De tegenstander: Progres Niederkorn

0
1140

Willem II is woensdagavond na jaren weer Europees actief. Na de uitschakeling door AS Monaco in 2005 (2-0 en 1-3), moet ditmaal via Progrès Niederkorn de volgende ronde wèl bereikt worden. Wat weten we van de Luxemburgse club?

Niederkorn, op z’n Luxemburgs uitgesproken als ‘Nidderkuer’, is een dorp in de gemeente Differdange. Het ligt op steenworp afstand van Frankrijk en telt zo’n 7300 inwoners.

Vijf keer Europees
Voetbalclub Progrès Niederkorn vierde in 2019 het 100-jarige bestaan. Sportieve hoogtepunten kende de club vooral in de jaren ’70 en ’80, waarin de geel-zwarten zich vijfmaal voor Europees voetbal wisten te kwalificeren. Qua recente resultaten steekt de uitschakeling van het Schotse Rangers FC in 2017 er bovenuit. Na een 1-0 nederlaag in het Ibrox-stadion in Glasgow, won Progrès Niederkorn de terugwedstrijd in de eerste kwalificatieronde van de UEFA Europa League met 2-0.

BGL Ligue

Sinds 2006 speelt Progrès Niederkorn in de hoogste Luxemburgse divisie: de BGL Ligue. Door de tweede plek van afgelopen seizoen werd Europees voetbal afgedwongen. Momenteel bezet de ploeg van trainer Roland Vrabec de negende plek op de ranglijst. Na een overtuigende zege op Una Strassen (0-4) werd in speelronde 2 afgelopen zaterdag in het eigen Stade Jos Haupert met 1-2 verloren van F91 Dudelange. 

Stade Municipal
Die overtuigende overwinning werd behaald in het Stade Municipal de la ville de Differdange (vrij vertaald: het gemeentelijk stadion van de stad Differdange). Doordat de thuishaven van Progrès Niederkorn, stade Jos Haupert, niet voldoet aan de UEFA-richtlijnen, wordt uitgeweken naar het stadion waarin rivaal FC Differdange 03 haar wedstrijden speelt. 

FK Zeta
In de eerste voorronde van de UEFA Europa League-kwalificatie werd FK Zeta uit Montenegro met 3-0 verslagen. De Duitse middenvelder Kempes Waldemar Tekiela scoorde tweemaal. 

Abonneren
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments