DE CIJFERS: Sterke defensie, zwak middenveld!

6
2461

Zo, eindelijk stelen wij ook eens een overwinning. Eindelijk eens mazzel. Mag t onderhand?! Onverdiend wellicht, maar oooo zo lekker. Willem II liet wederom zien waarom het zo weinig doelpunten tegen krijgt, maar ook waarom het zelf zo weinig scoort. Hoe dan ook, 3 cruciale punten aangezien op de Graafschap na iedereen won. Onze voorsprong van 4 punten (3 punten + 1 punt voor het doelsaldo) blijft dus voorlopig nog even staan. Hopelijk kunnen we ergens de komende weken Excelsior op 6 punten gaan zetten.

De punten van deze week zijn logischerwijs wat hoger dan die van vorige week, ook al hield het qua voetbal natuurlijk weer niet over. Vooral het middenveld was wederom matig, zoals dat eigenlijk al maanden het geval is. Inmiddels helaas de achilleshiel van dit elftal….

Lamprou: 7.5

Als je weinig te doen hebt, en dan bij 0-0 stand zo’n geweldige redding maakt, dan verdien je dit punt!

Van der Struijk: 7

In de media ging het over bijtekenen van Struijkie deze week. Ach, verdedigend staat Frank inmiddels best aardig de afgelopen maanden, dat mag gezegd worden. Opbouwend blijft het allemaal erg matig. Speelde echter een prima wedstrijd.

Peters: 7

Gaf niets weg achterin, de nul houden bij Vitesse is niet veel ploegen gegund. Opbouwend moet het net als de afgelopen weken wel beter.

Wuytens: 7

Zie Jordens 😉

Koppers: 7

Lijkt zijn draai iets beter gevonden te hebben. Speelde een sterke betrouwbare wedstrijd tegen een van de beste spelers aan de kant van de Arnhemmers. Opbouwend is Koppers geen held, net als Frank, maar dat wisten we al.

Ojo: 6

Ojoi! Wat is er toch met Ojo aan de hand? Speelde in verdedigend opzicht niet eens zo’n slechte wedstrijd, maar kan de regie op het middenveld niet meer nemen, zoals hij dat in het begin van het seizoen nog wel kon. Vertraagt de opbouw met een op het oog trage handelingssnelheid. En, belangrijker nog, zorgt meer dan eens voor gevaarlijk balverlies.

Achenteh: 6.5

Bracht duelkracht en gif op het middenveld, daar houden we van! Verliest wel vaak de bal, wat we op ons toch al niet in vorm zijnde middenveld momenteel niet echt kunnen gebruiken.

Andersen: 5

Wederom, net als de afgelopen tijd, erg matig! Werkte wel hard, maar maakt helaas steeds vaker foute keuzes en voert acties te lang door. Lucas kan VEEL beter.

Hupperts: 5

We hebben het al vaker gezegd….voegt sinds zijn komst nog niet veel toe. Ook nu weer niet! Het is dat er momenteel niet echt alternatieven voor handen zijn.

Falkenburg: 6

Een zesje…omdat hij zo ongelooflijk hard gewerkt heeft.

Ondaan: 7

Nog niet de oude, maar werkte letterlijk helemaal leeg….tot kotsten toe! Laat oprecht zijn trots te zijn weer te mogen spelen voor Willem II. En, ondanks een gebrek aan wedstrijdritme, de enige aanvaller met zo nu en dan echte dreiging.

Braber: geen idee

Tsja, de standaard wissel van Streppel tussen de 70e en 75e minuut. Dus ook weer in Arnhem. Kwam in de 73e minuut het veld in voor de moegestreden Ondaan. De jury heeft Braber niet gezien. Geen idee dus welk punt hij verdient. Heb jij een idee?

Kawaya: te kort gespeeld

Heerkens: te kort gespeeld

6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments