaatje. Die gooit de A16 dicht op deze dag van de volksverhuizing. Schandalig om dat net dan te doen. Ze waren toch ook niet aan het spoor aan het werken tussen Amsterdam en Rotterdam?.??..?..

david loggie
Lid
david loggie

dat wist Willem II/de werkgroep toch ook dat de weg was afgesloten en dus een langere reistijd. Dus dan laat je de bussen eerder vertrekken. En lukt dat niet omdat bijvoorbeeld de politie of knvb dat niet wil, kun je dat communiceren met de supporters. Het was voor mij persoonlijk niet eens zozeer om het feest daar bij te wonen, maar dat je gewoon op tijd in het vak zou zijn.

Wouter
Gast
Wouter

Dat zal de werkgroep ook aangegeven hebben in de diverse overleggen. Maar het lijkt mij dat de lokale driehoeken van Tilburg en Rotterdam bepalen, welke vertrektijden de clusters krijgen.

Maar stel je vraag aan de werkgroep, over hoe het is gegaan met de vertrektijden. Een van die mannen heeft gisteren zijn contactgegevens van Facebook al online gezet. Bart Smans heet die jongen geloof ik.

Frietmet
Lid

De bussen mochten niet eerder vertrekken van Knvb en Politie dus stop eens met zeiken op de werkgroep, jullie zijn ondankbare honden!!! Deze mensen hebben weken vrije tijd in de organisatie gestopt en als dank worden ze afgezeken op punten waar ze 0.0 invloed op hebben. Met als grote dieptepunt dat ze beschuldigd worden van geld achterover drukken.. kun je heel joviaal in je rood wit blauwe shirt gaan staan maar dan ben je hem wat mij betreft niet waard.

Wiggel
Lid
Wiggel

Ik geloof je meteen Dirruk. Ook ik was pas om 17.35 uur binnen, ons vak zat overvol waardoor we over een hekje zijn gesprongen en maar bij de buren zijn gaan zitten. Ik ben dankbaar voor iedereen die zich ingezet heeft en ga uit van alleen maar goede bedoelingen. Vind wel dat ik aan mag geven erg teleurgesteld te zijn in het feit dat we geen tijd hebben gehad net als de mensen in de eerste clusters om lekker van de pre-party te genieten maar uiteindelijk zaten we op tijd voor het belangrijkste, de wedstrijd. Volgend jaar toch maar met… Lees verder »

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Dirruk
Dat geloof ik best zat zelf in cluster 2 wij vertrokken om 14.00 en kwamen rond 16.15 aan moesten we nog een stuk lopen waren rond 16.30 bij het
Voor terein van het stadion.. politie liet ons volgenmij bewus langzaam rijden

Bekerfinale
Gast
Bekerfinale

Wauw; na een kater vanwege het resultaat toch maar eens in de vele reacties gedoken. Wat een gezever over vak X en de ‘code’. Ik ben, via via, op vak X gewezen en was wat sceptisch. Maar alles hadden ze prima geregeld. Had ik niet in het zwart gewild, dan had ik mij daar niet aangemeld toch? Van het feestje bij het T kwadraat tot aan het vervoer was het prima. Complimenten! Uiteraard sloeg de sfeer redelijk dood maar dat is toch een wisselwerking met de spelers op het veld. De sfeer zat er tot aan de 0-1 & 0-2… Lees verder »

TommyV
Lid
TommyV

Mocht Willem II in de toekomst weer eens de finale halen dan meld ik me bij deze aan om in ieder geval de kaartverkoop eerlijker te laten verlopen, oftewel GEEN voorrang meer aan bepaalde supportersgroepen die amper het Willem II-stadion van binnen hebben gezien. De mensen die een seizoenskaart hebben moeten ALTIJD op plek 1 staan, ook met de keuze van het vak. Maar gelukkig zat de sfeer er lekker in (de eerste 10 min.). Ook goed om te zien dat iedereen wel mooi op de foto op het stappegoorplein staat, dat is schijnbaar het belangrijkst. Laten zien hoe groot… Lees verder »

RA_ke
Lid
RA_ke

Kaartverkoop was juist erg goed georganiseerd door Willem II.
De verkoop van kaarten op X aan bepaalde groepen is vooraf goed overlegd in een breed gremium. Dat was een bewuste keuze. Dat was een stuk beter dan wat er 14 jaar geleden zat.
Dus hou op met achteraf zeuren over X.
p.s. ik zat er zelf niet overigens.

TommyV
Lid
TommyV

Op zich was de kaartverkoop prima geregeld ja. Al waren er bij ons in de bus slimmeriken bij die hun ticket meerdere keer hadden gekopieerd, waardoor ik gezellig 2,5 uur in de bus moest staan. Geen scan, controle van namen, niets. Gevolg was dus ook dat er niet genoeg tickets in de bus aanwezig waren en er bij de informatiedesk tickets worden gehaald voor een ander vak. Die controle voor het binnenstappen van de bus was dus echt wel nodig geweest.

Pim
Editor

Wat ben jij een zuurpruim zeg. Alle SCC houders hebben volgens mij ruimschoots een kaartje kunnen kopen. Zoveel zelfs dat ze mensen die nooit komen mee konden nemen. Niet zo janken en al helemaal niet afgeven op supporters die vrijwillig alles goed hebben willen organiseren. Jankerd.

Rene
Gast
Rene

De mensen die een seizoenskaart hebben moeten ALTIJD op plek 1 staan, ook met de keuze van het vak.

Hier ben ik het ZO mee eens. En echt niet voor mezelf, want ik zat in cluster 2 en stond op vak S, dus voor mij persoonlijk was het allemaal prima, maar ook ik vind het schandalig dat mensen die al meer dan 40 jaar naar Willem II gaan, en vaak bijna die hele 40 jaar ook al een seizoekaart hebben, verbannen worden naar de tweede ring, enkel en alleen omdat ze in Tilburg toevallig in een verkeerd vak zitten.

Suikerklontje
Gast
Suikerklontje

Het minpuntje aan de kaartverkoop vond ik dat er op voorhand werd gezegd dat alle seizoenkaarthouders van de kingside in cluster 1 of 2 zouden zitten en ik daarom gewoon na mijn werk ‘s-middags rond 5 uur mijn bus en vak gekozen heb en tot mijn verbazing alleen nog in cluster 5 terecht kon en daardoor dus een hoop gemist heb van deze mooie dag.

wil
Lid
wil

Het meeste triest vind ik dat mensen van 70 jaar gefouilleerd worden en dat Ajax supporters met rookbommen en vuurwerk binnen komen, en dan vragen ze zich nog af waarom Ajax supporters in diverse stadions geweerd worden. Geldboete is voor Ajax een peulenschil.
Bestraf ze maar een paar wedstrijden zonder publiek.

Rene
Gast
Rene

Inderdaad. Mijn vader, 79, heeft met heel veel moeite een plastic flesje water mee naar binnen mogen nemen. Die vraagt zich nu ook af hoe het dan kan dat ze aan de overkant vuurwerk mee naar binnen krijgen.

Fuurwerk
Gast
Fuurwerk

Je kunt fouilleren wat je wilt, als fakkels via bepaalde ingangen naar binnen gaan, is dit niet te voelen! Verder helemaal eens en diep triest dat ouderen etc. moeite hadden + plastic flesjes erg streng op werd gecontroleerd.

maartje
Gast
maartje

Ook wij staan als scc kaarthouders in weer en wind op vak F. Na een erg lange heenreis, ( we reden met 50km per uur) om ongeveer 17:30 bij het stadion aangekomen. Voordat we binnen waren en naar ons vak konden was het inmiddels tegen 18:00. Het rare van alles, er was geen stoel meer vrij in Q .. Mijn vader kan door ziekte echt geen 10min staan, gelukkig was er iemand die dit ook zag en zijn plekje afstond. dankbaar dat hij kon zitten, maar zelf dus geen plek, net als mijn zus en partner, vriend en schoonvader. heb… Lees verder »

Guillaume1896
Lid
Guillaume1896

The day after, met al zijn leuke herinneringen en teleurstellingen. Ik denk dat nu alles wel zo’n beetje is gezegd over wat er goed ging of niet en waarin we teleurgesteld zijn. Ook ik heb mixed feelings maar waar ik me aan vast blijf houden is dat onze club een prima seizoen draait, een stabiel beleid wegzet en in de bekerfinale heeft gestaan. Ik zou de op voorhand voor getekend hebben. Ik hoop dat de lijn wordt voortgezet en dat we volgend jaar weer in de bekerfinale staan en dat we kunnen laten zien dat we van dit jaar geleerd… Lees verder »

voetbalfan
Lid
voetbalfan

Sluit ik me bij aan. Het is (was) een topseizoen! Nu doorschakelen naar volgend jaar om minstens dezelfde plaats op de rangschikking te bekomen.

KingsideB
Gast
KingsideB

Kan hier op Tilbo een overzicht komen waar Het geld voor de werkgroep precies allemaal Naar toe is gegaan? Uit Betrouwbare bron heb ik vernomen dat er geld in eigen zakken is gestopt. Terwijl er zat dingen anders konden! Denk aan * Drinken in de bus voor supporters van alle bussen! * supporterszone djs uitnodigen die vaak bij de kok zijn. Terwijl er Meer supporters zijn die ook van andere dingen houden. * falende vak X met partybussen en onbeperkt drank Noem me maar een mauw die het er niet mee eens is Maar ben is transparant werkgroep! Laat Het… Lees verder »

SargentD
Lid
SargentD

Los van alle voors en tegens wil ik de werkgroep (die uit alle groeperingen samen is gesteld en niet uit eentje) bedanken voor hun enorme inzet en werk om iets moois van de bekerfinale te maken. Je kunt het toch nooit iedereen naar zijn zin maken (ook ik ben niet bepaald fan van de boink-boink-boink muziek smile ) maar mede dankzij hun inzet heb ik een mooie dag gehad. Geen enkele twijfel over hun besteding van het geld en ik ben blij dat ik daar een kleine financiële bijdrage aan heb mogen geven.

Snorro
Lid
Snorro

De meest sneue post van 2019 tot nog toe. Van harte gefeliciteerd!

Je bent inderdaad een mauw.

Bij dezen bedank ik de organisatie voor hun grote inzet om er voor iedereen wat te organiseren. Tevens wil ik hen verzoeken dit te blijven doen en zich niets aan te trekken van de sneuneuzen die zich in de maatschappij bevinden met hun ‘betrouwbare bronnen’ en ‘wandelgangen’. Ik vond het behoudens het resultaat top!

KingsideB
Gast
KingsideB

Ach tenminste een prijs gepakt Snorro, iedereen moet gewoon transparant zijn.

Snorro
Lid
Snorro

Nou, heb jij je zin knul. Op de valreep toch nog iets. Ben jij ook iemand die om elk wissewasje een WOB verzoek indient bij de gemeente? Ik roep bij dezen de organisatie op om volledig openheid van zaken te geven. KingsideB vraagt er immers om en dit grondrecht mag hem niet onthouden worden.

Ik ben blij dat ik niet zo in elkaar steek. Dat zie ik dan ook wel als een soort prijs.

Frietmet
Lid

Voor Vak X hebben we ook meer betaald

Zero13
Gast
Zero13

Evert, we need you now!!!! grin

SargentD
Lid
SargentD

Hahaha lol

KingsideB
Gast
KingsideB

😏😂

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Evert kan hier ook niks mee denk!zeuren,zaniken,zeiken,klagen, hier gaat dun evert zijn vingertjes niet aan branden denk!

Dirruk
Lid
Dirruk

@kingsideB,

WTF zeg jij nou? Als je zoiets zegt moet je er 100% zeker van zijn dat het waar is want het is nogal een zware beschuldiging.

En je ben inderdaad een mauw want er was een DJ geregeld voor de andere soorten muziek. Ik ken je verder niet maar begin een hekel aan je te krijgen met je zeik reacties en beschuldigingen.

Vraag de antwoorden op je vragen maar aan Willem ll want die zijn verantwoordelijk in deze en hadden de leiding maar stop met je onzinnige posts.

KingsideB
Gast
KingsideB

Ik hoef van jou helemaal geen antwoorden man. Dat jij bepaalde vriendjes gaat beschermen zegt genoeg.

en even op jou 100% verhaal. Waarom gooi jij hier diverse berichten online die ook niet altijd kloppen?

Mh013
Gast
Mh013

Kingsideb laf zoiets te zeggen zonder bewijs kom.anders zondag effe met bewijs op vak e ….. lijkt me sterk dat je iets kan vinden

Snorro
Lid
Snorro

Ik denk dat het een bredase stokert is die KingsideB.

KingsideB
Gast
KingsideB

En daar is snorro weer…

Waarom over breda beginnen?

boeie!

Snorro
Lid
Snorro

Omdat jij je gedraagt zoals dat kansloos volk uit dat dorp. Met je ongefundeerde beschuldigingen hier. Als jij een Willem II supporter bent moet je gewoon diep schamen dat je dergelijke dingen insinueert.

KingsideB
Gast
KingsideB

MH013 jij bemoeit je ook overal mee op diverse berichten. laat supporters toch hun mening zeggen. Ik hoef zondag niet naar vak E want als je gisteren op X stond, Je zingde toch niet.

Zero13
Gast
Zero13

Serieus….”zingde”…?!

Don dn macaron
Lid
Don dn macaron

“zongde” zou idd beter op zijn plaats zijn

Snorro
Lid
Snorro

Ik heb je een like gegeven omdat ik moest lachen en jij waarschijnlijk nog dronken bent. Kop op. Het komt allemaal goed.

SargentD
Lid
SargentD

laat supporters toch hun mening zeggen

Niks mis met mensen die hun mening geven. Er word hier vandaag ook best netjes gediscussieerd verder. Er is wel iets HEEL erg mis met mensen die zonder enige bron/bewijs mensen die zich de laatste maanden keihard ingezet hebben voor de club en ons supporters valselijk te gaan beschuldigen. Dat heeft 0,0 met een mening te maken. Ik schrik overigens net zo hard van de duimpjes omhoog die je voor deze bagger krijgt.

Dirruk
Lid
Dirruk

@KingsideB,

Ik geef jou ook helemaal antwoorden mafklapper, ik zeg dat je daarvoor bij Willem ll moet zijn.

En nogmaals ik bescherm helemaal geen vrienden want die hebben dat niet nodig.

Je bent gewoon zielig met je Calimero gedrag en je gejank.

En wat betreft mijn verhalen. Kom maar op met welk verhaal er niet klopt dan!!

In hart en nieren
Lid
In hart en nieren

Hoeist, er zijn altijd puntjes van kritiek en meningsverschillen over de invulling, maar dit slaat natuurlijk alles. Vele supporters hebben zich ingezet om samen met Willem II de zaken te regelen en jij komt met niet onderbouwde beschuldigingen. Je gaat ver over de grens. Tenslotte: wie A zegt moet ook B zeggen. En anders je mond spoelen.

Huphuphup
Lid
Huphuphup

Lijkt me een prima vraag van KingsideB. Mij persoonlijk maakt het niet veel uit, maar als anderen een negatief gevoel bij de uitgaven hebben, lijkt het mij geen probleem dit te delen. Juist door het te delen, kan je alle negatieve gevoelens weg nemen wat betreft het in eigen zak steken van geld. Wat betreft de muziek, gewoon een kwestie van smaak. Vak X heeft meer betaald voor een kaartje, ik ga er van uit dat dat was vanwege o.a. de drank in de bus.

KingsideB
Gast
KingsideB

Juist andere maar ook ik hebben gewoon vragen gesteld. We willen gewoon wat antwoorden. Niet van dirruk maar van mensen die een over gaan.

Misschien slim dat iemand van de werkgroep tekst en uitleg geeft.

Zondag moeten wij er met zn alle weer staan!

Dirruk
Lid
Dirruk

@KingsideB,

Waarom zouden ze jou antwoord moeten geven. En zondag staan wij er weer maar jij mag van mij wegblijven want gasten zoals jij zijn een schande voor onze club.

En verander aub jouw naam want Kingside past niet bij je.

John Nr1
Lid

Weet je wie er allemaal in de werkgroep zat?

Om jou de gevraagde tranparantie te geven:
KingZine
Supportersclub
Tilburg Tifosi
afgevaardigden KingSide
afgevaardigend van vak E
en vertegenwoordigers van Willem II zelf.

Wekelijks overleg tussen club en deze werkgroep.
Periodiek overleg tussen KNVB, Club en werkgroep

Het is vreemd dat iemand zonder account hier zulke zware beschuldigingen zonder enkele vorm van bewijs anoniem mag droppen.

UNITED
Lid
UNITED

iedereen mag zeiken op vak X vanwege de sfeer zoveel ze willen maar jij beweert hier ff zonder enig bewijs dat er mensen van de organisatie, die er vrijwillig weet ik veel hoeveel uren mee bezig zijn geweest, geld hebben gestolen van de gewone supporters? En zo iemand krijgt dan nog 21 duimpjes omhoog. Lekker bezig hier op tilbo.

ronald tricolore
Lid
ronald tricolore

stel voor dat we meteen ook aan Koster vragen waarom we deze tactiek hadden en aan de gemeente Rotterdam waarom we heineken light dronken…. misschien ook nog aan de politie vragen waarom we maar 50 km per uur reden en aan je moeder waarom het eten niet lekker is

conclusie: zeuren is een vak apart en daar ben jij goed in… vak x heeft 70 euro betaald voor de bus en 20 voor een shirt begreep ik via via…. en dan enkel nog bier op de terugweg….

kortom wil ik iedereen die bijgedragen heeft tot deze topdag een dikke pluim geven!!

Wouter
Gast
Wouter

Ik denk dat de werkgroep prima transparantie kan en wil geven, over waaraan het geld is uitgegeven. Maar mensen zonder bewijs (lees ik niet in je betoog) beschuldigen van geld in eigen zak te hebben gestopt, IS NOT DONE. Niemand hier op Tilbo zal er over malen, dat er op de laatste vergadering van de werrkgroep een pilsje is gedronken en de kosten hiervan uit die activiteitenpot zijn betaald. Of dat die gasten van Tifosi op één van hun schilderdagen twee pizza’s hebben besteld bij Domino’s. Wat er is georganiseerd is, daar kan en mag je van mening over verschillen… Lees verder »

Rene
Gast
Rene

Niemand hier op Tilbo zal er over malen, dat er op de laatste vergadering van de werrkgroep een pilsje is gedronken en de kosten hiervan uit die activiteitenpot zijn betaald. Of dat die gasten van Tifosi op één van hun schilderdagen twee pizza’s hebben besteld bij Domino’s. Sterker nog, ik vind het terecht dat dit uit de pot wordt betaald. Dat zijn gewoon normale onkosten. Toch zou ook ik het wel fijn vinden als er wat meer openheid kwam cq was geweest. Dat hele vak x-verhaal heb ik bijvoorbeeld allemaal maar via-via gehoord. Ik vind het prima hoor, dat ze… Lees verder »

Wouter
Gast
Wouter

Knal een mail uit naar Willem II, KingZine of de Supportersvereniging met je vragen. Dan krijg je mijn inziens gewoon antwoord.

Gool80
Lid
Gool80

Beste KingsideB, Normaal reageer ik niet snel maar ik ben je gelul nu compleet beu. Ik, maar ook de rest van de werkgroep laten zich door niemand beschuldigen van diefstal en weet ik voor andere praktijken. Je hebt geen idee waar je over praat en het is makkelijk schuilen achter een anonieme account. Hierbij mijn naam en als je naar Tilbo mailt ontvang je ook mijn telefoonnummer en dan gaan wij met elkaar is even bespreken waar je deze complete kwats vandaan haalt. Honderden uren hebben we in die finale zitten en jij denkt het in een aantal anonieme posts… Lees verder »

Brian smans
Gast
Brian smans

Beste KingsideB.

Zoek me even op op FB (Brian Smans) en stuur me even een prive bericht. Zal ik al je vragen beantwoorden.

Alle Inkomsten en uitgaven van de werkgroep zijn Via de rekening van WillemII gegaan(onder sub werkgroep) en in overleg met WillemII.

We horen graag van je.

Jehjeh
Lid
Jehjeh

Wat ben jij een maf zeg 🙈 Wat denk je wat dat doek heeft gekost en de dj’s licht en geluid? Dat er dj’s zijn die soms ook bij de kok draaien komt waarschijnlijk omdat deze dj’s iets voor willem II of de supporters voelen. Dat je klaagt over de muziek is ook onzin je kunt nou eenmaal niet met 18.000 man rekening houden qua muzieksmaak en vandaar is er dus voor gekozen 1 nl talig/feest muziek en 1 wat hardere stijl wat in het begin ook reuze mee viel. En waarom moet er van het ingezamelde geld voor jou… Lees verder »

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ KingsideB

Mensen beschuldigen van diefstal is nog al is het niet. Doek die pleinen die waren ingericht voor jong en oud. (springkussen voor kinderen. )Dj’s. Noem maar wat heeft ook allemaal geld gekost.
Mensen die weken vrijwillig dagen weken uren energie steken in onze club beschuldigen van diefstal is ziek.

Recpect voor al die mensen die tijd en energie insteken

Goirle Hallee
Lid
Goirle Hallee

Ongelofelijk dit! Ik zit vanaf het ontstaan van Tilbo op deze site maar zo’n trieste post heb ik nog nooit gelezen. En dat krijgt dan nog eens een hoop duimpjes (waarschijnlijk naccers). Dit zijn lui die hun vrije tijd hebben opgeofferd om ondankbaar klootjesvolk als jij een vlekkeloze dag te geven. Dat is dan niet 100% gelukt en dan komen deze beste stuurlui aanzetten. Alle betalingen gaan via Willem II maar dat wist je betrouwbare bron waarschijnlijk niet? Je kunt nu nog je excuses aanbieden. Dat zou je nog een beetje sieren maar eigenlijk hoop ik gewoon dat je een… Lees verder »

Wiggel
Lid
Wiggel

In die tijd hadden ze nog een hele goede Moderator die keihard ingreep bij teveel onzin wink

SargentD
Lid
SargentD

Het is zomaar stil vanuit onze (toch Bredase?) vriend nu ie van diverse kanten de mogelijkheid krijgt aangeboden om zijn kletsverhaal te checken…

Dolores
Gast
Dolores

Laat dit vooral niet tot verdeeldheid leiden binnen de supportersschare. Er zijn nog twee potjes te gaan en dan sta je gewoon weer voor het eerst sinds tijden in de play-offs voor Europa. Daarin is wel 100% eenheid en steun van alle supporters voor nodig.

SargentD
Lid
SargentD

Het idee achter vak X was prima. Zeker inderdaad omdat op dat vak juist vorige keer Interpolis neergezet werd en er niets aan sfeer gebeurde daar. Voor mij is het de enige keer in een seizoen dat ik wel in het rood-wit-blauw ga (heb de rest van het jaar al genoeg zwart aan, haha), maar ik vond zo’n uniform vak zeker wel wat hebben. Dat de sfeer wat minder werd komt deels door de wedstrijd en deels zeker ook door wat UNITED hieronder al zegt: toch een gebrek aan ervaring met zo’n grote wedstrijd. Lastig om iedereen gelijktijdig aan het… Lees verder »

DutchPhenom
Lid
DutchPhenom

”Die handbewegingen om de zaak stil te krijgen een paar keer waren volgens mij vooral bedoeld als start om een nieuwe nummer in te zetten en niet omdat het ‘verkeerde’ vak een keer een lied inzette.” – “volgens mij had iedereen die maar via-via-via-via iemand kende op dat vak er ook vrij gemakkelijk kaarten voor kunnen krijgen.” Maar zo’n club willen we toch niet zijn? Sinds wanneer is er een ”verkeerd” vak voor het inzetten van liederen? Ook werd dit alleen gedaan als het verder stil was in vak X. Ook willen we toch niet een club zijn waar kaarten… Lees verder »

SargentD
Lid
SargentD

Ik snap je punt, maar ik begrijp juist ook dat ze aanjagers niet versnipperd over de vakken willen hebben, maar bij elkaar willen krijgen. Daar leek me dit niet de slechtste manier voor. Wij hebben er bewust voor gekozen niet op X te gaan staan, maar daardoor was het ook niet te doen om met onze vaste groep van een man of 20/30 bij elkaar te staan met zo’n grote wedstrijd waar zoveel mensen op afkomen. En ik zette verkeerd niet voor niets tussen aanhalingstekens he. Natuurlijk is er geen verkeerd vak en dat werd volgens mij ook door niemand… Lees verder »

DutchPhenom
Lid
DutchPhenom

Jij zet verkeerd inderdaad tussen aanhalingstekens, is dus ook niet als persoonlijke aanval bedoelt. Ik had wel het gevoel dat dat door sommigen op X zo werd gezien. Waarom anders de ”shh”. Ben het ook wel met je eens dat de aanjagers bijelkaar zouden moeten. Zou het ook niet raar vinden om met Hoek C te regelen dat die een paar honderd kaarten voor het midden van vak X krijgen. Dan kan de rest van de KS op X en RST zitten, en boeken diegene die meestal op C/B zitten kaartjes op X. Krijgt in ieder geval vrijwel iedereen een… Lees verder »

SargentD
Lid
SargentD

Er zijn zeker zaken voor verbetering vatbaar en daar mag ook van geleerd worden. Denk dat iedereen er op zijn eigen manier het beste van heeft willen maken, en mooi om te lezen dat je een topdag hebt gehad. Ik ook. En gelukkig ook in cluster 2 inderdaad, want van die busreizen kunnen we vooral nog een hoop leren ook. Hopelijk kunnen we die lessen alweer heel snel in daden omzetten voor een volgende keer!

Mabo
Lid
Mabo

Dat er zoveel wegwerkzaamheden waren op de wegen naar Rotterdam ligt dat niet aan Rijkswaterstaat ?
Om twee uur wegrijden voor een wedstrijd die om zes uur begint zou toch ruim op tijd moeten zijn.
Normaal is het 50 minuten rijden.
Wat is hier nu slecht aan georganiseerd ?
Organisatie bedankt voor wereld dag.

DutchPhenom
Lid
DutchPhenom

Selectief lezen noemen we dat. Misschien dat je wil reageren op de rest van het verhaal? Dat ging namelijk wel over de organisatie. Dit ging alleen in op de vraag of het een topdag was.

013
Gast
013

Jongens (en meisjes) wat een hoop negativiteit op deze site. Zullen we gewoon de teleurstelling van de nederlaag proberen een plaatsje te geven zodat de trots op onze club weer kan overheersen. We maken in alle opzichten een geweldig seizoen door. We zien bij vlagen geweldig voetbal, hebben een kwalitatief goede selectie, de club leeft als nooit tevoren, we waren eind maart al veilig, zijn nog in de race voor de play offs voor Europees voetbal en hebben de bekerfinale gespeeld. Wat willen wij nog meer? Het kansloze scenario tegen de absolute top van Europa is gisteren helaas uitgekomen voor… Lees verder »

Rood Wit Blauw
Lid
Rood Wit Blauw

He,he een realistische vent die reageert..wat een verademing !

DutchPhenom
Lid
DutchPhenom

Zeker, tegen Emmen weer gas geven. Ik heb zelf ook echt genoten gister, en ging ook wel met een trost gevoel naar huis, zeker vanwege ons doek. Denk dat de meeste kritiekpunten hier alleen zijn zodat we er van kunnen leren. Aangezien we hopelijk snel weer een keer naar de kuip kunnen.

RA_ke
Lid
RA_ke

14 jaar geleden stond Kingside op vak S. Probleem toen was dat er een familievak op vak X zat dat totaal niet meedeed. Waardoor het niet top was.
Daarom is nu besloten de fanatieken op X te zetten. Die beslissing begrijp ik volkomen.

Eerste halfuur werkte het beste ok vond ik.
Na 2 goals van Ajax in 2 minuten was het gedaan met de sfeer. Maar dat lijkt me ergens wel logisch. Zeker gezien het feit dat er op het veld ook niet veel verheffends gebeurde.

Rene
Gast
Rene

Het klopt dat het het eerste half uur goed heeft gewerkt. Ben ik het helemaal mee eens. De kritiek gaat volgens mij vooral over wat er na dat eerste half uur is gebeurd. Juist toen het op het veld minder ging, had vak X de trekker moeten zijn. En juist toen gaven ze niet meer thuis. Juist toen waren de pogingen om de sfeer aan te trekken en onze jongens te steunen, vooral van andere vakken – in mijn beleving was dat vooral RST. Ik denk dat daar de kritiek vooral vandaan komt. Toen het erop aan kwam, gaf X… Lees verder »

SargentD
Lid
SargentD

Niet helemaal eens. Ik vind de support geweldig dit seizoen, en ik vind het ook mooi dat het geen zingen om het zingen is, maar vooral ook in de geest van een wedstrijd. Zoals RA_ke ook al zegt, mede door de keuzes van Koster was er op het veld niet echt de intentie om er iets van te maken, maar vooral om tegen te houden. En dat werkt ook door in de support. Blijft toch een wisselwerking tussen elftal en supporters.

Rene
Gast
Rene

SargentD, daar zit ook wel weer wat in, ja …

UNITED
Lid
UNITED

en iedereen die er vandaag goed ziek van is stel ik voor om even naar pagina 819 van teletekst te gaan en dan ga je helemaal naar beneden tot je niet meer verder kan en dan voel je je gelijk weer een stuk beter.

https://nos.nl/teletekst#819

Leeuwke
Lid
Leeuwke

Haha dank je United. Gouden tip, voel me inderdaad al een stuk beter :-). Bedankt!

Pp013
Gast
Pp013

Ik lachte me suf op de terugreis , bij Breda stonden een stel van die ‘parels’ op het viaduct met een groot Willem ll shirt met daarop : hahaha . Zijn ze daar vergeten dat ze stijf onderaan staan ?

RA_ke
Lid
RA_ke

Politie wist dat A27 helemaal vast stond van Breda tot Gorinchem.
Waarom dan niet alternatief aangegrepen via A58, A17, A16? Dan waren we een uur eerder aanwezig geweest.

Tilburg1986
Lid
Tilburg1986

Waarom denk je dat de A27 op een zondagmiddag vast stond? Juist… Omdat de A16 dicht was ivm met werkzaamheden.

RA_ke
Lid
RA_ke

A16 was vanaf Moerdijk gewoon open. Diverse auto’s zijn op die manier gereden en waren daardoor een uur eerder aanwezig.

DutchPhenom
Lid
DutchPhenom

Ben het eens met de kritiek op Vak X, vond inderdaad ook dat veel van de sfeer van RST kwam. Denk inderdaad zoals sommigen hier zeggen dat het ook wat genuanceerder ligt en het ook aan de bouw van het stadion ligt. Vond het wel schokkend om te zien dat een heel groot gedeelte van vak X als eerste het stadion uit was. Maar wat ook de sfeer niet ten goede kwam was de man achter de knoppen van het geluid. Allejezus zeg wat een debiel was dat. Komt de verliezer op een emotioneel moment zijn publiek bedanken, staat er… Lees verder »

SargentD
Lid
SargentD

Laatste alinea helemaal met je eens. Ook toen Ajax zijn supporters aan het bedanken was trouwens. Supporters deden het daar best aardig, maar werden ook compleet overstemd door de muziek op hun moment.

DutchPhenom
Lid
DutchPhenom

Inderdaad, die staan hun eigen liedje te zingen, blaast er ineens keihard het clublied door de boxen waar niemand op zat te wachten. Op zo’n moment vraag ik me dan echt af of daar iemand voor betaald krijgt

MasterJ013
Gast
MasterJ013

Die muziek inderdaad… Echt ongelofelijk hoe hard die stond en misplaatst die was op sommige momenten.

pietertje
Lid
pietertje

Wat een mooie dag had moeten worden is helaas niet helemaal geworden wat we ervan hadden gehoopt. De busreis was niet best, de party bij de kuip misschien nog wel erger. Stel dat hier nog 2 clusters hadden bij gemoeten…. Nee dus snel het stadion in, wat een tempel blijft dat toch. In het stadion vond ik de sfeer prima. Over het bier ga ik het niet eens hebben. De gasten uit X deden hun best was weinig mis mee. Ze wilde wel blijven bepalen wat er werd gezongen, dus als de eerste ring wat inzette keken er een aantal… Lees verder »

Leeuwke
Lid
Leeuwke

Gisteren kon ik me als ik dat zou willen nog verschuilen achter het “uit emotie reageren”. Na een nachtje geslapen te hebben is het helaas nog veel, veel erger. Wat een verschrikkelijke dag, wat een aanfluiting eerste klas! – wie heeft bepaald dat de bussen niet gewoon (laat) in de ochtend zijn vertrokken, zodat iedereen een mooie dag kon beleven? – wie heeft ermee ingestemd dat bepaalde groeperingen voorrang kregen op de andere supporters die er ook altijd staan in weer en wind? Ik kan nog 10 bullets gaan plaatsen, maar ik ben er eigenlijk wel klaar mee. Ow, en… Lees verder »

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Hou eens op joh!

Leeuwke
Lid
Leeuwke

Hou eens op? Mag ik mijn mening en gevoel misschien ventileren hier? Ik lees hieronder dat jij een mooie dag hebt gehad met je kids! Had ik mijn kids ook graag gegund maar daar kon ik geen kaartjes voor krijgen! Dus nee maat, ik ben blij voor je dat jij een mooie ervaring rijker bent met je kids, maar dan mag jij ook respecteren dat er hondstrouwe supporters zijn die een vreselijke dag hebben beleefd waar zolang naar uitgekeken en toegeleefd is. En daarbij hou ik pas op als ik denk dat ik op moet houden. Fijne dag.

John Nr1
Lid

Tilbo is juist bedoeld om dit soort zaken bespreekbaar te maken.
Gewoon balen voor leeuwke en al die andere supporters in die laatste clusters dat ze zo laat er waren. En als dat een mooie dag heeft verpest is dat zwaar klote.

Kupers had als organiseerde busmaatschappij deze week de vertrektijden moeten vervroegen of zorgen voor een alternatieve route.

Ook cluster 1 heeft er bijna 2 uur over gedaan…

Hier moet van geleerd worden en volgend jaar in de finale beter

Loepoog
Lid
Loepoog

Het was nogal een lang eind aan bussen dus ik heb het uiteraard niet goed kunnen zien. Het viel me wel op dat er misschien te weinig politiebegeleiding was om alle opritten af te kunnen sluiten. Wil je als laatste politiemotor weer op tijd zijn bij het volgende punt, dan mag er niet te snel gereden worden. Daarnaast de A16 dicht en de A27 is per definitie een -piep-snelweg. Teruguit, zonder heel die politiepoespas en een A16 die open was, ging het als de brandweer. In elk geval goed klote dat er bussen te laat bij de kuip waren. We… Lees verder »

Snorro
Lid
Snorro

Leeuwke,

Persoonlijk lijkt het mij het beste om de rijen nu te sluiten.

Rene
Gast
Rene

Ik ben het met je eens Snorro. Alleen hoort daar wel een proces bij. Dat werkt ongeveer zo: Pietje zegt “dit en ding ging fout en daar had ik last van”. Dan zegt Jantje: “Ja, maar wij hebben het goed gedaan”. Dan zegt Pietje een paar keer “nietes” en Jantje een paar keer “welles”. En dan op een gegeven moment zegt Jantje: “kijk, wij hebben het goed gedaan. Maar ik snap wel dat het voor jou klote was. Dus misschien moeten we een volgende keer iets meer rekening houden met jou”. En dan zegt Jantje: “Ik snap ook wel dat… Lees verder »

Leeuwke
Lid
Leeuwke

Snorro, nu het allemaal wat gezakt is ben ik het met je eens. Ik heb mijn zegje op Tilbo kunnen doen en heb het van me af kunnen schrijven. Ik ben blij met de reacties zoals onder andere die van John waarin begrip wordt getoond. We gaan weer door, op naar de play-offs.

Snorro
Lid
Snorro

Juist, Leeuwke. Schouderkes eronder en zorgen dat we onszelf alsnog belonen met playoffs tegen AZ. 5 keer winnen van AZ in 1 seizoen is een mooi record!

UNITED
Lid
UNITED

Iedereen die het hier allemaal zo goed weet. Volgende keer mogen jullie in vak x en dan mogen jullie de boel aanjagen. En dan zal ik je nu al vertellen dat het weer niet gaat werken. Vak x is hiervoor namelijk helemaal niet geschikt. Het probleem is dat je onmogelijk met zijn alle tegelijk 1 liedje in kunt zetten omdat het een uitgerekt vak is. Iedereen zingt in de richting van het veld en daar gaat al het geluid naartoe want er is geen dak en je hoort wat je buurman zingt maar wat iemand 20 meter verderop inzet krijg… Lees verder »

In hart en nieren
Lid
In hart en nieren

Ik denk dat je voor een deel gelijk hebt. Ik zou daarom ook voor vak S gekozen hebben voor de fanatiekste supporters. Niet voor niets is dat het fanatiekste vak bij Feyenoord. Maar ja, achteraf is het natuurlijk makkelijk praten. Hopelijk mogen we de komende jaren nog eens de bekerfinale halen en dan deze ervaringen meenemen.

DutchPhenom
Lid
DutchPhenom

” Volgende keer mogen jullie in vak x ” Dan wel? Het feit dat dit niet mocht omdat de meesten zich daar klaarblijkelijk te fanatiek vonden voor de rest is waar het zeer ligt. Dat moet kunnen hoor, maar dan moet je er ook staan, en niet afhaken omdat je 2-0 achterkomt tegen Ajax, iets wat voor niemand echt een verassing was toch? Ik kan me PSV uit vorig jaar nog herinneren, een 5-0 verlies. Toen de 5-0 naar binnen ging hoorde je ons harder zingen dan het thuispubliek, harder dan voor de goal. Dit had ik van vak X… Lees verder »

In hart en nieren
Lid
In hart en nieren

LKM ja, die wedstrijd bij PSV had de norm moeten zijn. Die wedstrijd was echt om trots op te zijn

KingsideB
Gast
KingsideB

united als R S en T het meeste zingen en lawaai maken en er wordt vanuit X aangeven dat we onze mond moeten houden. Wie denken hun wel dat ze zijn. Wij zijn allemaal willem II, niet alleen de zogenaamde (nep) ultra’s. Laten we hier met ze alle van leren en op naar de play-offs

SargentD
Lid
SargentD

Ik stond op S en ik heb die houding vanuit X naar de andere vakken echt compleet niet zo ervaren.

Eula
Lid
Eula

Flinke negativiteit hier. Natuurlijk zitten er een hoop mensen bij die normaal niet in het stadion zitten. Bij Ajax is dat anders. Dus qua sfeer weet je dat het lastig is om Ajax daarin te overklassen, maar tot de goal ging dat vrij goed. Ik heb ook niks met de kleur zwart, met ultra’s of met hun muziekkeuze voor de wedstrijd. Maar boeiend, samen zijn we Willem II en iedereen beleeft het op een eigen manier. Ik heb me prima vermaakt met mijn medesupporters op vak S. Iedereen bedankt voor de support (met in het bijzonder Tifosi) en op naar… Lees verder »

Giraffe
Gast
Giraffe

Waar is dat opgehaalde geld precies ingestopt?

John Nr1
Lid

Grootste gedeelte in doek Tifosi
Fanplein Kuip incl licht en geluid en optredens

Leeuwke
Lid
Leeuwke

Aah, Je bedoeld die optredens en installaties op het plein waar 3 busclusters amper tot helemaal niets van hebben kunnen zien. Compliment voor een prachtig doek aan Tifosi.

In hart en nieren
Lid
In hart en nieren

Daar kan de organisatie toch niets asn doen?

Tricolores Forever
Lid
Tricolores Forever

Dat klopt helemaal, maar dit versterkt het gevoel alleen maar nog meer dat het een exclusieve aangelegenheid was voor de Men in Black

Frietmet
Lid

KLOPT TRicolores Forever. Vak X heeft express bij de ingang staan wachten zodat andere bussen langzamer moeste gaan rijden. Zo konden we het feestje lekker voor onszelf houden….. hahaha

Tricolores Forever
Lid
Tricolores Forever

Welk feestje? Op de tribune in vak X? Niks van gezien!

TilburgWillemII
Gast
TilburgWillemII

Hoe is’t nou mauwert, net of hun daar iets aan konden doen dat op het begin maar één poortje open was.

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Wat zeur je nou!!

Wouter
Gast
Wouter

Dat kan je die werkgroep niet verwijten, net zoals het feit dat er 50 km per uur werd gereden op de snelweg. Het is trouwens ook wel handig dat zodra je kan instappen, er ook een busbegeleider aanwezig is. Wij mochten vanaf 14.00 uur instappen, met een vertrektijd van 15.00 uur. Als er dan om 14.40 uur pas een steward komt aanlopen, die dan ook nog de vouchers moet checken, is dit dus niet goed geregeld. Maar ook dat kan de werkgroep niet verweten worden. Als je als club communiceert aan supporters dat er niet gewacht wordt, dan moet ook… Lees verder »

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Topdag gehad!kids genoten dan geniet je zelf ook natuurlijk!en of ze nou black waren petje op hadden
Rwb aan hadden in x zaten of rst of pp of oo,wel file geen file wel party het zal allemaal wel we waren allemaal voor ons Willem II daar!alle organisaties/werkgroepen BEDANKT!mijn kids praten hier over jaren nog over….

Tilburg
Lid
Tilburg

Weet niet hoe het met jullie is, maar ik ben d’r zo ongelofelijk ziek van. Wat een slappe hap op het veld, je moet er bij zo’n wedstrijd VOL ingaan. En wat een tamheid op de tribunes. Genieten zal mij niet lukken, dat komt misschien later.

voetbalfan
Lid
voetbalfan

Ik snap dat ons clubke niet veel ervaring heeft met het organiseren van een bekerfinale, maar dit sloeg echt nergens op. ( bedoel de organisatie, niet de supporters). Aangekomen bij het laar begon de zoektocht naar de juiste bus. Waarom niet 1ste bus is nr 1, 2de bus nr2,… nu stond alles door elkaar. ( cluster 5 toch). Dan volgt de helse busrit. Ik snap dat de bussen niet harder mogen rijden, dus vertrek dan op tijd!! Iedereen betaald evenveel voor een kaartje dus moet ook iedereen hetzelfde aangeboden worden! We vertrokken om 15.30h om dan om 17.15h aan te… Lees verder »

Robby
Lid
Robby

Bij cluster 2 stonden de bussen netjes opvolgend op een rijtje. Dat was echt goed geregeld. Reis er naar toe was drama gem 50kmh ook toen er geen files waren. Kan de organisatie niets aan doen maar was wel blij dat ik in cluster 2 zat.

Tilburg
Lid
Tilburg

Bij cluster 2 stond werkelijk waar alles door elkaar. Ben een flinke tijd bezig geweest met zoeken.

Rood Wit Blauw
Lid
Rood Wit Blauw

het is toch wat……jullie lijken wel jankertjes uit Breda en nu allemaal weer fijn naar school!

KingsideB
Gast
KingsideB

Jako, pept oe eigen

Organisatie kan wel weinig ervaringen hebben maar dit was triest en dan vooral dat een klein deel van hun met de grootste mond denken dat alles voor Juncker belang goed is.

DutchPhenom
Lid
DutchPhenom

Als je het gevoel had dat het door elkaar stond begreep je gewoon de opstelling niet. Opstelling was niet van links naar rechts maar van voor naar achter. Dus bus 1 vooraan bus 10 er naast, en bus 2-9 achter bus 1.

Ik vond dat instappen juist echt top geregeld.

Kingo
Lid
Kingo

Zeiken is ook een kunst. Het was door niemand te voorzien dat door afsluiting van de A16 alles vast zou komen te zitten. De politie heeft de bussen zelfs over de vluchtstroken langs de files laten rijden maar zelfs dat zorgde voor veel vertraging. Iedereen wil in bus 1 zitten maar dat is helaas niet mogelijk en de keuzes die gemaakt worden zijn nooit goed. Ben blij dat er ruim 10.000 SCCers zijn en niet iedereen in cluster 1 past. Aan dat bier heb je niet veel gemist maar dat schenken ze al jaren in de Kuip. Logisch dat ze… Lees verder »

voetbalfan
Lid
voetbalfan

Jij was natuurlijk lekker op tijd… en nee file kan je niet voorzien maar ze kunnen het wel verwachten dus 2uur eerder vertrek inplannen is heus niet zo moeilijk…

In hart en nieren
Lid
In hart en nieren

Je was toch bij de wedstrijd en daar gaat het toch in eerste instantie om. Mijn complimenten voor de organisatie. Het enige minpunt was voor mij de het begrafenistenue in vak X

voetbalfan
Lid
voetbalfan

Inderdaad. Volledig mee eens. Wedstrijd is het belangrijkste. Alleen hoop ik dat volgende keer 15000 scc houders meegaan en niet 1keer naar de bekerfinale om erbij te zijn. Dan heb ik er totaal geen probleem mee!
Wel dat de vaste scc houders die al jaren komen hierdoor maar net op tijd zijn bij de kuip en snel een beker fris mee kunnen nemen in het stadion om net op tijd de start kunnen zien ….

Rene
Gast
Rene

Het was inderdaad niet te voorzien dat er van alles vast zou komen te zitten. Maar je hoort daar wel rekening mee te houden. Je moet je planning zo maken dat iedereen ook op tijd is als het toevallig wel vast komt te zitten. Het is net als met het uitreiken van de beker. Niemand kon voorzien dat Willem II de beker zou winnen. Maar toch was Piet de Visser aanwezig om de beker uit te reiken, mocht Willem II toch per ongeluk de beker hebben gewonnen.

RA_ke
Lid
RA_ke

Dan hebben jullie nog aardig door kunnen rijden.
Onze bus vertrok om 14.30 uur en kwam om 17.00 aan. Kaartcontrole duurde half uur. Dus pas om 17.30 uur binnen. Niets meegekregen van pre-party, warming up, of wat dan ook. Jammer.

Sogetup
Lid
Sogetup

Ik vond het echt een gave dag. Het uitzwaaien bij vertrek, mensen langs de weg, gezellig in de bus. Dit duurde wel lang, maar vond het wel tof om te zien hoe de motoragenten steeds het verkeer tegen hielden voor ons. Op t plein lekker feestje en heerlijk broodje kroket. De rij bij de plee was alleen ontiegelijk lang, vooral voor mijn meisje. Dus tribune op, daar was rij kort. Het doek was geweldig en waar wij stonden was sfeer 1e helft prima. Wij stonden in vak S recht achter het doel, ongeveer 5 rijen boven x. Het probleem was… Lees verder »

John Nr1
Lid

Grootste domper van de dag was de enorme reistijd. Mede door de afzetting van de A16 duurde de heenreis twee keer zo lang als normaal. Op de terugweg waren we binnen een uur rijden terug. Veel supporters misten daardoor de pre party op het plein wat echt jammer was. Verder heb ik een mooie dag gehad. De hele aanloop en beleving in aanloop naar de wedstrijd was mooi om mee te maken. De sfeer viel na 0-2 weg (daarvoor was het gewoon goed) Helaas sportief niet hoogtepunt waarop je stiekem hoopte, maar al met al trots op onze mooie club… Lees verder »

Guillaume1896
Lid
Guillaume1896

Prima samengevat John!

WillemIIOosterhout
Gast
WillemIIOosterhout

The day after;

De rijen weer sluiten en zorgen dat we die playoffs in gaan en daar het maximale uit gaan halen!

🔴⚪️🔵

dvd01
Lid
dvd01

Laatste twee wedstrijden 1 (!) kopballetje op doel. Dat is toch wel zeer dramatisch.