De achterban van Willem II mort steeds luider

60
3903

Willem II verkeert sportief in zwaar weer. Niet zozeer de resultaten, maar vooral de manier waarop er wordt gevoetbald zet kwaad bloed bij de achterban. De onvrede bij de achterban van Willem II borrelt de laatste tijd hoorbaar op vanaf de tribunes. Afgelopen zondag nog lieten de 469 supporters die waren meegereisd naar de uitwedstrijd tegen Sparta luidkeels van zich horen.

‘Erwin, wakker worden!’ , klonk richting de trainer van de Tricolores die zijn team in een verdedigend concept het kunstgras op had gestuurd. Daar snapten de supporters niets van, zeker niet toen ze vervolgens de ene na de andere Sparta-aanval op zich af zagen komen. En met ‘Schaam je kapot’ gaven ze verderop in de wedstrijd aan wat ze vonden dat de instelling van de spelers.

Volledig artikel BD

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Jada
Lid
Jada

We gaan morgen gewoon normaal doen, of willen wij weer het lachertje worden op de nationale tv. Laat via de normale kanalen ( bijvoorbeeld dit forum) je ongenoegen horen, maar laat morgen in het stadion en daarbuiten zien dat wij niet alleen op het veld stijl en klasse willen zien, maar daar zelf het voorbeeld van geven. Ons team heeft nu behoefte aan vertrouwen en volledige steun van de supporters, laten we morgen de spelers massaal steunen, nu ongein of ander deviant gedrag zal eerder tegenwerken dan iets opleveren. Ik hoop na morgen nog steeds trots op onze club en… Lees verder »

Tilburg013
Gast
Tilburg013

Een aantal maanden geleden gaf ik hier ook al aan dat Berry mede verantwoordelijk is voor het slechte beleid dat bij de club wordt gevoerd. Vanaf begin af aan had ik al geen goed gevoel bij hem door zijn onbetrouwbare blik. Ik gaf aan dat Berry niet zorgt voor het binnenhalen van geld maar alleen teert op de gelukkige extra’s. Op dat moment was het hier niemand mee eens. Begrijpelijk.. als je de feiten niet kent. Mede door zijn beleid heeft dit tot woede en onrust geleidt onder ONS (supporters, sponsoren, spelers). Laten wij onze woede en frustratie morgen verwerken… Lees verder »

Tienjaargeleden
Gast
Tienjaargeleden

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=Akk-6GraXrAPrecies tien jaar geleden na wanbeleid. Ik vrees morgen het ergste door de koppigheid van Joris en Berry

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Laten we morgen geen domme dingen doen wat svtjes opleverd. Daar zal de club wel daadkrachtig in zijn in tegenstelling tot het buiten gooien van Erwin

Wilco
Gast
Wilco

Met die charge op het ereterras toch? Dat is nu dus gewoon een dikke taakstraf of gevangenis. En terecht. Plus je gezicht op tv.  Je gaat toch niet omdat je het ergens niet mee eens bent, iedereen (ook sponsoren!) van het ereterras vegen. Dan heb je echt een steekje los. En nog iets, deze situatie is totaal niet te vergelijken met toen. Financieel gaat het veel beter, dus financieel wanbeleid is er niet. Iedereen ziet hier elkaar een beetje op te jutten, maar het gaat enkel om de speelwijze van het huidige elftal. (Waarvan ik ook hoop dat ze deze… Lees verder »

koen verhoeff
Lid
koen verhoeff

Voor dat soort taferelen schaam ik me als Willem II-supporter kapot.

Frietmet
Gast
Frietmet

Dr zal morgen echt niemand van de tribune of trainers stoel geslagen worden. Maar vocaal is iedereen klaar om Erwin naar de uitgang te zingen. 

Francisco Sol
Lid
Francisco Sol

Van de Looi nog een wedstrijd geven, als het niet lukt gewoon eruit flikkeren en een nieuwe met een hart voor de club! Nog nooit van mijn leven zo’n slecht en passieloos voetbal gezien. Willem II is de club van strijd, en heeft het nooit echt gehad van goed voetbal, dus mouwen opstropen en gas erop!!!!

koen verhoeff
Lid
koen verhoeff

Willem II club van strijd, nooit moeten hebben van goed voetbal ??? Volgens mij kom jij nog niet zo lang bij Willem II.

Grenzen
Gast
Grenzen

Als we morgen verliezen is het een wonder als we erin zouden blijven. Dat zou voor onze club, maar vooral voor de supporters een dreun betekenen.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Toch jammer en zorgwekend dat die vergadering van gisteren waar Dirruk het overhad schijnbaar niks heeft opgeleverd de Exit van Erwin. Dat heel breed wordt gedragen door supporters. En sponsor(s). Onder streppel had je nog twee kampen hier. Maar met Erwin is zo goed als iedereen het er over eens dat er wat moet gebeuren. Joris en Berry er schijnbaar anders over denken. Als het straks maar niet te laat is maar vrees het ergste En denk weet bijna wel zeker als Joris en of Berry. Zou vragen aan de spelers of ze nog vertrouwen in Erwin hebben het meeredeel… Lees verder »

Dirruk
Gast
Dirruk

Die vergadering heeft zeker wel wat opgeleverd. Er is besloten dat het uit vak niet verplaatst wordt!!🤣🤣🤣#alleenbijwillemll.

Subjectief
Gast
Subjectief

Waar ligt het uit vak?

Dirruk
Gast
Dirruk

Niet van die domme vragen stellen hè. Je lijkt wel een wijf.🙃

Fan
Gast
Fan

Het feit dat velen zijn naam niet eens goed spellen zegt al heel veel over de binding….. vd looi, vd looij, vd looy. 

Dirruk
Gast
Dirruk

Klote nieuws op BD.CVB stopt met sponsoren en dat is slecht nieuws. De heer Habraken is een echte Willem ll- er die door iedereen bij Willem ll, werd en wordt gewaardeerd. Voelde zich vaak aangesproken als Dirruk en de andere voorvechters tegen wanbeleid, de externe financiers het vuur aan de schenen legden, en dit was onterecht. De heer Wil Habraken was namelijk wel een externe financier met de goede intenties. Ik was en ben er nog steeds van overtuigd, dat hij niet wist wat zijn “collega” externe financiers allemaal achter zijn rug om flikten, maar ben er 100% van overtuigd… Lees verder »

Maximaal
Gast
Maximaal

Met CVB bedoel je dat recyclingsbedrijf dat sinds deze zomer op de rug staat? Of haal ik nu twee bedrijven door elkaar?

ed
Lid
ed

CVB / Wim Habraken…????

BrabantHenk
Lid

Vergeet niet dat thuis winnen van VVV haast een stunt zou zijn, hoe gek het ook klinkt. VVV heeft uit 10 uitwedstrijden 17 punten, net zoveel als wij totaal en slechts 1 keer verloren.

alstop
Lid
alstop

Nou van de Looy weet anders wel de oplossing hoor volgens de Willem II -site.

Quote ” we moeten punten pakken”.

 

Goh…….heeft ie ook bij Peijnenburg gewerkt ?

 

Subjectief
Gast
Subjectief

Kunnen we niet als ludieke actie woensdagavond een opstelling met de supporters maken oo de kingsite? Groepje van 10 mensen als als linksback en dan verder… (4-4-2/4-3-3). Bij opkomst. 

Subjectief
Gast
Subjectief

*kingside

Frietmet
Gast
Frietmet

Als je dat krijgt georganiseerd ben je een held.

Subjectief
Gast
Subjectief

Haha nee dat gaat mij zeker niet lukken! Was meer een spontaan idee. Ipv Erwin wakker worden of Erwin rot op, trekt dit meer aandacht denk ik.

pirot Russia
Gast
pirot Russia

jij hebt ludieke gedachtes, je lijkt malle pietje wel

Wilco
Gast
Wilco

Het gaat ook lang niet zo slecht als in 2012. Bij lange na niet. Willem II staat er financieel goed voor, nog los van extra baten die dit jaar alleen al ruim over de miljoen heen gaan. (Maar ja dat is 1 jaar, maar toch) Sommige zaken zijn wel makkelijk praten, zoals Nederlandse selectie en kijk hoe goed die spelers het nu doen bij andere clubs. Daar zit dan wel een aantal jaar tussen. Dat is wel een beetje makkelijk praten. Daarbij wist je toen niet wie goed was, had je ze allemaal moeten houden dan? Dan kan ik ook… Lees verder »

Grenzen
Gast
Grenzen

Kijk eens naar de begroting van V.V.V.,PEC Zwolle, Heracles, Excelsior, Sparta…Het gaat erom de voetballers beter te maken en geen kneuzen aankopen zoals nu weer het geval is. Geen duidelijke visie, maar alleen steeds maar proberen te overleven. Daar zit het probleem.

Wilco
Gast
Wilco

Daar zit het hem deels ook in. Maar niet elke kritiek is terecht. Dat we Lamprou weg hebben gedaan (scheelt toch 100.000 a 150.000 euro of meer op jaarbasis met huidige keeper) is achteraf niet erg. De keeper van nu, zie Sparta was ook niet slecht. Denk dat Lamprou het er niet beter vanaf gebracht had. Maar, die aankopen, en dat deden ze al in de tijd van Verbunt, namen als bijvoorbeeld Kerekes ed, en wat dat betreft is het beleid nog niet veel veranderd… Namelijk, er is ineens geld (zoals nu) laten we daar eens “bagger” paniekaankopen voor doen.… Lees verder »

Dirruk
Gast
Dirruk

@Wilco, sommige dingen die je benoemt snijden hout, of je weet in ieder geval iets van het verhaal af. Maar in het geval van spelers, en specifiek de spelers die je hier noemt sla je de plank compleet mis en kun je beter je mond houden.

SargentD
Lid
SargentD

Branderhorst doet het heel behoorlijk en die komt er wel. Maar het niveau van Lamprou heeft ie nog niet. Die heeft er vorig seizoen bijna in zijn eentje voor gezorgd dat we toen al niet dieper in de problemen zijn gekomen. Want toen was het verdedigend ook al niet geweldig. Niet voor niks de keeper met de meeste reddingen toen. Maar ja, van de Looi moest zijn oren laten hangen naar Derksen en co en vond blijkbaar ook dat Lamprou eigenlijk niets kon.

Dirruk
Gast
Dirruk

@Wilco. Je verhaal hobbelt van links naar rechts maar het is me niet duidelijk wat je nu eigenlijk bedoelt. Dus hier een paar vragen en opmerkingen.  Hoezo gaat het niet zo slecht als in 2012? Spelers halen en wegsturen gebeurt altijd bij een voetbalclub, maar vertel mij dan eens waarom we Lamprou, en zelfs Falkenburg en Dries Wuytens op voorspraak van vd Looi hebben weggestuurd? Hoezo is het stadion het belangrijkste en moet dat de melkkoe worden? Het stadion maakt geen doelpunten hoor. En het zit nu niet eens vol, laat staan als er 5.000 meer in kunnen! En de ruimtes onder het… Lees verder »

patriekolorus
Lid
patriekolorus

Wilco

ik snap enigszins waar je o doelt, echter draait het nu alleen maar om voetbal en moeten we nu snel repareren nu het nog kam. Of Erwin gaat anders spelen, of hij moet opzouten. Het eerste zie ik niet gebeuren, dus weg met die kerel. Als we ons kunnen handhaven, dan kan er weer aan de lange termijn gewerkt gaan worden. Maar Willem II is een VOETBALclub! En daar gaat het nu juist niet goed.

dn Baaierd
Lid

Wat er ook gezegt word kunt wel een mooier en groter stadion maken, om uit randzaken extra geld binnen te halen. Maar zo lang het resultaat op het veld niet goed is komen die extra sponsoren er ook niet op af. Plus daarbij je trekt minder publiek dus ook minder inkomsten. En er is ook wel in de selectie geïnvesteerd voor de toekomst, zoals een Crowley, Urbanski, Ryan en Coulibaly. Deze jongens hebben neem ik aan niet voor niks een contract voor 3 a 4 jaar gekregen. Alleen met vd Looi op dit moment aan stuur is alles een kansloze… Lees verder »

Ftricolores1
Gast
Ftricolores1

We kunnen morren wat we willen.. Met een halve finale van de beker en een nog veilige 14e plek gaan ze hem echt niet ontslaan! 

Tricolores013
Gast
Tricolores013

Wat een onzin. Een ontslag volgt als gevolg van een stukje uitzoomen. Het evalueren / observeren van de situatie, potentie, beleving, samenhorigheid, etc. etc. Dit alles scoort op dit moment diep in het rood, wat meer dan voldoende reden is voor ontslag.Enkel personen die een reden zoeken om Erwin te behouden spelen de kaart “we staan nog 14e, wat is er nu echt aan de hand”.. 

Ftricolores1
Gast
Ftricolores1

Van mij moet hij ook weg, ik zeg alleen dat ze op dit moment vd Looi echt niet ontslaan. Juist vanwege die reden van een halve finale en een 14e plek. Maargoed, als ze de beker winnen en erin blijven, tja, wie heeft het over 10 jaar nog over het spel dat gespeeld werd. Zo zit de voetbalwereld nu eenmaal in elkaar..

JTW
Lid
JTW

Halve finale en een 14e plek. Leuk, maar je kunt ook zeggen dat we in de halve finale staan omdat we thuis van Heerenveen hebben weten te winnen en in de drie andere wedstrijden zwaar favoriet waren en daarnaast 1 punt meer hebben dan de nummer 17…

Frietmet
Gast
Frietmet

Woensdag preekt de spreekwoordelijke pleuris uit,moet je kijken hoe snel erwin weg is, anders speelt joris namelijk ook met zijn eigen baan.

koen verhoeff
Lid
koen verhoeff

Halve finale beker en 14e plek is op zich niet veel mis mee. Probleem is dat vd Looi wil spelen in een systeem met zeer aanvallende backs dat niet blijkt te werken. Wat aanvallend bedoeld is wordt in de praktijk een heel kwetsbaar elftal. Bij balverlies loopt iedereen terug en wordt er veel te weinig druk gezet. Hij krijgt het er blijkbaar op zijn trainingen niet ingeslepen (is er la maanden mee bezig !!). Dan moet je omschakelen naar een systeem dat wel werkt. Ik heb het idee dat niet alleen de supporters maar ook de spelers niet happy zijn met… Lees verder »

Sprang
Lid
Sprang

Je moet winnen morgen, maar ergens zou t beter zijn dat je verliest. Al zou zelfs dat mogelijk niet eens de wekker doen laten rinkelen aan de Goirleseweg.

koen verhoeff
Lid
koen verhoeff

Cruciale wedstrijd morgen. Veel onrust rond de club. Laten we hopen dat de spelers er dezelfde energie in gooien als tegen Roda. Alleen dan maken we een kans. Niet dat slappe gedoe zonder enige overtuiging van afgelopen zondag. De instelling is belangrijker dan de opstelling, al ben ik wel benieuwd welke elf spelers het mogen gaan doen.

Bas Tardo
Gast
Bas Tardo

Ik denk echt dat we een dolend, zielloos Willem II gaan zien. Een afspiegeling van beleod en staf.

jbj.ot
Lid
jbj.ot

Dat verwacht ik ook. Vechten tegen de bierkaai komt het eerste in mij op. Helaas moet ik bekennen dat ik tot aan de winterstop nog redelijk pro-vd Looi was, maar daar is barweinig meer van over…

Het is op een enkele wedstrijd na al heel het seizoen niks, en het wordt ook niks meer onder deze trainer. We gaan eruit in dit  o zo belangrijke overbruggings jaar, het laatste jaar om eindelijk die belangrijke laatste stap te zetten richting een stabiele middenmoter, om te janken !

Als dit idd een feit wordt dan ook Joris opzouten, helaas wel..

 

Wilco
Gast
Wilco

Mmm, ik wil jullie niet heel boos maken, maar die externe financiers, hebben (er vanuit gaande dat Willem II als betaald, en dat kan niet anders omdat Willem II het financieel het goed doet) hoewel ze zeggen dat ze er een half miljoen verlies op hebben geleden er met betreft financiering (dus niet sponsering) niet op achteruit gegaan. Dat kan ik opmaken uit open brief van financiers van Willem II. Van december 2012. Sterker nog ze hebben er meer op verdient dat dat ze het op een bankrekening zouden zetten. Waar je overigens wel rekening mee dient te houden: toen… Lees verder »

Dirruk
Gast
Dirruk

@Wilco, Je verhaal klopt aardig maar op details is het nog veel schokkender dan dit. Een aantal van deze externe financiers hebben de club willens en wetens bijna de nek omgedraaid en dat sommige nog steeds rondlopen op de 2e verdieping is eigenlijk een hele grote schande. Personen als Verbunt, Kroeze, van Esch en Pijnenburg hebben onze club meer slecht dan goed gedaan, en voor veel mensen zijn het nog “echte” Willem ll- ers ook, die goed zijn/waren voor onze club. Ik denk als men de echte feiten kent je hier wel anders over zou denken, maar zoals een aantal… Lees verder »

vanderGijp
Lid
vanderGijp

1 van de trouwste supporters heeft Willem II van Nederland uit en thuis maar op de manier waarop van der looi dit Willem II laat voetballen raak je ze allemaal kwijt. Het is in principe gewoon een schande dat een kwart finale wedstrijd voor Willem II niet is uitverkocht en dat kan maar 2 redenen hebben : Niemand geloofd meer in die man. En het voetbal is niet om aan te zien. van der Looi maakt Willem II helemaal kapot met dit voetbal. Je speelt met 5 verdedigers vanaf het begin van het seizoen en zelfs nu weet nog niemand… Lees verder »

Maximaal
Gast
Maximaal

De clubleiding gaat hier kennelijk mee akkoord, want in de winterstop zijn er drie verdedigers en een verdedigende middenvelder aangetrokken. Zij kunnen toch aangeven dat er in een andere formatie moet worden gespeeld en wat meer naar voren. Dit gezien het feit dat er afgelopen zomer behoorlijk aanvallend is ingekocht met Coulibaly, Urbanski, Velikonja, Crowley Azzaoui en El Hankouri. Ik mag er toch vanuit gaan dat VdL dat niet in zijn eentje heeft beslist? Ik bedoel tegen Ajax extra zekerheid met 5 man achterop, snapt iedereen wel. Maar zoals zondag tegen Sparta slaat werkelijk nergens op en daar moet de… Lees verder »

vanderGijp
Lid
vanderGijp

Misschien is er wel afgesproken dat van der Looi , Joris ondersteunt in het technische gedeelte. Zou me niets verbazen aangezien Joris totaal geen ervaring heeft en Erwin al 14 jaar bij Groningen rond liep. Streppel had zo’n zelfde functie binnen de club trainer/td. Ik denk ook gezien de spelers die er in de winterstop zijn gehaald (wijnaldum ex-groningen en verder alleen verdedigend ingestelde spelers) dit is gedaan op aanwijzing van van der Looi. Joris is spelers gaan halen op basis van 4-4-2 en 4-3-3 (wat in het begin ook de bedoeling was) dit is echter later weer veranderd door… Lees verder »

Maximaal
Gast
Maximaal

Ik dacht we hadden afgesproken in 2010 om een trainer (na het echec Jonker) nooit meer te laten bepalen hoe en wat. Dat hoort een TD te doen, ondersteund door mensen in het veld. Een hoofd scouting, een technisch platform (bestaat dat nog) of een raad van commissarissen. Ken alleen de namen die daar in zitten (o.a. Veerman en de directeur van Interpolis), dus weet niet of zij ook een relevante voetbalachtergrond hebben.

J1896
Gast
J1896

Vanaf de aftrap moeten we allemaal 120% achter de spelers staan.Bewaar die witte zakdoekjes maar voor na de wedstrijd, eerst passie en strijd op het veld zien

Floepert
Gast
Floepert

Je bedoelt pas witte zakdoekjes pakken nadat de trainer binnen 30 seconde van het veld af is om voor de camera’s weer te vertellen dat het aan de spelers ligt die de taken niet uitvoeren en dat de supporters boos zijn omdat hij weg gaat? Als je je ongenoegen wilt uiten richting van de Looi zal dit toch tijdens de wedstrijd moeten gebeuren. Ongenoegen uiten richting de spelers vind ik onterecht omdat zij gedeeltelijk gewoon slachtoffer zijn van het systeem en sommige kunnen niet beter maar worden wel door v.d. Looi opgesteld

Loepoog
Lid
Loepoog

En waar blijven die jounalisten? Als je aanvoeld dat de achterban in beweging is door deze opeenstapeling van wanprestaties, dan ga je toch naar het bestuur om te vragen of de trainer op de wip zit? Tuurlijk wordt er dan een toneelstuk opgevoerd, maar dan horen we tenminste iets. Een ding weet je zeker als je niets doet, dan is het met mazzel nacompetitie maar waarschijnlijk degradatie. Dan verlies je supporters, sponsoren en de bijbehorende inkomsten. Zet Ewin op non-actief. De positie van Joris mag ook onder het vergrootglas maar direct handelen op zijn functioneren biedt ons nu niets. De… Lees verder »

wil
Lid
wil

Eerste grote sponsor  van Willem II stopt er volgend seizoen al mee. Dit staat op de site van het BD. Hij kan zich niet meer verenigen met het gevoerde beleid.

Kees
Gast
Kees

Als een sponsor niet meer voor 100 % erachter staat is het niet onlogisch dat hij stopt. Op deze site zijn er ook nog maar vier. Waarom is Zena Vuurwerk hier gestopt ?

Beka
Lid

ZENA is hier niet gestopt.

Tis alleen nu even nog niet de tijd voor deze (seizoens)sponsor…..

Dirruk
Gast
Dirruk

@Wil, even voor mijn beeldvorming. Welke grote sponsor van Willem II stopt ermee?

wil
Lid
wil

CVB

Grenzen
Gast
Grenzen

Mijn grote vrees begint werkelijkheid te worden. Niet alleen de supporters haken af maar ook sponsoren beginnen te morren. Al jaren trekken aan een dood paard, begint zijn tol te eisen.

Maximaal
Gast
Maximaal

Het betoog van die sponsor (heb even Gegoogled en hij was één van de goede externe financiers) lezende, komt mij over dat zijn mening al jaren bij hem speelt. Dus ook al in de periode dat VdL nog geen trainer was. Dat maakt het mogelijk alleen nog maar erger, want dan zit het wederom niet goed bij de club.

Sporting Gool
Lid
Sporting Gool

Nog steeds niks gehoord vanuit de Goirleseweg…

Ben bang dat ze echt VVV gaan afwachten.

Heb maar vast wat witte zakdoekjes gehaald…