De strijd om de play offs: resterend programma concurrenten

23
1071

We hadden nooit gedacht dit seizoen een dergelijk artikel te moeten schrijven, maar we liggen op koers voor een ticket voor de play offs voor Europees voetbal?

Hoe zit het ook alweer?

Nederland mag in het seizoen 2019/2020 met 5 clubs meedoen in de Europese toernooien. De nummers 1 en 2 van de eredivisie spelen in de voorronde van de Champions League. De nummer 3 krijgt een ticket voor de voorronde van de Europe League. De resterende twee tickets worden verdeeld onder de bekerwinnaar en de winnaar van de play offs. Deze play offs worden gespeeld tussen de nummer 4 t/m 7 van de reguliere competitie, tenzij de bekerwinnaar voorronde van de Champions League speelt. Dan wordt het Europees ticket uitgereikt aan de nummer 3 van de competitie, speelt de nummer 4 ook voorronde Europa League en worden de play offs gespeeld tussen de nummer 5 t/m 8.

Na de makkelijke overwinning tegen PEC Zwolle staat Willem II stevig in het linkerrijtje. Nummer 10 SC Heerenveen staat al op 6 punten en lijkt geen concurrent meer te zijn.

Wij hopen natuurlijk dat Willem II op 5 mei stunt tegen Ajax en zich zo kwalificeert voor Europees voetbal, maar mocht dat helaas niet gebeuren, dan moet Willem II zich richten op behoud van plek 8. Het is interessant om eens naar de resterende wedstrijden van de concurrenten voor deze positie te kijken. De nummers 5 tot en met 9 staan binnen 5 punten van elkaar. Dit zijn de resterende programma’s:

5. FC Utrecht 47 punten (+ 11)

FC Emmen – FC Utrecht
FC Utrecht – Fortuna Sittard
FC Utrecht – SC Heerenveen
Ajax – FC Utrecht

6. Heracles Almelo 45 punten (-4)

Heracles Almelo – SC Heerenveen
AZ Alkmaar – Heracles Almelo
PSV – Heracles Almelo
Heracles Almelo Excelsior

7. Vitesse 44 punten (+ 11)

Vitesse – PEC Zwolle
Ajax – Vitesse
VVV Venlo – Vitesse
Vitesse – De Graafschap

8. Willem II 43 punten (-6)

Excelsior – Willem II
Willem II – PSV
ADO Den Haag – Willem II
Willem II – FC Emmen

9. FC Groningen 42 punten (-2)

FC Groningen – Ajax
PEC Zwolle – FC Groningen
FC Emmen – FC Groningen
FC Groningen – Fortuna Sittard

5 clubs voor 4 plekken. Opvallend is dat er geen rechtstreekse confrontatie tussen deze ploegen meer zal plaatsvinden. De punten moeten dus gehaald worden tegen de andere teams. Zal Willem II plek 8 kunnen vasthouden, of wellicht nog wat plaatsen kunnen stijgen? Wat denk jij?

23 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments