Daniel Crowley keert terug bij Willem II

294
21930
Crowley kon het verschil niet maken tegen FC Utrecht (foto: (c) Toin Damen)

Willem II gaat na het sluiten van de winterse transfermarkt tóch nog toeslaan. De transfervrije Daniel Crowley keert namelijk terug op het oude nest. De 24-jarige aanvallende middenvelder gaat een contract voor anderhalf jaar, met een optie voor nóg een jaar, ondertekenen.

Bron: Telegraaf.nl

Crowley speelde in de jeugdopleiding van Aston Villa en Arsenal, laatstgenoemde club verhuurde hem aan Barnsley, Oxford United en Go Ahead Eagles. In de zomer van 2017 tekende hij vervolgens bij Willem II, hij vertrok een halfjaar later op huurbasis naar SC Cambuur, om daarna weer terug te keren in Tilburg. In 2018/19 bereikte hij met Willem II de KNVB-bekerfinale, waarin met 4-0 werd verloren van Ajax. Hoewel Crowley dat seizoen  een vaste waarde was (hij stond in alle 34 competitieduels in de basis) werd hij uitgerekend voor die finale buiten het elftal gelaten door trainer Adrie Koster.

In de zomer van 2019 vertrok Crowley naar Birmingham City, op het tweede niveau van Engeland. Vorig seizoen (in zijn laatste contractjaar) kwam hij daar weinig meer aan spelen toe, waarna hij werd verhuurd aan Hull City. Voorafgaand aan de huidige jaargang tekende hij vervolgens een contract voor een halfjaar bij Cheltenham Town in de League One, het derde niveau. Daar speelde hij de laatste maanden twaalf duels, beide partijen kwamen niet tot overeenstemming over een verlenging van dat kortlopende contract.

Nu zijn contract afliep, was Crowley dus vrij om te gaan en staan waar hij wilde. Dat gaat dus Willem II worden. Technisch directeur Joris Mathijsen was na het sluiten van de markt nog op zoek naar transfervrije spelers, met de Engelsman erbij heeft trainer Fred Grim weer een extra optie op het middenveld.

294 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments