Your Voice: De stem van de KingSide

10
1579
Willem II - AZ - Fotografie Jules van Iperen

Je weet dat het foute boel is als je op donderdagavond geen flauw idee hebt tegen wie we op zaterdag spelen. Geen idee hoelaat, geen idee wie er geschorst is en al helemaal geen flauw idee hoe de tegenstander ervoor staat.

Afgelopen maanden is dat er bij veel mensen, waaronder mijzelf, ingeslopen. Iets wat ik jarenlang niet voor mogelijk hield gebeurd nu; Willem II speelt en ik maak me meer druk om een goed gevulde koelkast dan om wat er op dat veld gebeuren gaat..

‘T rare is dat me ineens te binnen schoot hoe we ervoor stonden. De KingSide en vak E schreeuwden de tricolores naar punten, uitvakken puilden uit, onderlinge verbondenheid als nooit tevoren en iedereen leefde vanaf maandag uit naar die wedstrijd het weekend erop.

Ik wil niet te sentimenteel gaan worden maar als ik daaraan denk kan ik wel janken.. zeker als ik bedenk dat de invloed op die 90 minuten nihil is. Waar we wel invloed op hebben is het volgende; onderlinge verbondenheid, trots, clubliefde en zichtbaarheid in de stad.
Als Owusu een bal verkeerd inspeelt of Koster een wissel in jouw ogen op een foutief moment brengt. Als Pavlidis een penalty overjaagd of als Holmen zijn man vergeet te dekken; onthoud dan goed dat je al die voorgaande jaren ook Jan van Halst niet was en gewoon een nieuw biertje ging halen.
Breek niet alles af wat jaren goed is gegaan op basis van een verloren seizoen, een invloedloos seizoen zonder winnaars.

Ook al zijn we er zaterdag niet bij in dat stadion; trek je Willem II jas/broek/shirt/trui aan, hang die Tilburgse/Willem II vlag buiten, schmink oe gezicht rood wit blauw of ren met een fakkel door de straat na een doelpunt (bij wijze van spreken, aansporen tot strafbare feiten doen wij niet!)
Laat elke matchday, en eigenlijk sowieso elke dag, zien dat wij nog steeds trots zijn op onze club.
Onthoud dat op die dag dat wij weer mogen alle voegen uit dat beton klappen maar tot die tijd zijn we trots op alles wat Willem II is.

Een ding is zeker als het aan mij ligt: niets gaat hetgeen wat we hebben opgebouwd afbreken. Dus ook een pandemie niet. Hopelijk tot snel in het Koning Willem II Stadion.

JDK

10 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments