‘De club heeft duidelijk stappen gemaakt’

0
1098

Zodra het scorebord op minuut vijfenzeventig springt, ontstaat er een aparte sfeer in het Kyocera Stadion in Den Haag. Fans van ADO schreeuwen hun ploeg dan nog éénmaal naar voren. Jerson Cabral (23) kan meepraten over het ‘Haags kwartiertje’. Vorig seizoen speelde hij nog in het groen- gele tenue, maar zaterdag gaat de buitenspeler met Willem II op jacht naar de derde uitzege van het seizoen. “Ik moet lekker bikkelen voor mijn basisplaats.”

Hoe kijk je terug op je eerste weken bij Willem II?
Het is erg fijn als je als nieuwkomer terechtkomt bij een club waar het rustig is. Bij Willem II was dat het geval. De resultaten zijn goed, waardoor de sfeer in de spelersgroep ook zeer prettig is. Ik ben naar deze club gekomen om aan spelen toe te komen. Ik focus me volledig op dit doel. Vanuit mijn woonplaats Rotterdam ben ik in mijn eentje naar Tilburg verhuisd. Met Kostas Lamprou had ik wel elke dag op en neer kunnen rijden naar die stad, maar dat zag ik niet zitten. Na twee trainingen op een dag wil ik me snel kunnen terugtrekken voor wat rust. Op vrije dagen vermaak ik me overigens ook goed in deze stad. Tilburg is lekker knus en ik ga graag de binnenstad in voor een hapje eten of een bezoek aan de bioscoop

Wat voor beeld had je van Willem II toen je nog niet voor deze club speelde?
Ik weet nog goed dat wij in 2012 met FC Twente tegen Willem II moesten spelen. We wonnen toen met maar liefst 2-6 in Tilburg en Willem II degradeerde vrij kansloos uit de Eredivisie in dat seizoen. Dat was niet zo’n best jaar voor Willem II. De club is nu terug op het hoogste niveau en heeft naar mijn idee duidelijk stappen gemaakt. We hebben een enorm getalenteerde groep, de concurrentie is groot. Iedereen moet dringen voor zijn plek en ik ben daar natuurlijk een voorbeeld van. Dit is niet erg. Ik moet lekker bikkelen om een basisplaats te veroveren.

Willem II staat op een negende plaats. Moeten jullie de doelstelling al aanpassen?
Willem II moet zich handhaven in de Eredivisie. Dat is onze eerste taak. We hebben een goede groep en ik vind het niet heel verrassend dat we op deze positie staan. Maar het is te voorbarig om te stellen dat Willem II in de middenmoot moet eindigen. Als we in de winterstop nog steeds in het linkerrijtje staan, kunnen we erover gaan nadenken. Maar dat is nu nog niet aan de orde.

Hoe kijk je terug op je periode bij ADO Den Haag, de tegenstander van komende zaterdag?
Het was voor mij een leerzame periode. Bij FC Twente en Feyenoord hoorde ik in een wedstrijd meestal bij het team dat de tegenstander de baas was, maar in Den Haag leerde ik hoe het was om vechtvoetbal te spelen. We stonden op een gegeven moment onderaan en dan moet je knokken voor elke meter. Als aanvaller heb ik mijn verdedigende kwaliteiten bij ADO verbeterd. Deze lessen komen me bij Willem II goed van pas, al willen wij natuurlijk net als de topclubs óók wedstrijden domineren.

Wat voor tegenstander kan Willem II zaterdag verwachten in Den Haag?
Ik heb dagelijks getraind met veel jongens die nu nog bij ADO voetballen en ken de kwaliteiten van die spelers. De club staat vijftiende, maar de spelersgroep beschikt over veel talent. Michiel Kramer, Aaron Meijers, Kevin Jansen: allemaal goede spelers. Bovendien zullen ze door hun lage klassering voor eigen publiek flink de beuk erin gooien. De supporters daar leven altijd erg fanatiek mee met de wedstrijd. Als het Haags kwartietje begint, geeft de steun van fans je als ADO- speler extra kracht. Wij moeten als Willem II zijnde daar waakzaam voor zijn en zorgen dat we ons eigen spel spelen.

Durf je over de einduitslag een voorspelling te doen?
Ik ben daar niet zo van. Ik hoop op een leuke wedstrijd met lekker veel doelpunten, dat wil ik er alleen over zeggen.  Het wordt een interessant duel. Ik ken de spelers van ADO, maar zij kennen mij ook natuurlijk. Als ik speel, dan zal ik de verdedigers zeker proberen te verrassen met mijn acties.

Bron: www.willem-ii.nl