DE CIJFERS: treurige balans in Zwolle!

6
1762

De totaal niet objectieve, en nog steeds enigszins chagrijnige jury, heeft zich weer over de prestaties van de onzen geboden. Nou ja, de onzen; ze droegen zaterdag een rood-wit-blauw shirt, maar daar is alles mee gezegd. Wat een labbekakkerige bedoening was het in Zwolle! De spelers in het veld lieten de 332 trouwe supporters keihard vallen. En dan zijn er inmiddels ook al weer een kleine 400 supporters zo gek om een kaartje te kopen voor PSV-uit te kopen. Een wedstrijd die we met deze instelling met minimaal een nulletje of 6 zullen verliezen.

Is de magie tussen Steppel en zijn team uitgewerkt? Het lijkt erop. We kijken al week in-week uit naar een elftal zonder passie, zonder strijd, zonder vertrouwen en zonder voetbal. We moeten hopen dat we, op wat voor manier dan ook, in de eredivisie kunnen blijven, zodat we volgend jaar met een schone lei kunnen beginnen.

Na zo’n dramatische wedstrijd zijn de cijfers logischerwijs ook niet hoog:

Lamprou: 6
Deed niets verkeerd, maar krijgt ze de laatste weken wel erg makkelijk om de oren. Moest zich zaterdag na 20 minuten al 2x omdraaien.

Vd Struijk: 4,5
Verdedigend slecht en dramatisch in de opbouw. Een voorzet zonder enige druk van de tegenstander op rij 3, stoel 14 trappen is gewoon erg slecht.

Wuytens: 5
10 tegendoelpunten in 3 wedstrijden is gewoon te veel I

Peters: 5,5
10 tegendoelpunten in 3 wedstrijden is gewoon te veel II. (half puntje extra vanwege inzet)

Koppers: 4
Werd ie in de rust gewisseld vanwege een blessure of gewoon omdat hij erg slecht was? We vermoeden het laatste.

Ojo: 5,5
Werkt hard. Voegt niets toe. Is zonder Stijn Wuytens naast zich van weinig toegevoegde waarde.

Achenteh: 5,5
Zeer krappe voldoende, maar alleen vanwege mooie assist op Falkenburg. Heeft elke wedstrijd wel een paar foutjes.

Braber: 4
Wat ziet Streppel toch in hem? We vragen ons sinds zaterdagavond af wie vergeten is tegen Robert te zeggen dat ie niet pas vanaf minuut 70 moest gaan voetballen.

Ondaan: 6
Terell gaan we geen onvoldoende geven. Werkt hard, maar is nog lang niet op zijn oude niveau. Kan verder weinig uitrichten in een dolend elftal

Falkenburg: 6,5
De beste aan Willem II-zijde. Scoorde eindelijk weer eens.

Kawaya: 5,5
Eerste basisplaats. Onzichtbaar

Joppen: 6
Beter dan Koppers. Al is dat niet een hele grote prestatie

Andrade: 6
Bikkelde als vanouds, maar is ook nog niet op zijn oude niveau

Andersen: 4
Was niet voor niets geslachtofferd. Kwam paar keer 1 op 1 met Zwolse verdediger. Als er een lantaarnpaal had gestaan, was ie er ook tegenop gelopen. We hebben er ALLE vertrouwen in dat we in de play-offs veel zullen hebben aan Andersen wanneer het aankomt op strijd, passie en vechtlust. Het is tenslotte een echte vechtvoetballer (we beginnen een beetje cynisch te worden).

Over 2 weken de volgende finale. Met dezelfde instelling zullen we zonder enige twijfel in eigen huis worden afgemaakt door Twente. Gaan ze het nog op de rails krijgen komende week? Wat denk jij?

6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments