De Jong praat met Barca; vraagprijs 30- 40 miljoen

69
4125

Frenkie de Jong heeft de voorpagina gehaald van de Spaanse krant Mundo Deportivo. De Ajacied is  met de Braziliaanse middenvelder Arthur van Gremio een belangrijke kandidaat om de Catalanen te versterken. Barçelona leek aanvankelijk van plan om De Jong en Arthur pas in 2019 naar Catalonië te halen, maar wil naar verluidt eerder toeslaan.

Volgens de Spaanse krant is er maandag een gesprek plaats tussen vertegenwoordigers van Barcelona en zaakwaarnemers van De Jong. De 21-jarige Ajacied lijkt wel zin te hebben in een transfer, maar Ajax-directeur Marc Overmars is niet van plan om zomaar mee te werken. De marktwaarde van de Brabander ligt tussen de 30 en 40 miljoen. Een zelfde bedrag zou Arthur waard zijn.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
wil
Lid
wil

Transfersom bedraagt 50 Miljoen Euro volgens de laatste berichten

 

Robby
Gast
Robby

En vandaag duik 20mln op in de media. Echt iedereen roept maar wat

Wilco
Gast
Wilco

De kans dat Barca dat gaat betalen is niet heel groot, al schijnen ze wel 40 miljoen op tafel te willen leggen, ook een zeer groot bedrag voor een dergelijke speler. Ik denk dat Ajax zich hiermee in zijn eigen voet schiet maar dat moet de toekomst uitwijzen. Wat ik me wel afvraag 15%, dat klopt en verder? Niets? Het zou namelijk 15% en een opleidingsvergoeding kunnen wezen. Gezien dat het om een internationale transfair gaat, is dat ook een zeer groot bedrag. Dan zou Willem II wel heel erg goed onderhandeld hebben… Dus ik denk dat het alleen die… Lees verder »

Robby
Gast
Robby

Er mag niets verteld worden aangezien ajax een beursgenoteerde onderneming is.

wil
Lid
wil

Heeft er al een gesprek plaatsgevonden?

Harry
Gast
Harry

minimaal 50 miljoen dus……..

vanderGijp
Lid
vanderGijp

Ik lees het ook net dat de Jong minimaal 50 mil moet kosten. Dat zou niet verkeerd zijn als je daar 10/15% van krijgt. Dat zou betekenen dat een niet Willem II speler het hoogste bedrag ooit opbrengt voor Willem II.

Dit zou tevens wel eens de transferperiode kunnen worden waar Willem II het meeste geld aan gaat verdienen uit de geschiedenis!!

TheObserver
Lid
TheObserver

We zullen straks best gaan cashen ,alleen wat doen we met de poen ??? lees dat Diemers ook al naar Fortuna gaat en die stond toch hoog op ons lijstje !! Zal wel weer reacties krijgen tis nog lang geen 12/8 etc etc. Niet dat Diemers nou de capaciteiten heeft van Rienstra , bij lange na niet…echter Joris riep toch de selectie bij aanvang van de 1e training voor 70-75% op peil te hebben..ik krijg een lichte deja-vu naar afgelopen seizoen , Joris selecteert te rigoreus door ..zonder in mijn ogen een te zwak scoutingslijstje. Als spelers als Bijker (naar… Lees verder »

Sprang
Lid
Sprang

@theObserver

Vooropgesteld. Van mij mogen er ook spelers komen.

Ik denk alleen dat het vertrek van Diemers naar fortuna aan toont dat we hem niet echt wilde hebben en dat ze met een beter alternatief bezig zijn.

Ik denk dar Diemers plan B was. En neem aan dat er de komende tijd spelers aangetrokken zullen worden.

TheObserver
Lid
TheObserver

Spang , laten we het hopen !! Het is echter weer suggereren ..soms lekt er weleens een naam onterecht, maar Diemers gaf de flirt dik 1,5 maand geleden zelf toe…en Willem II ontkende het ook niet.

Laat duidelijk zijn, Diemers is geen linkerrijtje eredivisie materiaal .

Opa Henk
Lid
Opa Henk

Ik ben het met je eens. Je kunt wel roepen het is  nog lang geen 12 augustus is en Willem II is nou eenmaal een van de clubs die tot het laatst moet afwachten met het aantrekken van spelers. Ik vindt dat de as van het team waar we eerst eigenlijk Peters,Rienstra,en Sol hadden staan, voor aanvang van de competitie al ruim van te vore bekend mag zijn. Op die manier kan de technische staf tenminste bouwen aan het nieuwe elftal. Daarna kun je altijd nog spelers halen voor in de breedte.

Tri_colores_1896
Lid
Tri_colores_1896

@ TheObserver

Zelden zo’n goed, helder en duidelijk verhaal gelezen als de jouwe!! Ik sta er volledig achter!

Kruik
Gast
Kruik

Geen paniek!!met koster en vink zitten er zeer cappabele  trainers met visie en een netwerk!!Of willen we alleen spelers om spelers te halen of zoals in het westen het 3e elftal van een grote club worden….vol verwachting klopt ons rwb hart…..

Stijn
Gast
Stijn

Ee tilbo ban die evert is ekkes astenblieft. Word himmel gek van die meens.

Snorro
Gast
Snorro

Hee Stijntje, maak je eens niet zo druk. Als we dit pad gaan bewandelen blijft er straks niemand over op Tilbo. Evert is gewoon een goeie gast…. niks mis mee! Oké, hij is wel zeer vooruitstrevend ingesteld in zijn methodes maar dat kunnen we m niet kwalijk nemen. Iedereen mag hier z’n ideeën ventileren. Ook onze Evert.

vanderGijp
Lid
vanderGijp

Evert ventileert zijn ideeen niet hij biedt diensten aan via Tilbo dat is heel wat anders. Als ik beheerder was van Tilbo had ik Evert er even op aangesproken dat het niet de bedoeling is dat iedereen zijn zaak of beroep aan het promoten is op een site waar nieuws over Willem II word aangeboden. En iemand met een beetje fatsoen doet dat niet bij elk nieuwsbericht opnieuw doe dat dan op Marktplaats en als je als Mental coach zelf zo zelfverzekerd bent stap dan bij Willem II binnen of ga naar de Jong om je diensten aan te bieden.… Lees verder »

Erik
Gast
Erik

“Plus het percentage dat de Waalwijkse club van de vergoedingssom vangt als De Jong door Ajax wordt doorverkocht.”

 

dat percentage is natuurlijk de opleidingsvergoeding en voor de transfer naar ajax hebben ze 50.000 gehad. staat niks over het doorverkooppercentage

Zekur
Gast
Zekur

Overmars is lekker aan het werk voor Willem II. Er staan vele rijke clubs in de rij voor Frenkie en dat drijft de prijs alleen maar op. Geduld (een belangrijke eigenschap bij onderhandelen) en er komt zomaar weer een miljoen extra bij straks voor Willem II.

Robby
Gast
Robby

Nog even en Overmars zorgt er eigenhoutje voor dat we niet eens een lening hoeven af te sluiten voor de koop van het stadion. wink

kurt zaro
Gast
kurt zaro

30 40 miljoen t is toch bezopen dat ie hier vertrokken is voor bijna voor unnen drol vertrokken is.

Evert de Goalehouder
Gast
Evert de Goalehouder

Barcelona is een fantastische stad die cultuur, gemoedelijkheid, menselijkheid en bovendien voetbal ádemt! Ik gun Frenkie zijn transfer van harte maar denk dat het verstandig is om een tussenstap te maken bij een Watford FC of Recreativo de Huelva. Zo kan hij groeien en proeven van het topvoetbal. Ook mentaal wordt er in zo’n competitie meer gevraagd van zo’n jonge knul hetgeen veel met een mens kan doen. Mocht Frenkie de Jong willen praten met een coach dan ben ik zeker bereid hem te adviseren over zijn toekomst en hoe hij zijn mentale weerbaarheid kan trainen.
Evert

TriColores1896
Lid
TriColores1896

Haha Evert hoe ist nou. Recreativo de Huelva, goed gevonden wel!

Snorro
Gast
Snorro

Beste Van Berkel,

Volgens mij is dit gewoon een bestaande club. Dat had jij ook kunnen weten als je even de moeite had genomen om research te doen.

TriColores1896
Lid
TriColores1896

Beste Snorro, ik weet echt wel dat die club echt bestaat. Ik vind het gewoon bijzonder dat hij juist bij zo’n club uitkomt.

Zekur
Gast
Zekur

Tsjakka!!!!

Chouffer
Lid
Chouffer

Evert hou alsjeblieft eens op met hier steeds je diensten aan te bieden. Naast dat ik ten zeerste betwijfel of Frenkie je aanbod leest, vind ik het ook nog eens ongepast. Als je jezelf zo nodig moet verkopen, ga dan eens koffie drinken met de zaakwaarnemer van Frenkie en overtuig hem maar van je kwaliteiten en meerwaarde.

Snorro
Gast
Snorro

Het lijkt mij dat Evert zijn diensten mag aanbieden wanneer hij dat blieft. Sowieso kan het geen kwaad om een goed mental coach te hebben!

Als ik hier af en toe de mentale toestand van bepaalde individuen moet peilen a.d.h.v. reacties, dan is er ook voor bepaalde lieden op Tilbo voldoende noodzaak voor een mental coach.

Wellicht kan Evert ook iets voor hen betekenen.

Evert de Goalehouder
Gast
Evert de Goalehouder

Beste Chouffer, Snorro, Mental Coaching is iets waar nog niet iedereen voor open staat. Dat begrijp ik, maar wanneer ik, zonder enig persoonlijk gewin, een aanbod doe aan een speler via dit mooie platform moet ik dat, naar mijn mening, vrij kunnen doen. Ik denk dat veel mensen baat kunnen hebben bij Mental Coaching zonder dat zij daar zelf van op de hoogte zijn. Chouffer, mocht ik iets voor je kunnen betekenen, al is het zoals je zelf al voorstelt het samen drinken van een goede kop koffie (doe mij maar decafe), dan sta ik geheel kosteloos tot je beschikking.… Lees verder »

UNITED
Lid
UNITED

Hey Evert, kun je ons komend seizoen ook wat mental coaching geven als Willem II weer eens heeft verloren?

Evert de Goalehouder
Gast
Evert de Goalehouder

Beste UNITED, Zeker. Dat is waar mental coaching in de basis ook om draait: weerbaar zijn bij tegenslagen. Eigenlijk ben je al te laat als je na de tegenslag pas in gesprek gaat. Het moet van te voren al fris in het hoofd zijn om de tegenslag direct te kunnen verwerken en de tegenstander op een positieve manier en welgemeend te kunnen feliciteren met hun geleverde topprestatie. Ook voor supporters is dit nuttig. Al denk ik, gezien de aantallen dat het dan handig is als we al in de voorbereiding beginnen. Voor sommige mensen hier is er een lange weg… Lees verder »

Trico Sores
Lid
Trico Sores

Aldus Evert de Zwevert……………..

eagel
Lid
eagel

En dan maar zeiken over anderen. Ik noem dit ook gezwets.

Tri_colores_1896
Lid
Tri_colores_1896

@ Evert

Schei eens uit met die onzin!

Zekur
Gast
Zekur

Je wordt toch gek van die Evert. En Snorro is kennelijk zijn assistent. Ik weet niet wat je bedoeling is Evert, maar ik word niet positief van je. Ga lekker in de Gouden Gids adverteren a.u.b.

Snorro
Gast
Snorro

Hé zeker.. . Ik ben niemands assistent. Als dat wel zo was dan had ik m wel gevraagd een cursusje spelling aan te bieden. Het is hier namelijk zeer droevig gesteld wat dat aangaat. Ik ken Evert verder helemaal niet, maar ik vind wel dat we normaal tegen elkaar moeten doen op Tilbo. Je kunt in elk geval niet zeggen dat hij zich respectloos gedraagt. Dit in tegenstelling tot sommige forumleden hier.

Opa Henk
Lid
Opa Henk

😴😴😴😴echt komkommertijd😴😴😴😴

drobs
Lid
drobs

Off-topic: Streppel is echt de slechtse trainer van de Eredivisie als dit uitkomt en ook de miljoenen transfer van Namli..

Dirruk
Gast
Dirruk

Bullshit drobs,   Jurgen Streppel is niet de reden dat Frenkie de Jong bij Willem II niet is geslaagd, dat is de schuld van de club Willem II zelf. De club heeft er destijds voor gekozen om Frenkie de Jong in de A1 op te stellen, omdat die perse kampioen moesten worden en promoveren naar de hoogste klasse.  RKC had bij het opdoeken van de gezamelijke RJO namelijk bedongen dat de A1 van RKC in de hoogste klasse mocht uitkomen en zodoende moest de A1 van Willem ll een klasse lager gaan spelen. Met het oog op de club Willem… Lees verder »

Hotseknots
Gast
Hotseknots

Als Streppel het zag zitten in de Jong, waarom kreeg die in 2 seizoenen dan nog geen half uur speeltijd? Terwijl Frenkie in die paar minuten liet zien meer baltechniek inzicht en handelingssnelheid te hebben dan de rest van de selectie? Fysiek missien nog niet rijp om iedere wedstrijd mee te doen. Maar hij had veel meer speeltijd moeten krijgen onder Streppel. Maar die gaf de jeugd geen enkele kans en bleef maar hangen in zijn vastgeroeste ideeën en Braber-invalbeurten

kukeltje
Lid
kukeltje

Er van uitgaande dat dit verhaal klopt en ik heb geen reden om daar aan te twijfelen, dan is het toch bizar dat Streppel al ruim 2 seizoenen een hoop stront over zich heen heeft gehad zonder dat hij zich ook maar 1 keer te hebben verdedigd.

ik heb het in ieder geval niet gehoord!

Dirruk
Gast
Dirruk

@kukeltje,   Streppel leest geen Tilbo of andere Willem ll fans gerelateerde site’s dus die weet waarschijnlijk niet eens dat dit in Tilburg de ronde doet. En als hij al weet, zal het hem niet veel interesseren want in de voetbalwereld wordt heel vaak de waarheid verzwegen, gelogen, en/of op andere manieren feiten verdraaid. Er wordt door Willem ll in de media nooit gezegd dat Streppel degene is die Frenkie de Jong bij Willem ll heeft dood laten bloeden, en dit zal Willem ll ook nooit naar buiten brengen want dan bestaat de kans dat Jurgen Streppel wel gaat reageren… Lees verder »

Dirruk
Gast
Dirruk

@Hotseknots,   Dat kun je hierboven toch lezen.   Het eerste seizoen speelde Frenkie de Jong in de A1 van Willem ll en vond de club het belangrijker dat de Jong de A1 kampioen maakte, dan dat hij als selectiespeler ( bank, invaller of basis ) bij het eerste meedeed. Het tweede seizoen is er in de “kleedkamer” iets gebeurd waardoor Streppel niet anders kon dan Frenkie de Jong terugzetten naar jong Willem ll.   Streppel zag het echt wel zitten in de Jong, heeft een groot aandeel in de voorwaarden waarvoor hij aan Ajax is verkoch,t en dat gaat… Lees verder »

Dirruk
Gast
Dirruk

@Hotseknots,   En daarbij, geef jij eens aan welke jeugdspeler Streppel dan op had moeten stellen i.p.v. Braber? De enige jeugdspeler die in die periode in aanmerking kowam om vanuit de jeugd de overstap naar de selectie te maken was de destijds 16 jarige van Bergen, die door onze toenmalige technisch directeur naar Vitesse is gebracht.   Welk ander product uit onze jeugdopleiding speelt tegenwoordig op het hoogste niveau en had Streppel bij de selectie moeten halen.   Makkelijk om Jurgen Streppel de schuld te geven van de kwestie “Frenkie de Jong”, helaas is het niet de waarheid. Vraag het… Lees verder »

Mourinho
Lid
Mourinho

Goed gezien, Jürgen!

Jong Tilburg
Gast
Jong Tilburg

Allemaal leuk en aardig, maar waar blijven onze nieuwe aanwinsten en hoofdsponsor.

Robby
Gast
Robby

Is het al 12 aug dan?

Hans
Gast
Hans

Dat is de oorzaak van Jurgen Streppel, die heeft Willem II miljoenen door de neus geboord.

 

Harry
Gast
Harry

verhaal bekend….Streppeltje kreeg de toegezegde Armenteros niet terug omdat Frenkie niet naar PSV maar naar AJAX wilde en daardoor het benodigde geld voor Armenteros er niet was. (Ajax-deal is bekend)

Toen Frenkie op huurbasis terugkwam werd hij niet opgesteld door……tja

 

Franciscus Sol
Lid
Franciscus Sol

Laten we niet vergeten dat het erg slecht ging met Willem II met betrekking tot de geldzaken in 2009 toen de samenwerking met RKC (waarmee het toen beter ging en de jeugdopleiding dus een groter risico was) werd aangegaan. Als we achteraf bekijken dat we een (groter) deel van de opleidingsvergoeding krijgen en een doorverkooppercentage bedwongen hebben bij de deal met Ajax is het allemaal zo slecht nog niet. Natuurlijk is het eeuwig zonde dat het grootste talent ooit van onze club niet in het eerste is ‘doorgebroken’ of de kans daartoe heeft gekregen, maar achteraf is het een prima… Lees verder »

JamesQuinn
Lid
JamesQuinn

Eén voordeel: die Lumu (met wie de hele ophef over de RKC-deal ooit begon) gaat de nichtjes uit Waalwijk in de toekomst geen cent meer opleveren. Ons ook niet trouwens wink

Nedsit
Gast
Nedsit

Vergeet Virgil van Dijk voor meer dan het dubbele van 40 miljoen niet als je het over spelers hebt die niet zijn doorgebroken in hebt eerste elftal.

Cards
Lid
Cards

Liggen de grootste aankomende talenten al met bal en ketting vast, of gaan die ook zo de deur uitlopen?

Rojo Blanco Azul
Gast
Frank

Ik denk dat dit met de praktijk-ervaringen met Weghorst, van Dijk en de Jong in de achterzak in de toekomst niet meer gaat gebeuren. Het gaat er niet alleen om dat ze ooit gratis de deur zijn uitgelopen, het gaat er vooral om dat ze die kans werd geboden omdat hun talent niet door Willem II werd gezien, laat staan te gelde gemaakt !

JamesQuinn
Lid
JamesQuinn

Mooi man, volgend jaar Frenkie tegen Fran op het allerhoogste voetbalpodium.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ JamesQuinn

Mocht frenkie idd verkocht worden aan Barcelona. Zal die eerst  nog  1jaar verhuurd worden aan Ajax. Maar op de PlayStation behoort het zeker tot de mogelijkheden dat ze me kaar treffen op het allerhoogste voetbalpodium het komende seizoen😉

Ftricolores1
Gast
Ftricolores1

Geld ofniet, ik vind het zooooo onfelofelijk pijnlijk dat deze jongen niet/nauwelijks in het Rood-Wit-Blauw heeft kunnen spelen! Dat had zoveeel meer waard geweest dan de miljoenen die misschien binnen gaan komen… Daarnaast trots dat deze jongen (wat mij betreft DE toekomst van het Nederlandse voetbal) hier zijn opleiding heeft gehad en zijn debuut heeft kunnen maken!

wil
Lid
wil

Moet je bij Streppel zijn.Die is mijn ogen nog steeds de grote boosdoener.

jbj.ot
Lid
jbj.ot

Voor de 36e keer:

Ajax laat hem niet gaan voor 30-35 miljoen, mogelijk alleen met flink oplopende bonussen. Of tenzij ze frenkie nog 1a2 jaar kunnen huren van Barça, maar verwacht dat Barça dat niet wil doen, hij wordt immers beter als hij daar traint tussen betere spelers.

Zoals eerder aangegeven, tussen de 40-50 miljoen zal het wel gaan worden.

Kom maar weer op met die duimpjes naar beneden

jako
Gast
jako

15 procent..(en RKC ook een gedeelte hiervan)

JTW
Lid
JTW

Vanwaar die minnetjes? Dit klopt gewoon dacht ik. 15% was het doorverkooppercentage.

 

Bron, december 2017:

https://www.bd.nl/willem-ii/ook-rkc-is-spekkoper-bij-toekomstige-transfer-frenkie-de-jong~a16ccaa5/

 

Dus in principe kan gesteld worden dat wij 10% van de totale transfersom zullen krijgen, RKC 5%. 10% van 40 miljoen is toch mooi 4 miljoen euro meegenomen. Al blijft het zonde dat Frenkie niet hier heeft geschitterd, daarna voor een paar miljoen naar Ajax was gegaan (inclusief doorverkooppercentage, wat vrij normaal is bij een grote transfer) en had dan alsnog voor een mega klapper naar Barcelona of een andere topclub kunnen gaan wat nog eens een aantal miljoen had opgeleverd.

Rojo Blanco Azul
Gast
Frank

Wie was/is bij Willem II eigenlijk verantwoordelijk voor die belachelijke jeugdopleiding-deal ? Voor zover ik weet heeft het nooit iets opgeleverd en tot op heden alleen maar geld gekost. Dat nog los van wat het ons gaat kosten met de op handen zijnde transfer van Frenkie de Jong.

Maximaal
Gast
Maximaal

In 2009 werd de samenwerking aangegaan met RKC en toen Jan van Loon de grote voortrekker daarin. Doet nu iets bij Arsenal in de jeugd.

JTW
Lid
JTW

Is vanuit Arsenal vorig jaar naar Wolfsburg gehaald door Andries Jonker. Gaat komende jaren aan de slag bij FC Utrecht.

https://www.fcutrecht.nl/fc-utrecht-trekt-jan-van-loon-aan/4

Snorro
Gast
Snorro

Volgens mij heeft Willem II een doorverkooppercentage bedongen en niet rkc. De opleidingsvergoeding zal mogelijk wel gedeeld moeten worden.

JTW
Lid
JTW

Snorro, lees dit stuk eens van een half jaar geleden:

https://www.bd.nl/willem-ii/ook-rkc-is-spekkoper-bij-toekomstige-transfer-frenkie-de-jong~a16ccaa5/

Er was toen gezeik omdat de formele transfersom van €1 gezeik opleverde, omdat RKC dus recht had op slechts 33 eurocent. Die €1 was niet de opleidingsvergoeding, maar de transfersom die Ajax voor Frenkie de Jong betaalde. RKC heeft dus ook recht op 1/3e van transfersommen van spelers die in de gezamenlijke jeugdopleiding hebben gespeeld.

Snorro
Gast
Snorro

Beste JTW, Ik ken het stuk. Nu moet ik heel eerlijk zeggen dat ik de informatieverstrekking van de heren Hack en Van der Put niet al te serieus neem. Ik zou graag het contract eens zien waarin alle afspraken zijn vastgelegd. Dan kunnen we er iets van vinden. Feitelijk gezien heeft Rkc helemaal niets opgeleid. In de praktijk blijkt tevens dat een contract er niet altijd toe leidt dat een partij krijgt waarop hij recht heeft. Dit heeft te maken met uitleg van contracten, redelijkheid en billijkheid etc. Daarom wacht ik altijd graag de uitspraak van een rechter af. Het… Lees verder »

Nillis
Lid
Nillis

Wat was het doorverkoop percentage?

Rojo Blanco Azul
Gast
Frank

15% waarvan 1/3 voor RKC en 2/3 voor Willem II

wil
Lid
wil

Het blijft giswerk.