De punten na een slechte wedstrijd in Venlo

41
3559

Als een echte traditieclub zijnde speelden we wederom een slechte wedstrijd in Venlo. Het grootste verschil met voorgaande wedstrijden is dat we ondanks het slechte voetbal toch een puntje mee terug naar Tilburg namen.

Los van het systeem word het eens tijd dat van de Looi zijn manschappen het veld instuurt met aanvallende intenties. Al zijn commentaren en analyses gaan over organisatie en verdedigend beter worden. Ondanks (of misschien wel door) het systeem met vijf verdedigers hebben we de meest gepasseerde achterhoede van de eredivisie. Elke wedstrijd gaan we pas echt voetballen als we gaan spelen om doelpunten te maken.

Hopelijk is dat de wijze les die we mee terugnemen uit Venlo. Spelen om te winnen!

De punten ….

Branderhorst 7.5
Moest vanaf de eerste minuut vol aan de bak en voorkwam met enkele fraaie reddingen dat de wedstrijd al snel gespeeld was.

Lewis 3
Dekte nooit door en werd door de Tilburger Hunte aan alle kanten voorbij gelopen. Aanvallend niets kunnen brengen.

Heerkens 6
Een voldoende voor Freek. Niet omdat hij geweldig speelde, maar omdat hij na rust gewoon weer linksback ging spelen en dat een stuk beter deed dan Lieftink voor rust. Zeker laatste 20 minuten won hij alle duels en veroverde hij veel ballen.

Lachman 3
Inspiratieloos. Passing ondermaats. En verloor veel duels.

Van der Linden 4
Zijn vrije trappen en corners zijn van onschatbare waarde maar in het spel voegt Job weinig toe. Traag en slap in duels.

Lieftink 3
Door blessure van Tsimikas moest Lieftink linksback spelen. Dat deed hij zeer slecht. Zowel Aanvallend als verdedigend. Je vraagt je af waarom van de Looi op deze positie zet.

Rienstra 4
Zwakste wedstrijd van het seizoen voor Rienstra. Was zeer slordig in de passing.

El Hankouri 4
Deed hij mee? Was onzichtbaar en paar keer dat hij een actie wilde maken werd hij fysiek weggevaagd.

Haye 3
Haye speelt de laatste weken erg matig en word tijd voor een kans voor andere spelers op 10

Sol 5
Het was zeker voor rust geen doen voor de Tilburgse spitsen. Alleen maar lange ballen met twee verdedigers van twee meter in je rug. Daardoor verloor sol veel duels. Werd amper gevaarlijk.

Ogbeche 7.5
Als je drie keer scoort krijg je natuurlijk altijd een voldoende. Toch had B het lastig mede door de slechte aanvoer. Maar drie doelpunten in een uitwedstrijd is voor een spits van Willem II bijzonder.

Azzaoui 7
Wanneer gaat van de Looi deze topper eens een basisplaats krijgen? Elke keer als hij speelt of hij invalt levert hij een goede prestatie.

Croux 7
Bewees met zijn invalbeurt het ongelijk van de speelwijze van van de Looi. Gevaar kwam continu van de zijkanten. Croux liep steeds voorbij zijn back en kwam met goede voorzetten.

Crowley 7
Korte invalbeurt maar met zijn passing zorgde hij voor goede aanvoer naar de zijkanten

Van de looi 2
Los van het systeem is de intentie van spelen het grote probleem. Steeds de nadruk op verdedigend goed staan. Ondanks 5 verdedigers meest gepasseerde defensie in de competitie.
We hebben de spelers om te spelen om te winnen. Ga dat doen ! Jagen, druk zetten naar voren. Dan krijg je het publiek mee, zullen we zeker ook wedstrijden verliezen, maar ook een hoop supporters harten winnen.

41 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments