De Visser: ‘Elk jaar speler van Aucas naar Willem II’

22
4006

Met Jhonny Quiñónez heeft Willem II dit seizoen wederom de beschikking over een speler van Aucas. Piet de Visser is de link tussen de profclubs uit Nederland en Ecuador. Volgens het Brabants Dagblad hoopt De Visser dat Willem II jaarlijks de beschikking krijgt over minimaal één speler van de Ecuadoriaanse topclub.

Afgelopen seizoen was Diego Palacios namens Aucas actief in Tilburg. De linksback kende op huurbasis een goed seizoen in Brabant en dwong een transfer naar Los Angeles FC af.

ñónez werd deze zomer aan de Willem II-selectie toegevoegd. “Er was interesse voor hem uit Mexico en Amerika. Een jaar Willem II is het beste voor zijn loopbaan”, vertelt ‘superscout’ De Visser in gesprek met het BD.

Danny Walker, een goede vriend van De Visser, is eigenaar van Aucas. De twee hebben in Ecuador een voetbalacademie opgericht. De kweekwijver voor Zuid-Amerikaans talent is inmiddels ondergebracht bij Aucas. Het BD schrijft dat de academie ‘een enorme stroom aan talent’ moet gaan produceren en Willem II daar ‘door huurovereenkomsten te sluiten de vruchten van kan plukken.’

22 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments