De selectie voor het seizoen 2022/2023

37
3864

Nu duidelijk is dat we volgend jaar in de Keuken Kampioen Divisie gaan spelen kunnen we eens bekijken wat onze nieuwe technisch directeur Teun Jacobs te doen heeft.

De keepers
De verhuurperiode van Timon Wellenreuther loopt af en hij zal terugkeren naar Anderlecht. Het ligt niet in de lijn der verwachtingen dat de Belgen hem nog een keer aan Willem II willen verhuren. Met Jorn Brondeel en Connor van den Berg staan er al twee keepers onder contract. Een extra keeper is noodzakelijk maar zal niet de eerste prioriteit zijn.

De verdediging
In de selectie zaten vier spelers die gehuurd werden. Dit zijn Wessel Dammers, Emil Bergström, Nikolaos Michelis en Kilian Ludewig. Onze verwachting is dat geen van deze vier spelers zal blijven. Alleen Wessel Dammers wist een basisplaats af te dwingen maar hij is naar onze verwachting te duur voor de KKD. Van Freek Heerkens en Miquel Nelom lopen de contracten deze zomer af. Gezien zijn impact in de laatste wedstrijden zouden wij Heerkens graag zien blijven, een verlenging van het contract van Nelom lijkt minder logisch. De contracten van Derrick Köhn en Leeroy Owusu lopen nog 1 jaar door, ook bij deze spelers maar Jacobs dus aan de bak. Deze spelers zullen of verkocht of verlengd moeten worden. Ons lijkt bij Köhn een verkoop en bij Owusu een verlenging het meest voor de hand liggende maar vaak is de praktijk weerbarstiger dan de theorie. Alleen Ulrik Jenssen heeft nog een meerjarig contract, zijn contract loopt nog 2 jaar door. Het invullen van de posities in de verdediging zal dan ook hoge prioriteit moeten krijgen.

Het middenveld
Ook op het middenveld is er een gehuurde speler, Godfried Roemeratoe. Van Roemeratoe is al bekend geworden dat hij niet terug zal keren bij Willem II. Van Dries Saddiki, Nasser el Khayati en Görkem Saglam lopen de contracten af. Wij zien Saddiki graag blijven maar de kans is groot dat hij op zoek gaat naar een andere club. De contracten van Daniel Crowley en Wesley Spieringhs lopen tot het einde van het seizoen een verlenging van deze contracten lijkt op dit moment nog geen noodzaak te hebben, het contract van Crowley bevat bovendien een optie voor nog een jaar. Een drietal spelers ligt nog voor meerdere jaren vast, Pol Llonch tot 2024, Ringo Meerveld tot 2025 en Thijs Oosting tot 2026. Voor het middenveld geldt hetzelfde als voor de keeperspositie, er is wel werk maar dit zal niet de eerste prioriteit zijn.

De aanval
In de aanval lopen de contracten van Ché Nunnely, Mats Köhlert en Elton Kabangu af. Zeker bij de twee eerstgenoemde spelers zal Willem II open staan voor een verlenging. Of Ché en Mats dat ook zien zitten is de grote vraag. Bij Kabangu beschikt Willem II over de eenzijdige optie om zijn contract met een jaar te verlengen. De gehuurde Argyris Kampetsis keert terug naar Griekenland en aangezien hij niet heeft kunnen overtuigen verwachtten wij hem niet terug te zien. Een spelers die wel terug zullen gaan zien is John Yeboah. Yeboah was actief in de 3e liga in Duitsland (MSV Duisburg 17 wedstrijden, 2 goals, 5 assists). Yeboah heeft een contract tot het einde van het komende seizoen en zal zich in Tilburg willen bewijzen. Max Svensson en Jizz Hornkamp liggen allebei nog een jaartje langer vast. Een extra spits is absoluut nodig en ook op de buitenkanten zijn aanwinsten noodzakelijk.

De staf
De invulling van de technische staf lijkt echter de grootste prioriteit van Jacobs. Hij zal snel om de tafel gaan met trainer Kevin Hofland, die zelf aangaf onder de juiste voorwaarden te willen blijven. Ook zal Jacobs zich buigen over Reinier Robbemond, die net als Hofland een contract had tot het einde van het seizoen. Conditietrainer Chima Onyeike ligt nog vast tot 2023, en ook keeperstrainer Peter den Otter beschikt over een doorlopende verbintenis.

Conclusie
Er is al een stevige basis voor het komende seizoen op twee van de vier linies. In de verdediging is direct actie noodzakelijk, de makkelijkste actie daarbij lijkt het verlengen van het contract met Freek Heerkens. Daarna is het een kwestie van de selectie aanvullen zodat de selectie ook in de breedte goed genoeg wordt. Daarbij zal ingezet moeten worden op jonge talentvolle spelers die een stap omhoog naar de eredivisie na (hopelijk al 1 jaar) aankunnen.

37 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments