De cijfers: Willem II-PSV

6
2240

Het is weer tijd voor de punten. De totaal niet objectieve jury heeft het optreden van onze jongens weer beoordeeld. Ben je het er mee eens, of klopt er geen hout van. We horen het graag!

We hebben een dikverdiend punt gehaald tegen de lampjes. Daar zag het de eerste helft niet naar uit. De tweede helft ontstond een mooie wisselwerking tussen publiek en spelers en dat resulteerde in een knappe 2-1 voorsprong. Helaas konden we de voorsprong niet vasthouden, maar onze boys in het rood-wit-blauw hebben, vooral de tweede helft, gevochten als leeuwen. Daarom voornamelijk dikke voldoendes:

Lamprou:7
Degelijk optreden. Paar goede reddingen in de eerste helft. Had geluk dat de scheids affloot toen Pereiro de bal bij een uittrap voor hem wegtikte.

Van der Struijk: 6,5
Eerlijk is eerlijk. Frankie speelde niet slecht. Verdedigend weinig weggegeven en dat is knap tegen de aanvallers van PSV. Hij moet zich niet te veel met het combinatievoetbal gaan bemoeien, maar verder was er weinig op aan te merken. En, uit de 1.784e verre inworp van Frank werd voor het eerst eindelijk eens gescoord.

Peters: 6,5
Had het lastig tegen Luuk de Jong, maar dat is niet vreemd. Verder weinig op aan te merken.

Dries Wuytens: 7
Herpakte zich goed na de slechtste wedstrijd uit zijn carrière tegen Excelsior. Gaf samen met Jordens weinig weg achterin.

Joppen: 7,5
Was een verademing in vergelijking met Koppers. Komt wellicht wat snelheid te kort, maar speelde degelijk. Wat bovendien zeer positief is, is dat hij niet continu naar op zij of naar achteren kijkt als hij de bal heeft, maar ook naar voren durft te voetballen.

Ojo: 6,5
Stille kracht op het middenveld. Niet goed, niet slecht.

Stijn Wuytens: 7
Bonuspuntje voor de corner die hij panklaar op het hoofd van Falkenburg legde. Verder wederom vrij onzichtbaar.

Falkenberg: 8,5
Erik is zo belangrijk voor ons. Op welke positie hij ook staat, hij weet altijd het net te vinden. 7 doelpunten in 13 wedstrijden bij de nummer 16 van de eredivisie is gewoon erg goed.

Van der Velden: 5,5
Wederom de minste aan Willem II-zijde. Kopte wel goed door bij de 2-1. Vandaar een minimale voldoende. Zal zijn basisplaats snel kwijt zijn als Bruno en Terell terugkomen.

Zivkovic: 6
Niet dreigend geweest vandaag. Het was niet zijn wedstrijd.

Andersen: 7
Een heuglijk moment voor Lucas Andersen. Hij heeft voor de eerste keer in zijn leven een sliding gemaakt. Goed bezig Lucas! Speelde verder gedreven.

Braber: –
Of het nu regent, of de zon schijnt. Of we nu voor of achter staan. Of het september of april is: Braber mag in de 75e minuut invallen. Liet te weinig zien om voor een beoordeling in aanmerking te komen.

De Sa: –
Mocht het veld in lopen om de scheids een handje te geven. Dat deed ie goed. Verder hebben we hem niet kunnen beoordelen.

Serdar met de 4 umlauts: 2
Een speler staat in buitenspelpositie als deze zich op moment van spelen dichter bij de doellijn van de tegenstander bevindt dan de bal en de vóórlaatste tegenstander (inclusief de doelman). Pannenkoek! Bonuspunt omdat zijn haar de hele wedstrijd goed heeft gezeten.

Blok B: 9
Gedurfde keuze om op het eind van de eerste helft met zijn allen op een andere plek te gaan staan. Pakte geweldig uit, want de tweede helft was de sfeer weer ouderwets. Complimenten boys!

6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments