‘Dankzij fans en sponsors houdt Willem II een goede financiële basis

6
1017
Fotobureau Toin Damen ©

Willem II stevent dankzij gulle seizoenkaarthouders en sponsors vermoedelijk niet af op een omzetverlies van zes miljoen euro, maar ‘slechts’ de helft daarvan.

Zestig procent van de seizoenkaarthouders van Willem II ziet af van een volledige of gedeeltelijke tegemoetkoming door de club. Ze hebben eigenlijk recht op teruggave van het door hen betaalde geld voor de seizoenkaarten omdat ze dit seizoen nog geen wedstrijden hebben kunnen bezoeken vanwege het coronavirus. Het betreft een tussenstand nu zesduizend van de 7665 seizoenkaarthouders hun keuze hebben doorgegeven aan de club.

Omdat een omzetverlies van zes miljoen euro dreigde te ontstaan, deed de clubleiding onlangs een oproep aan seizoenkaarthouders en sponsors om geheel of gedeeltelijk af te zien van de tegemoetkoming, ,,En het mooie is dat van die zestig procent het overgrote merendeel helemaal geen geld terug hoeft”, zegt algemeen directeur Martin van Geel. ,,Veel mensen hebben een heel warm hart voor Willem II en daar zijn we enorm dankbaar voor.”

De club had de fans de mogelijkheid geboden om volledig af te zien van restitutie of om de helft van het voor de seizoenkaart betaalde geld terug te vragen. Wie niks terug hoeft, krijgt volgend seizoen een seizoenkaart met een gouden rand, wie de helft niet terug hoeft te ontvangen krijgt een kaart met een zilveren rand.

,,In totaal hoeven we zo’n vijftig procent niet terug te betalen”, becijfert Van Geel, die eerder aangaf dat supporters en sponsors samen in principe nog zes miljoen euro van Willem II zouden kunnen terugvragen.

De sponsors is Willem II één voor één aan het benaderen om te praten over het al dan niet afzien van de tegemoetkoming en onder welke voorwaarden. ,,We hebben nu contact gehad met veertig bedrijven van de ruim vierhonderd en de eerste indrukken zijn heel positief”, zegt Van Geel. ,,Maar het is te vroeg om over bedragen te gaan praten.” Hij zegt te verwachten dat het omzetverlies door de ‘warme hand’ van supporters en sponsors wel eens drie in plaats van zes miljoen zou kunnen bedragen. ,,Waardoor we minder hoeven in te teren op ons eigen vermogen en een goede basis houden om een gezonde eredivisieclub te blijven.”

Balans opmaken

De supporters hebben tot 1 mei de tijd om hun keuze voor wat betreft de tegemoetkoming kenbaar te maken. Als ook met alle sponsors is gesproken, kan Willem II de definitieve balans opmaken. Van Geel: ,,We hadden bijvoorbeeld al verbouwingsplannen stilgelegd toen we dit zagen aankomen. Straks zullen we gaan kijken wat er allemaal nog mogelijk is en op welke termijn.”

Bron: BD.nl

Abonneren
Abonneren op
guest
6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments