Deceptie in Rotterdam

266
4665
ROTTERDAM, 05-05-2019 Stadium de Kuip, Season 2018 / 2019 Dutch Cup Final for the KNVB beker. Willem II player Jordens Peters (R) and Willem II player Freek Heerkens (L) dejected after the game Willem II - Ajax (Cup Final) (0-4). (foto: (c) Toin Damen)

Willem II verloor vandaag kansloos met 0-4 de finale om de KNVB-beker van Ajax. Tot de 40ste minuut konden de Tricolores redelijk weerstand bieden, maar in de laatste minuten voor rust werd alle hoop aan diggelen geschoten. Blind en Huntelaar zorgde voor een 0-2 ruststand. In de tweede helft was Willem II mentaal geknakt en niet meer bij machte om terug te komen in de wedstrijd. Huntelaar en Kristensen brachten de eindstand op 0-4. Ajax is simpel weg te sterk, jammer voor de dik 18000 meegreisde supporters uit Tilburg!

(verslag: willem-ii.nl)
WILLEM II WEET AJAX NIET TE VERRASSEN IN BEKERFINALE
Het is Willem II niet gelukt de beker te veroveren. In een aanvankelijk aantrekkelijk duel bleek Ajax een maatje te groot. Na de eerste helft keken de Tricolores tegen een 0-2 achterstand aan. De Amsterdamse club verdubbelt deze stand na rust: 0-4.

Willem II kreeg al na zeven minuten een kansje om op voorsprong te komen. Vangelis Pavlidis kon vanaf rechts en dicthtbij uit de draai schieten, maar zijn schot belandde in het zijnet. Daarna volgde de eerste grote kans van de wedstrijd voor Ajax. Donny van de Beek bediende Klaas-Jan Huntelaar, die de bal nipt voor het doel van Timon Wellenreuther langs schoot. Willem II vocht zich knap terug in de wedstrijd en kreeg zowaar weer wat kansjes, maar het leidde niet tot de openingstreffer.

Venijn
Lang stevende de eerste helft op een 0-0 ruststand af, maar in venijn bleek in de Rotterdamse Kuip in de staart van het eerste bedrijf te zitten. Uit een vrije trap knikte Daley Blind in de 38e minuut de 0-1 binnen en kort daarna verzilverde Huntelaar van dichtbij een niet te missen kans.

ROTTERDAM, 05-05-2019 Stadium de Kuip, Season 2018 / 2019 Dutch Cup Final for the KNVB beker.
Willem II player Pol Llonch, Ajax player Dusan Tadic during the game Willem II – Ajax. Final score 0-4. (foto: (c) Toin Damen)

Strijd na rust
Met dezelfde elf spelers betrad Willem II na de rust het veld. Diego Palacios bracht binnen twee minuten Pavlidis in stelling, maar de Griek nam te veel tijd en zag zijn poging gemakkelijk door André Onana gekeerd worden. Aan de andere kant werd Hakim Ziyech gevaarlijk nadat Wellenreuther ver uit de ’16’ kwam om te voorkomen dat hij oog in oog kwam te staan met Ziyech. De Ajacieden won dat onderlinge duel, maar door snel verdedigend optreden van de Tilburgse defensie werd de 0-3 voorkomen.

Dubbele wissel
Na een noodgedwongen korte pauze – een rookpluim als gevolg van vuurwerk belemmerde het zicht – besloot trainer Adrie Koster een dubbele wissel toe te passen. Daniel Crowley en Marios Vrousai kwamen in het veld voor Jordens Peters en Damil Dankerlui. Willem II kon echter geen vuist meer maken, en zag de koploper van de Eredivisie nog uitlopen naar 0-4 via wederom Huntelaar en Rasmus Kristensen.

266 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments