De mooiste momenten van 2014

1
1755

Voor Willem II was 2014 in vele opzichten een geweldig jaar. Vooral sportief gezien was het fantastisch en dat verdient dan ook een mooie terugblik.

Het jaar 2014 begon voor Willem II wisselvallig: er werd thuis verloren van VVV-Venlo, de thuiswedstrijd tegen Achilles ’29 werd maar nipt gewonnen (3-2) en er waren gelijke spelen tegen MVV, Helmond Sport en Jong PSV.

Dat Willem II uiteindelijk kampioen werd, was vooral te danken aan de fantastische reeks die begon op 30 maart. In eigen stadion werden de pupillen van Jong Ajax met maar liefst 7-1 verslagen. Bruno Andrade scoorde die wedstrijd een hattrick. Na de zevenklapper tegen Ajax volgde de belangrijke thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht. De achterstand op Dordt bedroeg op dat moment vier punten en Willem II had een wedstrijd minder gespeeld. Een overwinning was noodzakelijk en die kwam er dan ook: in een kolkend Koning Willem II stadion werd Dordrecht met 3-1 verslagen, mede dankzij twee doelpunten van Boymans.

willem II - dordrecht

Willem II kwam aan kop in de Jupiler League nadat de Graafschap met 1-2 werd verslagen. Willem II kwam die wedstrijd goed weg, want in de laatste seconde van de wedstrijd benutte Andrade een penalty. Na de overwinning in Doetinchem wonnen de Tricolores van FC Eindhoven (0-3) en FC Emmen (3-2). 21 april was de dag dat Willem II kampioen kon worden. Wel mocht Dordrecht dan niet winnen en Willem II moest zelf in eigen huis winnen van Telstar. Het gedroomde scenario, kampioen worden in eigen huis, kwam uit: Dordt kwam tegen Den Bosch niet verder dan 1-1 en Willem II won eenvoudig met 4-0 van Telstar. Een volksfeest barstte los en het feest ging ‘s avonds uiteraard verder op de Heuvel.

Volgens velen was Willem II dit keer verder dan bij de promotie twee jaar terug. Met een aantal gerichte versterkingen zou Willem II weer een rol van betekenis kunnen spelen op het hoogste niveau. Die versterkingen kwamen er: spelers als Lamprou, Armenteros, Dijks en Sahar werden binnengehaald.

Met al een aantal versterkingen, waarvoor Streppel een groot compliment verdient, verloor Willem II de eerste wedstrijden van PSV en FC Utrecht. In die wedstrijden was al wel zichtbaar dat de ploeg aanvallend en verzorgd voetbal speelde. Wel de complimenten, maar niet de punten zoals ook wel vaker in het laatste Eredivisiejaar. Gelukkig kwamen de punten nu wel: er werd thuis met maar liefst 3-0 gewonnen van AZ. Twee weken later boekte Willem II een historische zege in De Kuip: Feyenoord verloor met 1-2. Kostas Lamprou, de huurling van Feyenoord, was die wedstrijd de grote uitblinker.

feywiiTD

Het is moeilijk de te zeggen wat nou het hoogtepunt van de eerste seizoenshelft is. Is dat de overwinning in De Kuip of de overwinning  die een week later volgde? Op 19 september werd de buurman namelijk verslagen. Voor het eerst in vijf jaar won Willem II weer eens van NAC. De zege was extra lekker omdat Robert Braber pas in de blessuretijd de 2-1 binnen tikte. Na deze driepunter volgden er nog overwinningen tegen Heerenveen, Heracles en Dordrecht. Dankzij een gelijkspel tegen Cambuur en Excelsior heeft Willem II nu een puntenaantal van 20. Een fantastisch aantal, zeker als je bedenkt dat Willem II in het laatste Eredivisieseizoen 23 punten pakte in een jaar tijd.

willem II - nac

1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments