Home » Headlines » De cijfers voor Willem II tegen PSV
Foto: Toin Damen

De cijfers voor Willem II tegen PSV

Branderhorst 7.
Pakte op het moment dat hij al geblesseerd was een belangrijke bal.

Wellenreuther 8.5.
Moest na lange tijd het doel weer verdedigen en deed dat behoorlijk. Hoge ballen en afstandschoten gingen klemvast de handschoenen in.

Lewis 9
Zowel verdedigend als aanvallend geweldig gespeeld. Alle kritiek die hij eerder dit seizoen kreeg bleek onterecht. Zorgt voor aanvallende impulsen en grijpt regelmatig beestachtig in als het gaat om verdedigen.

Heerkens 7.
Weinig bijzonders, zoals altijd voldoende. Niks weg gegeven achterin.

Lachman 7.
Net als Heerkens weinig bijzonders. Gaf niks weg en dus een dikke voldoende.

Tsimikas 8.
Belangrijke pion in ons elftal. Zorgt op de linkerflank voor aanvallende impulsen en staat verdedigend zijn mannetje.

Rienstra 8.
Speelde eindelijk captain-waardig. Maakt twee goals en was veel bij het spel betrokken.

Lieftink 9.5.
Fenomenale wedstrijd. Ontzettend veel onderscheppingen met goede voortzetting.

Chirivella 7.5
Altijd aanspeelbaar en zorgde voor snelle verdeling in de as van het veld

Haye 6.5
Kon weinig brengen, maakte wel goed gebruik van zijn kwaliteit om tussen de linies te spelen en daardoor Lewis meer ruimte te geven.

El Hankouri 6
Minste van het veld. Maakt vaak verkeerde keuzes.

Sol 10
Was als spits erg belangrijk. Maakt zijn eerste hattrick voor Willem II, was balvast en kaatste goed naar medespelers. Gebaren naar de Kingside zorgen voor de perfecte score.

24 reacties

 1. Lachman eindelijk voldoende. Ik hoop dat hij dit kan voortzetten zaterdag.

  1

  0
 2. Lieftink en Lewis waren echt verreweg het beste. Haye zeker een 7,5, speelde ook prima. Sol was tot de eerste goal tamelijk onzichtbaar, mag een hoog cijfer hebben, maar lager dan Lieftink en Lewis. Sfeer was top, supporters top….ik heb een topweekend gehad…straal nog van oor tot oor.

  15

  0
 3. Haye was erg sterk in combinatie met Lewis. Te laag cijfer hier vind ik persoonlijk.

  11

  0
 4. Cijfer voor de 12e man: vette 10 !!

  11

  1
 5. De teamprestatie krijgt van mij een dikke 9 ! Ik vond Lewis mijn M.O.T.M. op de voet gevolgd door Liefting en Rienstra. Sol was wel goed  met 3 doelpunten  maar dit komt mede doordat het hele team goed speelde.

  6

  0
 6. Mooi stuk van Hugo Borst om de maandag ochtend!

  12

  1
 7. Ik heb de afgelopen dagen in de media van alles voorbij zien komen over de supportersactie Erwinout. Iedereen sprak er schande van, zo ook onze directie en aanvoerder. Hugo Borst had vandaag in zijn column Brabants Dagblad een pracht analyse. Hugo “de supporter” lijkt het als enige te begrijpen….

  19

  2
  • Hugo begrijpt ook als sparta supporter wat t is om onderaan te bungelen en wat supporters allemaal meemaken jaar in en uit.

   13

   1
 8. Fantastische teamprestatie tegen luukde Jong-psv, heerlijk. Volgende finale is twente, qua inzet ook altijd gas gevend voor 100%. Brengt Willem II dit in een uitwedstrijd ook op dan kunnen ze daar hele goeie zaken doen! Alle 1000+ Tilburgse neuzen daar de zelfde kant op tijdens deze 6 punten pot.

  10

  0
 9. In hart en nieren

  het cijfer voor Haye is echt belachelijk.Lewis speelde heel goed, Maar dat was mede dankzit Haye

  37

  0
  • Persoonlijke voorkeuren wegen bij de tilbo-cijfertjes-gevert erg zwaar….

   Het was een verademing dat deze rubriek gestopt leek!

   8

   2
  • Helemaal mee eens, Tom speelde een prima pot, kijk maar eens naar het passje op Lewis waar de 1-0 uit komt. Werkte zich drie slagen in de rondte. Heeft een wat traag ogende loop/ motoriek, maar ziet het spelletje heel erg goed.

   3

   0
 10. Wijnaldum deed ook mee, Tilbo.

  Speelde onopvallend degelijk en had een assist. Mag van mij ook wel een 7.

  19

  0
 11. Ik vind de cijfers van het AD een betere afspiegeling van de wedstrijd:

  Willem II: Branderhorst 7,5 (46. Wellenreuther 7); Lewis 8,5, Lachman 7, Heerkens 7, Tsimikas 6,5 (51. Wijnaldum 6,5); Chirivella 7, Rienstra 8, Lieftink 8; Haye 7, Sol 7, El Hankouri 6,5 (89. Croux -).

  22

  3
  • De dertiende man

   Man of the Match: Natuurlijk leverde Willem II als collectief een geweldige prestatie door koploper PSV thuis met 5-0 af te drogen. Maar de Tilburgers hadden in de persoon van Fernando Lewis wel dé absolute uitblinker in de ploeg. De rechtsback stond aan de basis van de openingstreffer van Ben Rienstra en was met vier intercepties, een handjevol weggewerkte ballen en drie gecreëerde kansen een ware plaag voor de linkerflank van PSV.

   5

   1
  • Dan geef je een topploeg zijn grootste nederlaag en dan krijg je als hoogste punt een 8? Hoe goed moet je dan spelen voor een 8,5 of zelfs een 9,5?

   8

   0
 12. Hmm. Sol een 10? Tuurlijk scoort hij 3x. Maar voor zijn eerste goal was t niet best met sol. Kon geen ballen vasthouden. Was niet aanspeelbaar. Vaak op verkeerde plek en trage balbehandeling. Kijk de wedstrijd nog maar is na!

  lieftink was gisteren de echte motm. Gevolgd door lewis

  18

  1
 13. Leuk, we hebben weer cijfers. Al een aantal weken gemist (kan me voorstellen waarom). Geeft altijd wel iets om over van gedachte te wisselen.
  Zo vind ik het cijfer van Branderhorst te laag. Volgens mijn was zijn redding in de blessuretijd van de 1e helft cruciaal in de wedstrijd. Als we met 1-1 gaan rusten wordt het een heel andere wedstrijd. Zeker afgezet tegen de 8,5 van Wellenreuther vind ik dat Martijn ook zeker een 8 moet krijgen.
  Ik kan me de 10 voor Sol wel indenken, maar dan moet Lieftink ook een 10 krijgen. Wat kan die jongen nog beter doen dan afgelopen wedstrijd?. Zonder hem waren de 2-0 en 4-0 niet gevallen.
  Hankouri was inderdaad de minste, maar een 6je is toch wel karig. Net zoals de 6,5 van Haye. Het is een collectieve prestatie en daarbij zou ik niemand minder dan een 7 geven.

  35

  0
  • Helemaal eens met je verhaal, ben alleen wel benieuwd wie die Martijn is 😉

   4

   0
 14. Een 3 voor passant en kontenkusser Rienstra voor zijn optredens in de media. Onbegrijpelijk dat hij aanvoerder is, een huurling en niet Sol of Heerkens

  10

  79
  • Moet je wel gelijk geven dat ie niet heel erg sterk overkomt in de media, zojuist in studio sport wil je bijv liever Peters zien. Die komt veel beter over naar de buitenwereld.

   9

   9
 15. Lachman te laag, rots in de branding.

  35

  0
 16. Volgens de site van het B.D. einde seizoen Branderhorst.

  6

  1