De strijd om de play offs: resterend programma concurrenten

23
1008

We hadden nooit gedacht dit seizoen een dergelijk artikel te moeten schrijven, maar we liggen op koers voor een ticket voor de play offs voor Europees voetbal?

Hoe zit het ook alweer?

Nederland mag in het seizoen 2019/2020 met 5 clubs meedoen in de Europese toernooien. De nummers 1 en 2 van de eredivisie spelen in de voorronde van de Champions League. De nummer 3 krijgt een ticket voor de voorronde van de Europe League. De resterende twee tickets worden verdeeld onder de bekerwinnaar en de winnaar van de play offs. Deze play offs worden gespeeld tussen de nummer 4 t/m 7 van de reguliere competitie, tenzij de bekerwinnaar voorronde van de Champions League speelt. Dan wordt het Europees ticket uitgereikt aan de nummer 3 van de competitie, speelt de nummer 4 ook voorronde Europa League en worden de play offs gespeeld tussen de nummer 5 t/m 8.

Na de makkelijke overwinning tegen PEC Zwolle staat Willem II stevig in het linkerrijtje. Nummer 10 SC Heerenveen staat al op 6 punten en lijkt geen concurrent meer te zijn.

Wij hopen natuurlijk dat Willem II op 5 mei stunt tegen Ajax en zich zo kwalificeert voor Europees voetbal, maar mocht dat helaas niet gebeuren, dan moet Willem II zich richten op behoud van plek 8. Het is interessant om eens naar de resterende wedstrijden van de concurrenten voor deze positie te kijken. De nummers 5 tot en met 9 staan binnen 5 punten van elkaar. Dit zijn de resterende programma’s:

5. FC Utrecht 47 punten (+ 11)

FC Emmen – FC Utrecht
FC Utrecht – Fortuna Sittard
FC Utrecht – SC Heerenveen
Ajax – FC Utrecht

6. Heracles Almelo 45 punten (-4)

Heracles Almelo – SC Heerenveen
AZ Alkmaar – Heracles Almelo
PSV – Heracles Almelo
Heracles Almelo Excelsior

7. Vitesse 44 punten (+ 11)

Vitesse – PEC Zwolle
Ajax – Vitesse
VVV Venlo – Vitesse
Vitesse – De Graafschap

8. Willem II 43 punten (-6)

Excelsior – Willem II
Willem II – PSV
ADO Den Haag – Willem II
Willem II – FC Emmen

9. FC Groningen 42 punten (-2)

FC Groningen – Ajax
PEC Zwolle – FC Groningen
FC Emmen – FC Groningen
FC Groningen – Fortuna Sittard

5 clubs voor 4 plekken. Opvallend is dat er geen rechtstreekse confrontatie tussen deze ploegen meer zal plaatsvinden. De punten moeten dus gehaald worden tegen de andere teams. Zal Willem II plek 8 kunnen vasthouden, of wellicht nog wat plaatsen kunnen stijgen? Wat denk jij?

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Losnarf
Gast
Losnarf

Ik denk dat wij nog 7 en misschien wel 8 punten gaan pakken uit Excelsior 3 pnt PSV thuis 1 punt en emmen thuis 3. ADO uit durf ik niet echt te voorspellen. Misschien een gelijk spel

Rene
Gast
Rene

PSV drie punten denk.

Losnarf
Gast
Losnarf

PSV zal wel weer een penalty mee krijgen maar 3 punten is ook prima hoor

Henk
Gast
Henk

En met wij bedoel je Willem II of Ajax?

JVS
Gast
JVS

Wat een heerlijk seizoen is dit zeg, en dan te bedenken dat het alleen maar nóg mooier kan worden!

Patriekolorus
Gast
Patriekolorus

Denk dat we nog minimaal 6 punten pakken. Dan zouden we op 49 punten eindigen. Daarmee werd Vitesse vorig jaar 6e in de eindstand.

N.Y.C.
Gast
N.Y.C.

We krijgen nog op het oog simpele ploegen waarbij het gevaar voor onderschatting heel erg aanwezig is, ADO, Excelsior en Emmen. Dit soort wedstrijden kan gek lopen waardoor je onverwacht puntverlies lijdt. Belangrijk is de concentratie te behouden en er iedere wedstrijd er vol voor te blijven gaan.

Zekur
Gast
Zekur

Van ADO hebben we volgens mij al jaren niet meer gewonnen. Thuis nog kansloos onderuit en fysiek afgestraft met 0-3. Eindelijk revanche?!

Kingo
Gast
Kingo

Als Ajax de beker wint (ik hoop het niet!!!!!!) EN landskampioen wordt (wat heel waarschijnlijk is)… Dan doet plaats 8 ook mee aan de play offs.

Rene
Gast
Rene

Als Ajax de beker wint (ik hoop het niet!!!!!!) EN geen landskampioen wordt (wat heel onwaarschijnlijk is)… Dan doet plaats 8 nog steeds ook mee aan de play offs. wink

Kingo
Gast
Kingo

Echt??
Excuses.. Bedankt voor de correctie Rene!

John Nr1
Lid

Komend weekend kan de voor beslissing gemaakt worden. Als wij zelf winnen van Excelsior en Groningen verliest van Ajax dan sta je vier punten los met nog 3 wedstrijden… dan is top 8 redelijk safe

Rene
Gast
Rene

Vorentscheidung. Mooi woord voor onze Duitse vrienden :D.

Losnarf
Gast
Losnarf

Alleen jammer dat Ajax het altijd lastig heeft in Groningen. Maar zou wel mooi zijn

WillemIIgoals
Gast
WillemIIgoals

Als je naar de programma’s kijkt, zou Willem II ook nog zomaar 5e kunnen eindigen, zou werkelijk een topprestatie zijn!

Rene
Gast
Rene

Wel grappig om te zien dat we allemaal een vergelijkbaar programma hebben qua zwaarte. Alleen Heracles heeft misschien een ietwat zwaarder programma dan de rest.

De play-offs gaan we zeker halen (8e). De kans dat we zevende worden vind ik nog redelijk, om zesde te worden hebben we een beetje geluk nodig en met veel geluk worden we nog vijfde.

Het is belangrijk om ze hoog mogelijk te eindigen. Niet alleen voor de play-offs, maar ook voor het geld, voor de eer, en vooral omdat we het dit jaar gewoon verdienen.

Cmon w2
Lid
Cmon w2

Zo zeker als jij bent durf ik niet te zijn. Ik denk dat Utrecht (56ptn?) en Vitesse (53ptn?) buiten bereik zijn. Zal gaan tussen Heracles (49ptn?), FC Groningen (49ptn?) en Willem II (48ptn???). Zou nog wel eens op doelsaldo kunnen aankomen. De 2 uitwedstrijden zullen de doorslag geven en misschien wel een bonuspuntje tegen PSV. Het publiek kan het verschil maken.

EDIT: Willem II en verwachtingen zijn nooit een goede match geweest. Daarom verwacht ik misschien iets te weinig.

Captain Howdy
Gast
Captain Howdy

Willem II staat op 43 punten, Vitesse op 44 Heracles op 45 punten en Utrecht op 47 dus alles is nog mogelijk, alleen plaats vier is AZ met 52 punten waarschijnlijk net te ver weg….

TricoEques
Gast
TricoEques

Eindigen 7e dat gevoel had ik zelfs kort voor winterstop al!

dvd01
Gast
tvman

Ben vooral benieuwd hoe ze tegen PSV zullen spelen. Hoop op iig een punt.

WEB
Gast
WEB

Heb je PSV de laatste tijd (bijvoorbeeld gisteren) zien spelen? Erg zwak en zonder enige samenhang. Als de media het rijtje toont tegen wie PSV nog moet spelen dan wordt Willem II niet genoemd als ‘lastig’ maar ze hebben het alleen over AZ. Dus zou mooi zijn als wij ze volgende week donderdag zonder punten naar huis sturen. Wat was de uitslag vorig seizoen ook alweer wink

Robby
Gast
Robby

Als wij winnen van PSV winnen we ook de beker!

TricoEques
Gast
TricoEques

Want? Ajax is zeker wel een betere ploeg dan PSV al zeg ik dat niet graag.