De Punten: Er zat meer in tegen Ajax

17
2037

Ondanks het fantastische eerbetoon, de heerlijke sfeer in het stadion en de strijd en passie op het veld, blijven we toch met een katertje zitten na Ajax thuis. Het gevoel dat er meer in zat blijft overheersen. De jury kwam vanochtend bij elkaar en onder genot van een kop koffie kwam men tot onderstaand rapport.

Branderhorst 4.5
Speelde tot 70e minuut een goede wedstrijd, maar zag er bij alle drie tegendoelpunten niet goed uit. Uittrappen moeten echt verbeteren. Vaak erg slordig.

Heerkens 7
Onze Freek is een zekerheidje achterin. Ook tegen Dolberg die verrassend linksbuiten stond bleef hij relatief overeind en durfde hij ook nog regelmatig aanvallend een bijdrage te leveren.

Lachman 7
Lijkt zijn after Curacao dip te hebben overwonnen. Oogde scherp en fel en won veel duels.

Peters 6.5
Vult van der Linden en Lachman goed aan. Laat opbouw en iniatief veel bij anderen. Mag meer zichtbaar zijn in het veld. Daarbuiten is hij absoluut het boegbeeld van onze club. Prima aanvoerder.

Van der Linden 6
Speelde minder dan de afgelopen paar wedstrijden. Vrije trappen en corners kwamen zelden aan.

Tsimikas 7.5
Speelde tegen de man in vorm aan Ajax zijde. (Neres) Was heer en meester aan de linkerzijde. Zowel verdedigend als aanvallend.

Chirivella 7.5
Samen met Rienstra speelde hij prima wedstrijd op Tilburgse middenveld. Verdeeld spel prima en won erg veel duels.

Rienstra 7.5
Bewonderingswaardig hoe Rienstra na zware privé periode zowel tegen Heerenveen en Ajax uitblinkt op middenveld. Laat na moeizaam begin zien waarom Willem II hem heeft gehaald.

Haye 6
Lokte slim de pingel uit maar was verder onzichtbaar op middenveld en de pijp leek na 3 wedstrijden in 9 dagen leeg.

El Hankouri 5
Werkte zich slag in rondte in voorhoede maar kwam te weinig in spel voor. Leed te veel balverlies en was ongelukkig met zijn acties.

Velikonja 6
Slimme spits en leverde veel arbeid. Had het zwaar tegen de verdedigers van Ajax en leed veel balverlies. Miste voor rust enorme kans
Maar schoot penalty feilloos binnen. Na uur was de pijp leeg.

Azzaoui 6.5
Verving na uurtje Velikonja En had bijna 2-0 op de schoen. Als hij 100 procent fit is gaan we heel veel plezier aan hem beleven.

Sfeer 7.5 / 8

Door de mooie overwinningen op Twente, Groningen en Heerenveen, gevold door het slechte nieuws over Fran Sol ontstond de afgelopen week een groot samenhorigheidsgevoel in en rond de club. Dit gevoel was voelbaar in het stadion. De spelers vlogen er vanaf het begin op en het publiek pakte dat op. SAMEN gaan we zorgen dat we in de eredivisie blijven en met beetje geluk de beker gaan pakken!

17 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments