De cijfers voor Roda thuis!

16
2636

Willem II haalde een prima resultaat tegen Roda JC en gaat als 13e de winterstop in. Hiermee is er aansluiting met de middenmoot, maar is de afstand tot plek 16 nog niet groot genoeg om freewheelend naar het einde van het seizoen te kunnen manoeuvreren.

Eervolle vermelding gaat op voorhand naar Jurgen Streppel. Jurgen Streppel is de eerste Willem II-trainer die vijf eredivisiewedstrijden op rij ongeslagen blijft met de Tricolores sinds Dennis van Wijk in maart 2007 (toen 6 duels). De punten voor deze week:

Kostas Lamprou: 6
Een penalty stoppen is geen must, beter ingrijpen bij zo’n twijfelbal (3-2) wel. Haalde z’n gebruikelijke niveau. Een compliment dat tegenstanders ‘m voortaan hinderen bij zijn lange uittrappen. Niet opvallend.

Frank van der Struijk: 6
Had Elia in z’n zak afgelopen donderdag en speelde gisteren ook solide. Jammer van de onnodige, maar terechte penalty. Geluk dat hij geen geel kreeg zodat hij fanatiek kon blijven verdedigen. Een voldoende.

Dries Wuytens: 8
Als verdediger twee keer scoren is natuurlijk reden voor een hoog cijfer. Twee keer attent bij een dood spelmoment. Van schlemiel naar held in 4 dagen tijd. Gaat met een goed gevoel de winterstop in.

Freek Heerkens: 7
Is de ideale eerste wissel bij blessures en schorsingen. Kent z’n plek, speelt solide en maakt weinig fouten. Dat hij niet opviel gisteren is misschien wel een groot compliment.

Guus Joppen: 7
Heeft Dico Koppers redelijk snel uit de basis gespeeld. Solide, degelijk. Zorgt voor rust in het elftal. Z’n rush naar voren deed zelfs even denken aan Mitchel Dijks, maar eindigde met gestrekt been en geel.

Funso Ojo: 6
Daar waar zijn collega op het middenveld weer richting zijn oude niveau gaat, daar lijkt het of voor Funso de winterstop op een goed moment komt. Misschien komt het door zijn blessure, maar het oogt allemaal net wat minder. Gelukkig nog steeds een goede voldoende.

Stijn Wuytens: 7
Misschien oogt het allemaal nog niet fantastisch, maar het resultaat is belangrijk. Weer twee assists, beide op z’n broer en dus belangrijk. In deze vorm een zekerheid op het middenveld.

Erik Falkenburg: 7,5
Knap dat hij dit elftal, vanaf zijn positie, op sleeptouw neemt. Briljante assist (want, Van der Velden NIET buitenspel) op een belangrijk moment. Heeft de werklust van Demouge maar gelukkig niet zijn balbehandeling en techniek. Ontwikkelt zich tot een onmisbare schakel in dit elfta.

Lesly de Sa: 6,5
Niet opvallend en oogt af en toe een beetje “lui”. Maar… Doet wat we van een rechtsbuiten verwachten! Kwam zijn man voorbij, haalt de achterlijk en de voorzetten zijn alleszins redelijk. Begint er in te komen…

Nick van der Velden: 8
Voor een middenvelder een meer dan bruikbare spits. Balvast, werkt hard en barst van het zelfvertrouwen. Zit op z’n plek in deze selectie. Jut het publiek op, gooit er een rabona uit en stift heerlijk raak. Benieuwd naar zijn inbreng na de winterstop.

Lucas Andersen: 7
Soms onzichtbaar, soms briljant. Was deze wedstrijd wat minder zichtbaar omdat hij minder ballen kreeg en ook nog eens in driedubbele dekking stond. Toch, bij vlagen, aanspeelbaar, goede controle en goede voortzetting. Had een assist bij kunnen schrijven als…

Wissels:

Robert Braber: 6
Viel wat vroeger in dan we van ‘m gewend zijn. Werkt hard maar kon geen stempel op de wedstrijd drukken. Had de wedstrijd mooi af kunnen sluiten als hij ene paar meter lager had gemikt.

Richairo Zivkovic: 5.5
Verdeelt de tribunes in #teamzivkovic en #terugnaarajax. Heeft de snelheid om kansen te creëren, maar maakt ze niet af. En dat is toch een beetje jammer als je er staat om doelpunten te maken. Heeft wellicht een doelpunt nodig om “los te komen”. Wellicht in 2016…

Adam Nemec: x
Kwam, zag en won. En gaf de scheids een hand. 5 minuutjes is te kort voor een beoordeling. Viel verder prima in.

16 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments