De Jong gaat en Andersen komt

61
5329
Foto: Geert van Erven

Volgens diverse bronnen, waaronder VI, zouden Ajax en Willem II een deal beklonken hebben over de transfer van Frenkie de Jong naar Ajax en de huur van Lucas Andersen.

De officiële bevestiging moet nog komen, maar VI zit er meestal niet ver naast.

Het vertrek van Frenkie de Jong blijft een wrange nasmaak opleveren. Ons grootste talent uit de jeugdopleiding verkondigde eerst overal dat hij wilde doorbreken bij Willem II, maar wilde later na een aantal goede gesprekken met zijn zaakwaarnemer koste wat kost weg. Of hij ook het hoofd op hol heeft laten brengen door zaakwaarnemers met eurotekens in de ogen of dat er een andere reden is voor deze wijziging van standpunt zullen we nooit weten. Feit blijft dat het triest is dat wederom een groot talent vertrekt, voordat hij goed en wel is doorgebroken in het eerste.

Als de berichten waar zijn wensen we Lucas veel succes in het mooiste shirt van Nederland en wensen we Frenkie het allerbeste voor de toekomst.

Update
Het Brabants Dagblad weet te melden dat Frenkie de Jong wellicht nog een jaar op huurbasis in Tilburg blijft. Dit maakt alles nog wranger. Gaf Frenkie de Jong immers niet aan dat het hem niet om geld te doen was, maar dat hij juist speeltijd wilde en dat hij dacht die speeltijd eerder te krijgen bij Jong Ajax (of Jong PSV) dan bij Willem II? Hoe dan ook, de nare bijsmaak blijft.

61 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments