Concept tekening uitbreiding Koning Willem II stadion

59
7061

BuroKade is gevraagd om een visie/ droombeeld te ontwerpen voor de mogelijke uitbreiding voor het Koning Willem II stadion. Een aantal knelpunten zijn onderzocht en meegenomen in dit ontwerp, zoals de “gracht”, de kruising van de supporters voor de bezoekende partij en het thuispubliek, de uitbreiding van de skyboxen en het uiterlijk vertoon. Gezocht is naar een natuurlijk verloop in hoogteverschil waardoor de thuissupporters zich eenvoudig richting het vak kunnen bevinden. Een brede omloop zorgt voor meer mogelijkheden rondom het stadion zoals fanshops en horeca, maar ook de mogelijkheid tot meer verhuurbare vierkante meters Retail. De buitenkant heeft een stoere eigentijdse metamorfose gekregen, waarbij nog wel gerefereerd wordt naar het bestaande stadion.

Klik hier voor meer informatie >>>

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
ramon
Gast
ramon

Een ring er op aan de kant van Korvel die zo ver mogelijk naar voren staat: dan hebben we pas echt een King Side. De Hel van Tilburg(voor de tegenstander), dat moet het worden. Daar zou je ook de constructiefout van het golvende dak moeten herstellen. De golven absorberen het geluid, het dak moet recht zijn en de hoeken zo, dat het geluid maximaal blijft hangen.

UNITED
Gast
UNITED

“De buitenkant heeft een stoere eig8entijdse metamorfose gekregen, waarbij nog wel gerefereerd wordt naar het bestaande stadion.”

Oftewel we gebruiken geen gele golfplaten maar grijze…

RJ
Lid
RJ

Ik vind het ontwerp van de buitenzijde helemaal niks, het lijkt meer op een aankomsthal van een vliegveld ipv een voetbalstadion. Een voetbalstadion moet sfeer uitademen bij aankomst, niet het gevoel geven dat je op vakantie gaat. Ook het golfslagbad dak zou aan gepast moeten worden voor een strak dak. Maar begrijp dat dit de nodige kosten met zich meebrengt en wellicht op korte termijn niet haalbaar. Zou opteren om meerdere ontwerpen te maken voordat men een keuze gaat maken.

UNITED
Gast
UNITED

“De buitenkant heeft een stoere eigentijdse metamorfose gekregen, waarbij nog wel gerefereerd wordt naar het bestaande stadion.”

Oftewel we gebruiken weer golfplaten aan de buitenkant maar dan grijze ipv gele.

Ik vind dat er toch altijd een beetje goedkoop uit zien. Net als bij ado en heracles. Stenen ziet er toch 10 keer beter uit.

ftricolores1
Gast
ftricolores1

Als dit allemaal klaar is, ga ik zo trots zijn he!! Kan niet wachten tot dit allemaal gerealiseerd is en onze club weer een stap gaat maken!!

TTB
Lid
TTB

Even iets anders: hoe zit het met de nieuwe hoofdsponsor?

Volgens mij heeft Destil vorig seizoen maar voor één seizoen getekend. Betekent dit automatisch dat er op zoek moet worden gegaan naar een nieuwe hoofdsponsor? Of is er een kans dat Destil toch aanblijft?

Ben benieuwd of hier achter de schermen al aan gewerkt wordt of dat het een taak wordt voor de nog aan te stellen nieuwe AD.

—–EDIT——
Nevermind. Net het nieuwsbericht nog opgezocht en Destil heeft vorig jaar voor 2 seizoenen getekend. Dus nog niets aan de hand voor dit seizoen

Gollipoap
Gast
Gollipoap

Deze tekeningen zijn nietszeggend als er niet meer supporters in het stadion kunnen. Volgens mij moet je het veld laten zakken, tribune doortrekken en het dak recht maken ipv golvend. Aan dit nieuwe dak dan de verlichting hangen dan staan die foeilelijke lichtmasten ( ex NAC ) ook niet meer in de weg. En altijd de mogelijkheid open laten om een 2e ring aan te brengen. Bij Heracles zie je dat dit geen grote verbouwing hoeft te zijn. Of, alles plat en kompleet nieuw aan de rand van de stad. Als je aan je klanten meer biedt, komen er ook… Lees verder »

Tri_colores_1896
Gast
Tri_colores_1896

Die “foeilelijke” lichtmasten komen absoluut niet uit Breda. Hoe kom je erbij??? En zo foeilelijk zijn ze nu ook weer niet. Ze zien er keurig uit! “Dak recht in plaats van golvend”…..Nee!! Ik en vele anderen zijn er inmiddels aan gewend dus gewoon zo laten. Laat staan de verlichting aan dit platte dak hangen (en er dan de hele wedstrijd door verblind raken zeker?) “Alles plat en compleet nieuw aan de rand van de stad”…..en wie betaalt dat?
Attractief voetbal trekt meer toeschouwers dan een mooiere accommodatie en daarmee zijn we op de goede weg.

Captain Howdy
Gast
Captain Howdy

Tweede ring? moeten meer supporters in kunnen? om je uit je droom te halen, zelfs van de champions league wedstrijden destijds was er maar één uitverkocht. uitbreiden en dan net als Vitesse iedere 14 dagen in een half gevuld stadion spelen, we hebben niet meer capaciteit nodig, hooguit de al aanwezige capaciteit beter benutten en bij de king side de gracht in.. Doe de mensen in het Schrobbelèr vak een mooie aanbieding om met korting elders in het stadion te gaan zitten en trek die hoek bij de king side, zijn genoeg creatieve oplossingen mogelijk zonder geld over de balk… Lees verder »

Kruikemans
Gast
Kruikemans

Die foeilelijke masten staan sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw in Wolluk te branden.

Bomba
Gast
Bomba

Ik meende dat de lichtmasten afkomstig waren van p$v… maar mag het mishebben. Wat mij een mooi gezicht lijkt is als de betonnen dakdragers (zeg maar “de punten” die boven het stadion uitkomen) verlicht worden. Dat zou ‘s-avonds een fantastisch beeld geven.

Tri_colores_1896
Gast
Tri_colores_1896

De lichtmasten zijn in 1982 gebouwd door GTI. AAN het stadion, dus ze waren niet elders werkzaam voor ze hier stonden.

jako
Gast
jako

Off Topic..nu weer Palacios waarschijnlijk naar PSV…dat is evt. al de derde deze zomer dan.

Louis Depuyt
Gast
Louis Depuyt

Natuurlijk moet je het stadion groter maken. Als de King Side nu al vol staat en er zelf een wachtlijst is, dan is er overduidelijk behoefte aan meer capaciteit. Ook wordt aan het feit voorbij gegaan dat niet iedereen in staat is om een kaart van 340 euro aan te schaffen voor de lange zijde. Zelf heb ik mogen ervaren dat je op een bepaald moment liever wil gaan zitten met een beter uitzicht op het veld of met je vrienden of (kleine) kinderen en je de King Side dan verlaat. En als boven de vijftig komt dan is jouw… Lees verder »

Dirruk
Gast
Dirruk

@Louis Depuyt, Ben het wel eens met je betoog over de kosten van een seizoenskaart maar heb toch een kanttekening bij je verhaal. Er is helemaal geen wachtlijst voor de King Side. Er was een hele grote groep fanatieke supporters die volgend seizoen de transfer wilden maken vanuit vak ABC naar vak E om zo een soort van nieuw sfeervak te creëren. ( wel of geen goed idee is nu niet de discussie ) maar ondanks verschillende gesprekken tussen diverse supporters groeperingen en de club gaat dit plan komend seizoen niet door. Een van de aangedragen voordelen voor de club,… Lees verder »

Vredo
Gast
Vredo
DelanoH
Gast
DelanoH

Het kan waar zijn dat er geen wachtlijst is, maar meer beschikbaarheid op ABC zal er automatisch toe leiden dat meer mensen daar een kaart voor kopen. Dat zullen wel mensen zijn die nu elders in het stadion een kaartje kopen, dus waarschijnlijk vooral een verschuiven van supporters in plaats van nieuwe trekken.

Er zijn zat mensen, die niet de moeite nemen op een wachtlijst te komen, omdat je de wedstrijden toch wel vanaf de kingside kan zien als je dat echt wil…

UNITED
Gast
UNITED

bouwen die handel

marianobombarda
Gast
marianobombarda

Vreemd dat dit nu pas openbaar wordt gemaakt. Deze foto heb ik een jaar geleden ook al een keer voorbij zien komen op Tilbo.

Neemt niet weg dat het er fraai uitziet.

Frietmet
Lid

Ik mis de rookruimtes in de tekening.. iemand een idee of ze die vergeten zijn?

Tricolores Forever
Gast
Tricolores Forever

Haha, ondanks dat we het gisteren niet met elkaar eens waren moest ik hier toch wel even om lachen lol !

jako
Gast
jako

Groep 5 vrij vandaag ?

KruikenTrots
Gast
KruikenTrots

Mooi om te zien al zeggen deze schetsen nog niet zo veel. Een kleine uitbreiding van de Kingside en Skyboxen is realistisch, meer capaciteitsuitbreiding is nu niet nodig.
Daarbij toch ook wel erg benieuwd naar de financiële risico’s en doorrekeningen. De investeringen zullen door Willem II gedragen moeten kunnen worden als ze eigenaar worden. Daar moet voldoende meeropbrengst aan verhuur tegenover staan. Of er dan nog veel over blijft om extra in de selectie te investeren zal nog best puzzelen kunnen worden.

Rijenaar
Gast
Rijenaar

Waarom nu al denken aan uitbreiding? De Kingside staat tweewekelijks overvol, mede door de slechte controle, maar in de rest van het stadion zijn er altijd nog wel een hoop stoeltjes leeg (met name de wedstrijden tegen de minder aansprekende clubs). . Zorg eerst voor een betere controle op de Kingside, zodat diegene die er niet horen gewoon op hun eigen plek zitten. En zorg ervoor dat de lange zijde vol zit: 35 euro voor een wedstrijd tegen PSV op een donderdagavond is een hoop geld, maar ook de standaard 27.50 zorgt ervoor dat je weinig mensen over de streep… Lees verder »

Adje patatje
Gast
Adje patatje

Mbt eerder beginnen met verkoop seizoenskaarten had ik al eerder aangegeven maar kreeg bijna alleen maar duimpjes omlaag!

Snorro
Gast
Snorro

Is het belangrijk of/ hoeveel duimpjes je krijgt? Zal wel een kwaaltje van de ‘social media-generatie’ zijn. Als je daar gevoelig voor bent, heb ik nog wel wat tips: geef sociaal gewenste antwoorden, gebruik geen sarcasme of cynisme (velen hier hebben niet het vermogen dit te herkennen) Als je tegen de stroom in vaart, wordt je afgefakkeld.

Jappie1896
Gast
Jappie1896

1. Het uitbreiden van skyboxen gaat ten koste van capaciteit in de hoeken (die moet je dus compenseren).
2. Verbouwen kan maar 1 keer dus je zult bij verwachte groei nu al moeten anticiperen.
3. Onderzoeken wijzen uit dat een verbouwing van een stadion altijd als gevolg heeft dat er meer bezoekers komen.
4. We lopen nu ook seizoenskaarten mis doordat mensen niet op de kingsize kunnen zitten.

Robby
Gast
Robby

5. Afgelopen seizoen waren er gemiddeld 13k fans aanwezig bij thuiswedstrijden. Dat betekent dat er gemiddeld 1500 plekken leeg blijven bij wedstrijden. Dat valt wel mee over een capaciteit van 14.500. Zeker als er plekken verdwijnen door uitbreiding van de skyboxen. Dat de kingside dan uitgebreid wordt is verstandig gezien daar een wachtlijst is.

TTB
Lid
TTB

@Robby

“Dat de KingSide dan uitgebreid wordt is verstandig gezien daar een wachtlijst is.”

Die wachtlijst zijn voor het overgrote deel mensen die al een seizoenskaart hebben. Het resultaat is nog meer lege stoeltjes in de rest van het stadion. En laten we eerlijk zijn, 70% van wat er op de KS staat trekt toch nooit zijn smoel open.

TTB
Lid
TTB

@Jappie1896

“4. We lopen nu ook seizoenskaarten mis doordat mensen niet op de KingSide kunnen zitten.”

Wat is dit voor een onzin, ik mag hopen dat die mensen toch wel een seizoenskaart voor een ander vak hebben dan. “Supporters” die alleen in ons stadion te vinden zijn als ze op de KingSide kunnen zitten moet je juist zien te weren. Die kun je missen als kiespijn.

Jappie1896
Gast
Jappie1896

Don’t shoot the messenger. Bovendien is iedere supporter extra er een en heeft Willem II helaas niet de luxe supporters te mogen missen als kiespijn.

ROOD WIT BLAUWE LEGER
Gast
ROOD WIT BLAUWE LEGER

Pasfoto op de seizoenskaarten aanbrengen zal al een hoop schillen

Patriekolorus
Gast
Patriekolorus

Dan zou iemand zijn kaart dus niet aan iemand anders uit kunnen lenen als hij zelf niet kan! Terwijl er wel gewoon voor betaald is.

Rene
Gast
Rene

@Patriekolorus: Net als met verkiezingen een andere supporter machtigen. Die andere supporter moet dan zijn/haar id tonen. Is allemaal niet zo moeilijk.

koen verhoeff
Lid
koen verhoeff

Tourniquets. Als je ingecheckt hebt, kan deze kaart niet mee naar buiten genomen worden om iemand anders binnen te smokkelen.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Mensen maakt oe eigen niet zo druk als de KingSide een paar keer per seizoen overvol is. zou me pas druk gaan maken als er legen plekken gaan ontstaan op de KingSide

vanderGijp
Lid
vanderGijp

Heel mooi, positief vind ik ook dat er word gedacht aan het verhuren van pandjes rondom t stadion en het doortrekken van de tribune naar de gracht. Hoop alleen wel dat ze dan de gracht wat opvullen zodat je een goed zicht hebt op het veld.

Verder maakt het ontwerp een moderne indruk en zeer over te spreken!

Zekur
Gast
Zekur

Als ze de tribune doortrekken in de gracht, dan lijkt het me dat ze het veld een stuk lager zullen leggen..

vanderGijp
Lid
vanderGijp

Het lijkt me dat het goedkoper is om de gracht te verhogen dan het veld te verlagen met de veldverwarming die er onder ligt.

Ravio
Gast
Ravio

Hopelijk gaan ze niet alleen voor goedkoop…. Gewoon dat veld omlaag ipv een houtje touwtje oplossing

vanderGijp
Lid
vanderGijp

Dat is ook weer zo inderdaad wink

Dirruk
Gast
Dirruk

@vanderGijp, Leuk dat je positief bent over het verhuren van pandjes rondom ’t stadion maar dit roept men al vanaf de dag dat de eerste paal de grond in is gegaan aan de Goirleseweg, dus mag het onderhand? Verder heb ik deze tekening ( zoals hierboven ook wordt vermeld ) al ruim een jaar geleden voorbij zien komen, dus houdt het gewoon in dat het laatste jaar 0,0 is gedaan aan dit project. En maar roepen dat we goed bezig zijn aan de Goirleseweg. Eigenlijk bevestigd dit bericht dat gasten als Berry van Gool veel te lang de hand boven… Lees verder »

Ikzelf
Gast
Ikzelf

Wederom dirruk bla bla bla

Ravio
Gast
Ravio

Nou, Ikzelf…. Ik ken geen groter blatend schaap dan jijzelf…. haha! Je pretendeert van alles te weten, zo post je je comments ook…. Maar je zit er eigenlijk standaard naast… Ook knap… dat dan weer wel.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ ikzelf

Onderbouw je reactie of doe is een poging..
Best kansloos om iemands bericht aftektaken. Als je niet verder komt (als teksten) als bla bla🤷‍♂️

Ikzelf
Gast
Ikzelf

Ik vraag me af wat het nut is om altijd te zeggen dat je het al wist en dat iedereen die bij Willem II werkt ongeschikt is. Kap eens met dat gezeik.
Ik hoop dat je nu mijn reactie begrijpt.

Dirruk
Gast
Dirruk

@Ikzelf, Kom dat eens voor 1 keer met een onderbouwde reactie dat ik ongelijk heb. Ik roep dat het prutsers zijn omdat ik dit met feiten kan bewijzen en verder niet. Er zitten heel aardige mensen bij Willem ll die doen waar ze voor betaald worden en dit naar behoren doen, maar er zitten ook een aantal prutsers op posities die juist essentieel zijn en ingevuld dienen te worden door capabele mensen. Ik zal je wat voorbeelden geven om te laten zien dat ik naar feiten kijk en naar wat goed is voor de club. Kom jij met tegenargumenten waarom… Lees verder »

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ ikzelf

Je weet als je bepaalde beroepen functies in de maatschappij hebt bv voetballerij of politiek je funciseren publiekelijk beoordeeld zal/kan Worden. Of je dat wil of niet. Daar moet je gewoon rekening mee houden als je in z’,on functie stapt

Kruikemans
Gast
Kruikemans

Aan de ruimtes onder de tribunes zit een voorgeschiedenis. Verbunt sprak er in 2007 (toen tijde van Vullings was er Plan Tricolores om een woontoren neer te zetten naast het stadion) al over om de ruimtes onder de tribunes commercieel te maken. Het is altijd gebleven bij Destil en verder waren het alleen loze kreten en plannen op papier. Als je eraan wilt verdienen, zul je toch echt de spa in de grond moeten steken. Het eerste recht om te bouwen is in 2011 overgegaan van Consortium naar Willem II en we zijn nu acht jaar verder. Bouwtekeningen leveren geen… Lees verder »

Snorro
Gast
Snorro

Ik denk dat de meeste bedrijven niet zitten te wachten op een kantoor waar door voetbalsupporters in weekends tegenaan wordt gezeken etc

jako
Gast
jako

zeker Ikzelf….blij dat je het zelf beaamt

koen verhoeff
Lid
koen verhoeff

Dus het feit dat Tilbo hier een oud plaatje neerzet van een architectenbureau houdt in dat er het afgelopen jaar 0,0 is gedaan aan het project?? Zucht!

Dirruk
Gast
Dirruk

@Koen Verhoeff, Dat oude plaatje is voor een aantal mensen aanleiding om aan te geven dat er afgelopen 20 jaar weinig is gedaan met de plannen die toen al bekend waren. De laatste directeur riep heel hard en vaak dat ie volop bezig was met de terugkoop en verbouwing van het stadion ( en ook het jeugdcomplex ) maar jij en ik weten allebei dat dit gewoon bullshit was. Dat wordt nu wederom bevestigd, niet op Tilbo en andere social media maar gewoon door de betrokken instanties. Hier een vraag waar jij gewoon antwoord op kan geven. Waarom duurt het… Lees verder »

koen verhoeff
Lid
koen verhoeff

Voor het antwoord op die vraag moet je bij de leiding van onze club zijn, maar ik heb zo het idee dat het te maken zal hebben met politieke lobby en onderhandelen over prijs en voorwaarden. Het kopen van die stapel stenen is iets gecompliceerder dan het doen van boodschappen in de supermarkt. Ben het met je eens dat het wel erg lang duurt voordat er spijkers met koppen geslagen worden.

PS Ik ben net zo benieuwd als jij en vele anderen naar de verdere uitwerking van de plannen.

JvHooH
Gast
JvHooH

Ik denk vooral dat het nu pas te realiseren is door de miljoenen van Frenkie en Sol. Hiervoor waren de plannen er al, maar was er simpelweg niet genoeg geld om het van de grond te krijgen. Hopelijk komt daar nu verandering in. Ik vind dat Berry het op financieel gebied uitstekend heeft gedaan. Hij kan geen euro uitgeven die er niet is. Hij heeft een financieel stabiele situatie gecreëerd en van daaruit kan nu verder worden gewerkt.

Kruikemans
Gast
Kruikemans

Er is de afgelopen jaren elk seizoen winst gemaakt, maar veelal door incidentele inkomsten als transfersommen, opleidingsvergoedingen en doorverkoopclausules. Die inkomsten heb je standaard niet elk jaar en als je ze dan ook niet begroot, dan maak je automatisch winst. Verbunt deed dat wel door te speculeren op mogelijke doorverkoop inkomsten en daardoor kwamen we in 2010 in de shit. Als je dan die fout niet opnieuw maakt, dan kan je jezelf ook niet in de vingers snijden. Daarnaast als je niet meer uitgeeft dan je hebt (kan iedereen), dan had je zonder deze incidentele inkomsten elk jaar quit gedraaid.… Lees verder »

vanderGijp
Lid
vanderGijp

Wat ik 1 jaar geleden heb gezien van het project is enkel een illustratie van hoe het zou kunnen worden van uit het bedrijf die de schets heeft gemaakt en geen bouwtekening of iets dergelijks dit is ook enkel maar 1 klein voorbeeldje en dat zegt nog niet echt veel van hoe ze de rest van het stadion aan gaan pakken. Ik vind het dan ook knap dat jij gelijk al beweerd dat er 0,0 gedaan is. In het afgelopen jaar zal zeker wel gekeken zijn naar wat er mogelijk is en wat niet. Tevens moet worden uitgezocht of er… Lees verder »

Kruikemans
Gast
Kruikemans

Als je het archief van de Gemeente induikt, kun je lezen dat er heel weinig is gebeurd op het gebied van commerciële ontwikkeling van het stadion sinds 2010. Wat daar als enige uitkomt is het ontwikkelingsrecht, wat in 2011 naar Willem II is overgegaan en waar Dhr. Bottelier nog de aanzet voor heeft gegeven.

Dat de stadionaankop en -ontwikkeling nu weer “hot” is, is pas sinds vorig jaar, toen het weer eens op tafel kwam.

Dirruk
Gast
Dirruk

@vanderGijp, Thx voor je antwoord en de tijd die je hebt genomen om met een onderbouwde reactie te komen. Dit zouden meer mensen eens moeten doen zodat we hier op Tilbo eens gewoon kunnen discussiëren over zaken aangaande de club, iets waar deze site toch vooral voor bedoelt is. Met betrekking tot veiligheid van het stadion en de omgeving hebben ze het voornemen om het uitvak na komend seizoen te verplaatsen naar vak K en dan de uitsupporters via de nieuwe woonwijk aan- en af te voeren. Daar zullen de nieuwe bewoners blij mee zijn dat er straks tweewekelijks een… Lees verder »