De awayday: Heracles (2019)

5
904

Het is weer bijna zomerstop, een periode waarin er weinig rondom Willem II te melden is. Om deze saaie periode door te komen hebben we net als vorig jaar (het Willem II verhaal van) een nieuwe rubriek bedacht, de awayday. In deze rubriek blikken we terug op legendarische uitwedstrijden. En dan met name legendarisch door de verhalen rondom de wedstrijd. De uitwedstrijd tegen Ajax in 2019 was legendarisch maar hoort dus niet thuis in deze rubriek. Dit keer het verhaal van Jasper. Heb jij ook een legendarisch verhaal rondom een uitwedstrijd mail dit dan naar info@tilbo.com en wellicht komt ook dit verhaal online. Heb je nog iets toe te voegen rondom deze uitwedstrijd laat dat dan vooral weten in de comments.

Weer zo’n rubriek waarbij kiezen bijna onmogelijk is eigenlijk. De eerste uitwedstrijd die ik meemaakte was er een die in die tijd niet echt de meest verwachte was…. Groningen uit in 2001 als ik me niet vergis. In die tijd speelden we in uitwedstrijden niet echt om over naar huis te schrijven en een busreis van bijna 4u heen en 4u terug in combinatie met een uitvak gevuld met 48 personen lijkt nu niet echt de meest ideale invulling van je weekend als 11 jarige maar goed; samen met ons pa toch de reis aangegaan. Geen idee wat de uitslag was, wel een leuke dag gehad en uiteindelijk het begin van vele 100en uitwedstrijden die volgden. 

Bij de vraag wat de àller tofste was schieten er echt 50 door m’n hoofd eigenlijk. Legendarische Veendam uit, AZ uit in de Alkmaarderhout, winst in de Kuip met Isak, Monaco uit, De Graafschap met die pingel van Andrade, Play off wedstrijden bij Sparta en Almere City, Sittard uit met heel Sittard vol Tilburgers, Twente uit, NEC uit meerdere malen en eigenlijk al die wedstrijden afgelopen seizoenen met volle uitvakken in Alkmaar, Ehv, Utrecht enz. Maar wat was de aller tofste? 

Ik denk op de een of andere vage manier dat ik dan toch voor Heracles uit kies 2 jaar geleden op een dinsdagavond. Totaal tegen alle verwachtingen in een topdag gehad. Leuke reis met goed veel walgjong bij tussenstops, shoarma schoteltje ergens in Oost Nederland bij zo’n Turk met een Benny Joling accent die helemaal in paniek raakt als er 30 van die halven in z’n restaurant binnen wandelen, kratje pils op de achterbank, kwats verhalen van de chauffeur gewoon alles wat zo’n dag mooi maakt. 

Denk dat de sfeer die wedstrijd misschien wel een van de betere van de afgelopen jaren was, vandaar ook deze keuze denk ik. Soms heb je weleens van die wedstrijden dat echt iedereen er zin in heeft in zo’n vak en dat was hier ‘t geval, helemaal mooi dat dat dan op een dinsdag is. Volgens mij wonnen we ook nog trouwens….. 

5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments