Home » Headlines » Damil Dankerlui nieuwe aanwinst Willem II

Damil Dankerlui nieuwe aanwinst Willem II

Damil Dankerlui (21) komt over naar Willem II. De voormalig speler van Ajax tekent een contract van 2,5 jaar, zo meldt zijn oude club.
De verdediger sluit maandagavond al aan bij het trainingskamp van de Tilburgse ploeg.

Dankerlui is de tweede versterking in korte tijd voor Willem II. Een week eerder was het Giliano Wijnaldum die een contract tekende voor de rest van het seizoen. Dankerlui speelde nog nooit een eredivisieduel voor Ajax. Wel is de verdediger bij Jong Ajax uitgegroeid tot vaste waarde.

Dankerlui speelde voor achtereenvolgens SV Almere en Almere City FC waarna hij in 2011 na een geslaagde stage de overstap maakte naar de jeugdopleiding van Ajax. Hij debuteerde in oktober 2013 voor de beloften en tekende in mei 2015 zijn eerste contract.
Bron: BD.nl

38 reacties

 1. Een extra middenvelder zou ook geen overbodige luxe zijn.

  1

  2
 2. Twee nieuwelingen waar ik weinig van weet maar van harte welkom. Wat ik wel weet is dat ons centrum het zwakste deel van ons team is. Ik zou daar graag versterkingen zien.

  1

  0
 3. Gaan er ook nog spelers uit eigen jeugd doorbreken….?

  4

  0
  • Doorbreken? Dan moeten ze toch eerst een kans krijgen! Valt me op dat er onder de laatste trainers weinig kansen zijn weggegeven voor onze jeugdspelers. En als we dan een toppertje hebben, loopt hij voor een appel en een ei naar buiten! Eeuwig zonde!!!!

   4

   1
   • Inderdaad eigen beloftespelers krijgen van de laatste generatie trainers geen kans.bv Luuk Mohrman zou best eens een keer als belofte mogen ruiken  aan het eerste elftal.nee ze geven bij W2 liever veel huurgeld uit 

    4

    3
   • Dat is ook mijn punt,geef de aanstormende jeugd een kans. Zie A.Z. Moet hier toch ook kunnen.

    2

    0
   • JTW

    Wat Az nu doet, kan hier natuurlijk niet. Zij zijn onder Scheringa 10/15 jaar geleden gaan investeren in stadion, trainingscomplex, jeugdopleiding, etc., terwijl wij 5/10 jaar geleden nog op omvallen stonden. Az plukt nu de vruchten van jarenlang goed beleid, wij zijn nog aan het opkrabbelen. Gelukkig zijn we op de weg terug, maar vruchten kunnen pas geplukt worden over een jaar of 5. Nu moeten we het vooral doen met tegenslagen zoals het besef dat van Dijk en de Jong hier het eerste niet of nauwelijks hebben gehaald als gevolg van de puinhoop 10 jaar terug.

    1

    1
  • Als ze goed genoeg zijn breken ze vanzelf door….

   5

   4
  • Nillis

   Victor van den Bogert?

   Maakte op mij een sterke indruk.. Is centrale verdediger…

   8

   0
 4. Wel erg voor de toekomst. Talentvol deze 2, maar of de er ook direct staan vraag ik mij af. Beter 1 directe versterking?

  2

  2
 5. Peeters komt dit seizoen en misschien wel nooit meee in actie voor Willem II maar of dit nou de beoogde opvolgers zijn? Ik verwacht nog  meer aankopen. Dankerlui lijkt me ook al een versterking voor volgend seizoen als Tsimikas vertrekt.

  1

  6
  • Tri_colores_1896
   Tri_colores_1896

   Peters

   4

   0
   • Tik

    Peters was ook “maar” een basisspeler bij FC Den Bosch. Dan schat ik een basisspeler van Jong Ajax toch van een minimaal gelijkwaardig niveau.

    Daarnaast, van horen zeggen, is Dankerlui redelijk flexibel inzetbaar op links, rechts en als middenvelder.

    Alleen daarop gebaseerd ben ik wel positief over deze aankoop

    8

    1
 6. Ik heb hem een aantal keren zien spelen omdat een kleinzoon van een goede vriend van mij in Jong Ajax speelt. Dit is meer dan een prima toevoeging voor ons.

  18

  1
 7. Ken hem niet, maar dit lijkt mij een gok(je). Maar als John nr 1 zegt dat het een goede speler is dan vertrouw ik daar op 🙂

  Welkom Damil !!

  5

  3
 8. Welkom Damil, bij de mooiste club van het land!

  6

  2
 9. Is dit al zeker? Zie het namelijk nog nergens officiel staan

  0

  1
 10. Denk dat het zo ingevuld gaat worden achterin, daar Dankerlui ook rechtsbenig is

  Lewis  backup Dankerlui

  Lachman – Heerkens centraal , is Peters hersteld Lachman/Heerkens- Peters. vd Linden komt niet echt meer in de plannen voor.

  Tsimikas backup Wijnaldum.

  Ik hoop nog op een sterke ervaren verbetering centraal achterin , maar ben bang dat dit het gaat worden, zal dan een een hele kluif worden er 3 onder je te houden. VVV en Excelsior krijgen een terugval of zitten in hetzelfde schuitje,, dat moet een houvast voor Willem II worden daar aan te zien haken. NAC onder Vreven zie ik geen 3-4 plekken naar boven stijgen. Roda zal denk ik ook blijven kwakkelen, Sparta en Fc Twente vrees ik gaan ons voorbij …

  Goed dat beide krachten wel aan het begin van trainingskamp arriveren, dat is weleens anders geweest. De bal mag van mij weer gaan rollen…

  13

  1
 11. Edit:
  Bericht verwijderd door de redactie

  1

  13
 12. Edit:
  Bericht verwijderd door de redactie

  1

  17
 13. Wijnaldum en Dankerlui zijn prima versterkingen die op meerdere posities kunnen spelen. Nederlands en snel inpasbaar.

  Dankerlui volg ik al tijdje.

  Kan zowel links als rechtsback maar ook als verdedigende middenvelder spelen. Geen goede voetballer maar een speler waar je een hekel aan hebt als je daar tegen speelt. Denk dat we dat soort spelers missen.

  mooi dat hij lang vastligt.

  39

  6
 14. Edit:
  Bericht verwijderd door de redactie

  1

  27
 15. Prima actie. Vooral de snelheid zo vroeg in januari, zodat ze samen goed kunnen trainen om er nog een mooi seizoen van te maken. 

  22

  1
 16. Erg goede aanwinst.

  16

  2
 17. Welkom bij Willem II Damil en veel succes! Nu nog graag een centrale verdediger met eredivisie ervaring!

  23

  0
 18. Mooie versterking. Denk dat hij het bij ons wel gaat maken.

  4

  4
 19. JTW

  Talentvolle linksback, op zich niks mis mee. Maar ik dacht dat we nu Tsimikas als linksback hadden, Wijnaldum zijn back-up en Ryan voor de toekomst. Of deze transfer is met betrekking op volgend seizoen, maar dat lijkt mij raar. Of Wijnaldum is gehaald als back-up voor centraal achterin. Of we hebben nu een luxeprobleem op linksback, omdat er ook nog ‘gewoon’ een linker centrale verdediger gehaald gaat worden. Of is deze speler gehaald als de linksbenige centrale verdediger, wat ik me niet voor kan stellen met zijn 1.75m…

  10

  2
  • Wijnaldum komt op de plek van Peters… Zei ik vandeweek al maar toen kreeg ik allemaal minnetjes….

   11

   60
   • Haha en weer allemaal minnetjes. De waarheid is hard.

    7

    2
   • Haha, ja idd… We gaan t zien. Het is niet dat ik hem gekocht heb… Alleen ik verwacht dat Peters dit seizoen weinig tot niet meer in actie komt. VD Linden komt snelheid en wendbaarheid te kort en 2 rechtspoten in het centrum gaat ten koste van de opbouw, zo is gebleken. Als ze dan Wijnaldum halen die links in het centrum goed uit de voeten kan en ze halen 2 dagen later nog een linksback….  1+1 is meestal 2…. Maar ge wit nooit…

    8

    1
  • Ik las ergens dat Wijnaldum ook links centraal kan, dus na de aankoop van Dankerlui, ga ik er vanuit dat Wijnaldum als back-up voor Peters geldt. Dankerlui zal dit seizoen samen met Tsimikas uitvechten wie eerste linksback wordt, maar helaas zal onze griek over een half jaar Willem II weer verlaten. Dan heb je hopelijk al een vervanger in huis, met Ryan als back-up.

   13

   2
  • Kan Dankerlui niet ook op rechtsback? volgens mij is hij rechtbenig dat ik ergers las dus wellicht back-up voor Lewis?

   5

   0
   • TBA

    Klopt hij is rechtsbenig. Van de 11 wedstrijden die Dankerlui dit seizoen speelde bij Jong Ajax speelde hij er 5 als RB, 4 als LB en 2 op CVM.

    3

    1
 20. Welkom bij onze club. GOEDE aanwinst.

  6

  5
  • Ik las ergens dat Wijnaldum ook links centraal kan, dus na de aankoop van Dankerlui, ga ik er vanuit dat Wijnaldum als back-up voor Peters geldt. Dankerlui zal dit seizoen samen met Tsimikas uitvechten wie eerste linksback wordt, maar helaas zal onze griek over een half jaar Willem II weer verlaten. Dan heb je hopelijk al een vervanger in huis, met Ryan als back-up.

   0

   0