De taak van Mathijsen: verdedigers

12
2823
Fotoburo Toin Damen ©

Nu de transferperiode voorbij is, kan er vooruit gekeken worden. Willem II zit momenteel in een penibele situatie en bungelt onderaan in de Eredivisie. Komende zomer lopen er heel wat contracten af en dus is er werk aan de winkel voor Joris Mathijsen, waarbij ook rekening gehouden moet worden met spelen in de Keuken Kampioen Divisie. In een vierdelige rubriek zullen wij de spelers doorspreken en daarbij hun contractuele situatie omschrijven. Vandaag nemen we de verdedigers met jullie door

Sebastian Holmén kwam in juli 2019 over van Dinamo Moskou en kreeg als bijnaam ‘the Swedish rock’. De centrale verdediger tekende een contact tot 2021 en het lijkt op dit moment niet aannemelijk dat Holmén zijn contract bij Willem II gaat verlengen. Holmén heeft meerdere malen aangegeven tijdens de Coronapandemie niet over zijn contract te willen praten maar ondertussen flirtte hij recent in de Zweedse media met een terugkeer naar zijn oude club Elfsborg. Holmén wil graag met Zweden naar het EK en hoopt met Willem II de komende periode betere resultaten te halen om aanspraak te kunnen maken op een plek in de EK-selectie. Willem II heeft aangegeven het contract van Holmén graag te willen verlengen. Voor Willem II zou het een meesterlijke zet zijn het contract van Holmén te laten verlengen, maar het is te begrijpen dat Holmén wil af wachten op welk niveau Willem II uit komt en of Willem II kan voldoen aan zijn ambities. Het leven in Nederland bevalt hem en zijn gezin in ieder geval erg goed.

Jordens Peters is sinds jaar en dag aanvoerder van Willem II en het lijkt haast onmogelijk om je een Willem II voor te stellen zonder hem. Gezien zijn zware knieblessure van een aantal jaar geleden, in combinatie met zijn leeftijd, komt het einde van zijn carrière als speler met rasse schreden dichterbij. Peters zijn contract loopt aan het eind van dit jaar af en zoals iedereen weet oriënteert hij zich op een functie na het voetbal. Peters kan het met zijn knie helaas niet meer aan om veel wedstrijden achter elkaar te spelen. Ook kunstgras wordt liever vermeden. Willem II heeft aangegeven rond april duidelijkheid te willen geven over een eventuele contractverlenging van Peters. Willem II moet rekening houden met degradatie en wellicht kan dat nog van invloed zijn op de keuze van Peters. In de KKD kan Peters met zijn ervaring en kwaliteiten één van de sleutelspelers zijn in de eventuele strijd om promotie.

Freek Heerkens loopt ook uit zijn contract. Als iemand de afgelopen jaren onmisbaar is gebleken, is het Freek Heerkens wel. Op elke positie is hij inzetbaar en elk jaar wist hij zich weer in de basis te knokken. Met Peters die mogelijk af zwaait kan het niet anders dan dat het contract van Heerkens verlengt gaat worden aangezien hij dan de enige overgebleven cultuurbewaker binnen de selectie is.

Miquel Nelom heeft een contract tot 2022. Nelom wordt veelal gebruikt als wisselspeler en komt niet veel aan spelen toe. Deze week werd bekend dat Nelom onder het mes is gegaan en daardoor de rest van dit seizoen is uitgeschakeld. Gezien de rol die Nelom heeft binnen het elftal lijkt het niet erg aannemelijk dat Willem II hem voor komend seizoen ziet als sleutelfiguur. Een eventuele degradatie zou hier verschil in kunnen maken, aangezien Nelom voor de KKD een top speler zou zijn.

Victor van den Bogert gaf onlangs aan dat hij niets liever wil dan zijn contract verlengen bij Willem II. van de Bogert komt weinig aan spelen toe en zat de laatste weken van Koster niet eens bij de selectie. van de Bogert zit al jaren tegen het eerste elftal aan maar tot een doorbraak is het helaas nog niet gekomen. Van de Bogert hoorde nog niets van Willem II en mogelijk wacht Willem II eerst af tot er meer duidelijkheid is over in welke divisie er volgend jaar gevoetbald gaat worden. Voor de KKD is van de Bogert een prima speler om in de selectie te hebben, voor de Eredivisie lijkt hij op dit moment nog wat te kort te komen.

Sven van Beek en Ian Smeulers zijn beiden van Feyenoord gehuurd en beschikken beiden over een aflopend contract in Rotterdam. Willem II zal ongetwijfeld kijken wat de centrale verdediger en linksback voor Willem II kunnen betekenen en zullen bij een positieve evaluatie proberen ze zelf onder contract te krijgen.

Derrick Köhn kwam over van Bayern München en heeft nog een langdurig lopend contract. De jongeling lijkt wat moeite te hebben met het aanpassen naar Eredivisie niveau maar laat in zijn acties ook regelmatig zien te beschikken over een enorme potentie. Köhn is de komende jaren de beoogde vaste linksback en het is wachten tot hij zijn niveau haalt van zijn tijd bij Bayern.

Leeroy Owusu werd net als Köhn binnen gehaald als beoogd basisspeler. Owusu gaf eerder al aan zijn eigen spel niet te herkennen en probeert uit het dal te komen. De laatste weken speelt Owusu een stuk beter en met zijn doorlopende contract hebben we ook op de rechtsback positie in ieder geval een basisspeler met heel veel potentie de komende jaren.

Jan-Arie van der Heijden werd afgelopen zomer aangetrokken na zijn vertrek bij Feyenoord. In zijn eerste wedstrijden speelde van der Heijden op het middenveld, maar inmiddels speelt hij als linker centrale verdediger bij afwezigheid van Peters. van der Heijden brengt niet wat Willem II van hem had gehoopt en verwacht en ook zijn contract loopt deze zomer af. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Willem II langer met van der Heijden door zal gaan als hij blijft presteren zoals hij tot nu toe heeft gedaan, zeker als Willem II volgend jaar in de Eredivisie uit komt.

Jop van der Avert speelt momenteel op amateurbasis bij de club en onlangs gaf hij bij Tilbo aan zich graag te verbinden aan Willem II. De jongeling maakte zijn debuut in het eerste al en mocht zelfs mee naar Luxemburg. Willem II weet echter nog niet wat ze met hem willen.

Concluderend kunnen we stellen dat er werk aan de winkel is als het gaat om het aantrekken van nieuwe verdedigers. Van de huidige elf verdedigers zijn er maar drie spelers met een doorlopend contract. Ons is bekend dat Willem II al langere tijd op zoek is naar spelers voor de verdediging maar tot op heden is de vervanging van Jordens Peters nog niet op orde. Willem II beschikt komend seizoen slechts over twee linksbacks en een rechtsback. De defensie is wat de contracten betreft het zorgenkindje van de club op dit moment. Lukt het Mathijsen om het contract van Holmén te verlengen? Blijven Jordens Peters en Freek Heerkens aan als speler? We houden het de komende periode in de gaten!

12 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments