Darryl Lachman ontbrak dit seizoen nog geen minuut: ‘Of er is niets beters, of ik ben de beste’

11
1346
TILBURG - Willem II - Feyenoord, koning Willem II stadion, 02-10-2016, voetbal, eredivisie voetbal seizoen 2016-2017. Kopduel met (L-R) Willem II speler Darryl Lachman en Feyenoord speler Dirk Kuyt.

TILBURG – Darryl Lachman speelde dit seizoen alle wedstrijden van de eerste tot en met de laatste minuut. De 28-jarige Amsterdammer is de enige Willem II’er die nog geen seconde heeft gemist. “Ik denk dat ik het goed doe.”

Lachman was er niet van op de hoogte dat hij als enige speler van de Tilburgse club nog geen tel ontbrak. “Of er is niets beters, of ik ben de beste”, zegt hij daar lachend over. “Het is maar net hoe je het wil zien.”

De verdediger kijkt kritisch naar zijn eigen prestaties. “Aan het begin van het seizoen liep het niet heel soepel. Dat kwam omdat ik net terug was van een toernooi met de nationale ploeg van Curaçao.” Hij won deze zomer de Caribbean Cup.

Risico
“Ik denk dat ik het goed doe”, vervolgt Lachman. “Natuurlijk zijn er altijd momenten in een wedstrijd waarvan je denkt dat je beter een andere keuze had kunnen maken. Dat ligt een beetje aan mijn manier van spelen. Ik neem graag een risico.”

Het is voor Lachman geen hoofddoel om dit seizoen alle wedstrijden te spelen. “Ik ben daar niet echt mee bezig. Wellicht is het mogelijk om alles mee te doen. Ik pak niet veel kaarten en ben niet vaak geblesseerd. Al moet ik dat laatste maar snel afkloppen.”

Willem II’ers met de meeste speelminuten, dit seizoen:
1 Darryl Lachman 1170 minuten
2 Kostas Tsimikas 1039 minuten
3 Ben Rienstra 988 minuten
4 Fran Sol 985 minuten
5 Thom Haye 976 minuten

het volledige interview is te vinden op www.omroepbrabant.nl

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Snorro
Lid
Snorro

Het is altijd mooi om kritiek te krijgen van mensen die enkel de mindere dingen kunnen benoemen. Sommigen hier kunnen zelf nog geen weekendtas fatsoenlijk inpakken maar afgeven op de prestatie van anderen is geen enkel probleem. Ik ben in elk geval blij met zn inzet voor onze club en dat doet hij overwegend naar behoren. 

TommyV
Lid
TommyV

Een beetje inzet voor de club is wel het minste wat je kan verwachten voor dat salaris. 

Cards
Lid
Cards

Vriend Lachman is net zo verward als de trainert. De dag dat Erwin opkachelt zal Lachman z’n laatste wedstrijd voor ons gespeeld hebben. Heerkens drie klassen beter.

Kees Cornervlag
Lid
Kees Cornervlag

Lachman is een prima verdediger (lees: mandekker) voor Willem II. Alleen opbouwend is hij zwak. Iets anders. Heeft iemand het kerstboomverhaal van Wilbert Hack gisteren in het BD gelezen? En dan met name de laatste zin…? Hoezo heeft Willem II met Fernando Lewis een betrouwbare troef achter de hand?!? Ja, gezien vanuit de tegenstander zeker. Zelden heb ik zo’n beroerde verdediger bij ons clubje zien rondlopen. Die jongen kan er echt he-le-maal niets van. Ingooien, dekken, positie kiezen, passen, koppen… hij vindt het allemaal erg moeilijk. Vind het sneu voor die jongen, maar die hoort niet in deze selectie thuis.… Lees verder »

frankvandeven
Lid
frankvandeven

Lachman laat vaak zijn mannetje lopen hoor!Veel tegendoelpunten op deze manier.

TommyV
Lid
TommyV

Stel Heerkens maar eens centraal op naast Peters. Dan gaan we minder doelpunten tegen krijgen. 

frankvandeven
Lid
frankvandeven

Zegt meer over de trainer van der Looi dan Lachman dat hij altijd speelt!Kijk alle tegengoals maar eens terug en focus op lachman!

Tri_colores_1896
Lid
Tri_colores_1896

Je bent gewoon de beste Darryl. Nu nog veel beter worden en je mag blijven! wink