De Kingside: Hoe nu verder?

85
5841

In 1979 ontstond onder de klok in het oude gemeentelijke sportpark Tilburg, waar Willem II destijds de thuiswedstrijden speelde, de KingSide. Een fanatieke groep supporters die altijd onder de klok in het oude stadion stonden verwezen met de naam van hun ‘side’ naar de Koning naar wie onze mooie club is genoemd.

maxresdefault

Door de jaren heen groeide de KingSide en toen het nieuwe Koning Willem II Stadion werd gebouwd vonden de supporters hun plekje op de vakken A en B aan de Korvelse Zijde. Ondanks dat een groot deel van de supporters destijds verhuisden naar het ‘sfeervak N’ bleven de meeste KingSiders trouw aan de Korvelse Zijde.

In samenwerking met de supportersclub streed de Stichting KingZine jarenlang voor het verdwijnen van het hek tussen de vakken B en C zodat aan de Korvelse Zijde er weer 1 groot vak voor de fanatieke aanhangers zou komen.
Aan het begin van het seizoen 2005/2006 verdween dan eindelijk het hek tussen van B en C. De nieuwe KingSide was geboren. Door de komst van het grote vak achter het doel aan de Korvelse Kant groeide de sfeer in het Koning Willem II Stadion met de week.

De afgelopen tien jaar hebben we op de KingSide mooie successen (winst halve finale Amstel Cup tegen Ajax, finale play-offs Den Bosch, kampioenschap) maar ook enkele dieptepunten (twee keer degradatie, met de bijbehorende dramatische wedstrijden) beleefd.

Maar we kunnen wel zeggen dat met de terugkeer van de KingSide in het Koning Willem II Stadion de laatste jaren enorm is verbeterd. Supporters willen graag op de KingSide staan, om onderdeel uit te maken van deze sfeervolle tribune. Dit heeft er mede voor gezorgd dat de KingSide altijd uitverkocht is.

Echter het success heeft ook een keerzijde. Er staan inmiddels ruim 2300 supporters op de KingSide, en de mate van sfeerbeleving verschilt per groep en dat resulteert soms in onderlinge irritaties. Echter, laten we nooit vergeten dat we samen Willem II zijn, en dat we samen (ook in samenwerking met andere vakken, zoals vak E) de aanjagers zijn van de sfeer in het stadion. Ieder op zijn eigen manier.

Maar STILSTAND is ook ACHTERUITGANG!

Daarom heeft de klankbordgroep van de SCW aan Willem II gevraagd om in samenwerking met alle supporters te komen tot een plan voor de toekomst. Vanuit KS’79, de Tilburg Tifosi en diverse individuele supporters zijn er al een paar mooie ideeen en plannen bedacht om de beleving te verbeteren.

De komende weken gaat de klankbordgroep samen met alle groeperingen in gesprek om de toekomst van de KingSide met Willem II te bespreken. Om een breed draagvlak te krijgen voor nu en in de toekomst is het belangrijk dat we zoveel mogelijk meningen van zoveel mogelijk supporters verzamelen.

We willen je dan ook vragen om hier via onderstaande reactiemodule te reageren, zodat wij zo veel mogelijk plannen, en ideeen kunnen meenemen.

85 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments