De taak van Mathijsen en Riemersma: onder 21

5
2032
Fotoburo Toin Damen ©

Aan het begin van het huidige seizoen is Willem II gestart met een onder 21 elftal. Hiervoor werden diverse talenten van andere clubs overgenomen en werden talenten uit de eigen opleiding doorgeschoven naar dit nieuw gevormde elftal. Helaas heeft Corona roet in het eten gegooid en werd de competitie vroegtijdig afgebroken. Voor een aantal spelers komt dit slecht uit, aangezien dit het laatste jaar is waarin ze mogen uit komen voor de onder 21, en nu niet hebben kunnen laten zien of ze aanspraak moeten maken op een contract. Willem II heeft als visie dat spelers op latere leeftijd nog kunnen uitgroeien tot een speler van goed niveau en met deze filosofie werden enkele wat oudere jeugdspelers van andere clubs binnen gehaald, die nu niet hebben kunnen laten zien waar ze toe in staat zijn.

Kai Huybers is een achttienjarige doelman die nog ruimschoots jong genoeg is om de komende jaren in de onder 21 uit te mogen komen.

Jop van der Avert kwam over van NAC nadat hij daar jarenlang aanvoerder was geweest in de jeugd. De centrale verdediger werd direct regelmatig bij het eerste gehaald en maakte zijn debuut in de Eredivisie. van der Avert liet onlangs aan Tilbo weten dat hij zijn toekomst graag aan Willem II zou willen verbinden maar tot op heden hoorde hij nog niet van de club wat ze met hem van plan zijn. van der Avert speelt nu op amateurbasis voor de club en mag gezien zijn leeftijd volgend jaar niet nog een jaar voor de onder 21 uit komen. Concreet wil dit zeggen dat Willem II hem een contract aan moet bieden of hem moet laten gaan.

Yannick Babo tekende een contract tot 2022 bij Willem II en hoeft zich dus geen zorgen te maken over zijn toekomst. De centrale verdediger is in december negentien jaar geworden en mag volgend jaar dus nog in de onder 21 spelen.


Vincent Schippers kwam over van Sparta en tekende ook een contract tot 2022. Schippers kwam inmiddels meerdere keren in actie voor het eerste elftal van Willem II en gezien het feit dat hij volgende maand twintig jaar wordt, mag hij ook volgend seizoen nog in de onder 21 spelen.

Maikel Jansen, die in mei zijn twintigste verjaardag viert, is ook een centrale verdediger. Hij mag komend seizoen ook nog voor de onder 21 uit komen, net als de negentienjarige rechtsback Sam Spijkers. Tijn van der Poel is slechts achttien jaar en mag komend seizoen daardoor ook nog deel uit maken van de onder 21.

Luca den Heijer wordt dit jaar 21 en mag volgend seizoen niet meer bij de onder 21 spelen. De rechtsback hoorde tot op heden niets van Willem II en dus is het voor hem een spannende periode. Krijgt hij een contract of zit zijn verblijf bij Willem II er na dit seizoen op?

Dani Mathieu werd vooraf misschien wel gezien als het grootste talent dat door Willem II was binnen gehaald voor de onder 21 maar door blessureleed heeft de begaafde middenvelder nog niet kunnen laten zien wat hij in huis heeft. Mathieu hoopt dat hij komend jaar bij Willem II mag blijven zodat hij zijn talent kan etaleren. Gezien zijn leeftijd is dit geen probleem aangezien hij deze maand twintig jaar is geworden. Gaat Willem II met hem verder komend seizoen of zitten de blessures Mathieu dwars?

Christos Voutsas is een Griekse middenvelder van negentien jaar. Zijn contract bij Willem II loopt komende zomer af. Voutsas wordt tot op heden niet bij het eerste elftal betrokken en het lijkt er niet sterk op dat Willem II staat te springen om zijn contract te verlengen zonder dat hij ervaring kan op doen in wedstrijden. Voutsas zit op dit moment in de wachtkamer.

Aaron Menelik is een controlerende middenvelder die binnenkort zijn negentiende verjaardag viert. Tot op heden hoorde Menelik niet of Willem II hem een contract wil aanbieden maar gezien zijn leeftijd mag hij in ieder geval ook komend seizoen nog proberen een contract te verdienen bij de onder 21.

Louis Coeckelbergs speelde in de voorbereiding met het eerste elftal mee maar verdween daarna uit beeld. De centrale middenvelder is pas achttien jaar en heeft dus nog ruimschoots de tijd zich te ontwikkelen bij de onder 21. Loran Venrooy is negentien jaar en ook deze middenvelder mag dus komend seizoen nog voor de onder 21 uit komen.

Aanvallers Tristan Paauwe, Niels van Berkel en Sander Emmen mogen gezien hun leeftijd volgend jaar allemaal nog voor de onder 21 spelen. Paauwe is achttien en van Berkel en Emmen zijn negentien jaar oud. Emmen heeft dit seizoen te maken gehad met blessureleed en het is voor de mannen erg spannend of Willem II ook komend seizoen met ze verder wil.

Timo Regouin heeft een aflopend contract en hoopt op korte termijn van de club te horen of ze met hem verder willen. De buitenspeler mocht al regelmatig ruiken aan het eerste elftal maar heeft tot op heden geen plek kunnen bemachtigen in het eerste elftal. Regouin is vorige maand negentien geworden en is qua leeftijd dus nog ruim speelgerechtigd voor de onder 21. Echter zal Regouin wel perspectief geboden moeten worden, daar het niet aannemelijk is dat hij op amateurbasis verder gaat bij de club waar hij eerder een contract tekende.

Jasper Dahlhaus verlengde onlangs zijn contract en werd verhuurd aan FC Eindhoven. De buitenspeler mag ervaring op doen in de Keuken Kampioen Divisie en mag met meer ervaring op zak proberen definitief aan te haken bij het eerste elftal van Willem II.

Amoros Nshimirimana en Jelte Pal zijn de laatste spelers in dit rijtje. De negentien- en achttienjarige spitsen mogen komend seizoen nog voor de onder 21 spelen.

Willem II heeft nog niet met de jongens van de onder 21 gesproken over komend seizoen. Corona is een lastige factor in deze, want er is geen enkele garantie dat volgend seizoen gevoetbald kan worden zoals we gewend zijn te voetballen. Ook hebben spelers dit seizoen niet kunnen laten zien wat ze in huis hebben en dus moeten ze veelal worden beoordeeld op trainingen. Enkele jongens moeten gezien hun leeftijd doorschuiven naar het eerste of de club verlaten. Veel spelers zijn nog speelgerechtigd voor de onder 21 maar de vraag is of Willem II genoeg van hen heeft gezien om ze ook voor volgend jaar te willen behouden. Ook bestaat natuurlijk de mogelijkheid dat spelers die al langere tijd in de jeugdopleiding speelden, na dit seizoen af vallen en op zoek moeten naar een andere club. Riemersma mag als hoofd jeugdopleidingen samen met Joris Mathijsen aan de slag om hierin op korte termijn keuzes te gaan maken. De jeugdopleiding van Willem II moet weer de levensader van de club worden maar gezien het minimale aantal jeugdspelers dat een contract mag tekenen bij de club op dit moment, is Willem II nog niet tevreden met het niveau van de jeugd op dit moment. Natuurlijk gaan er ook nog jongens doorschuiven vanuit de elftallen onder de onder 21 waardoor anderen buiten de boot gaan vallen omdat een jongere speler op dit moment getalenteerder wordt geacht dan degene die nu op die positie in de onder 21 speelt.

5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments