Home » Laatste Nieuws » Coming up | Willem II – VVV

Coming up | Willem II – VVV

Vanavond staat alweer de 22e “finale” van het seizoen op het programma. Met nog 13 competitiewedstrijden te gaan komt het degradatiespook steeds dichterbij de Tilburgse stadsgrenzen.

Sparta, Roda JC, NAC, FC Twente en Willem II lijken uit te gaan maken wie er (rechtstreeks) gaat degraderen en wie de play off-wedstrijden om promotie en degradatie moeten spelen. De belangen zijn groot want alle ploegen zitten min of meer in hetzelfde schuitje. Degradatie lijkt alle mooie plannen naar de achtergrond te laten verdwijnen.

Winnen vanavond betekent weer/ nog steeds dat je wellicht weer aansluiting kan gaan vinden bij de middenmoot. Het is dus belangrijk dat Willem II weer gaat strijden voor de punten. Daar ontbrak het afgelopen zondag aan. In een cruciale wedstrijd – je had Sparta op een onoverbrugbare achterstand van 9 punten kunnen zetten – gaf Willem II niet thuis. Dat mag de trainer zich aanrekenen. In een wedstrijd tegen de nummer laatst wist Willem II niet 1 (!) uitgespeelde kans te creeren. Door de opstelling en het risicoloze spel dat er in is geslopen, liepen Sol en consorten voorin gefrustreerd en met de ziel onder de arm rond. Het is te hopen dat Willem II vanavond uit een ander vaatje gaat tappen. Dit zal moeten ook van supporters en sponsors zijn helemaal klaar met het gepresenteerde spel en met de trainer.

VVV Venlo dan. In Venlo heerst rust. Dat is ook niet zo vreemd. VVV Venlo staat keurig negende. De ploeg van Maurice Steijn heeft al 29 punten bij elkaar gevoetbald. Een overwinning vanavond betekent dat de ploeg op 2/3e van de competitie al definitief zeker is van nog een jaar eredivisie. Een zeer knappe prestatie voor een team dat op papier niet veel beter is/zou moeten zijn dan Willem II. De Venlonaren verkeren waarschijnlijk ook nog een beetje in een roes na de knappe 1-0 overwinning op landskampioen Feyenoord.

De ontmoeting eerder dit jaar was (tot zondag) de slechtste wedstrijd van het seizoen aan Willem II-zijde. In een dramatische wedstrijd kwam Willem II op een 3-1 achterstand. In de laatste fase van de wedstrijd wist Willem II (lees: Ogbeche) de achterstand om te buigen naar een 3-3 gelijkspel. De gelijkmaker werd diep in blessuretijd gescoord.

Met een gelijkspel zal nu geen genoegen worden genomen. Er zal gewonnen moeten worden!

23 reacties

 1. Yes, 4-3-3 met Croux in de basis, ben benieuwd.

  1

  1
 2. Van 5-3-2 naar een redelijke aanvallende 4-4-2! Nou gelukkig! GOALLEEE MAKEEEE 4-1

  2

  1
 3. Wat ik niet echt snap is dat er nog steeds mensen zijn die roepen dat het niet, of niet alleen, aan de trainer ligt. Ik weet niet in welke wereld deze personen leven maar op het moment dat spelers hun afspraken niet nakomen en/of hun opdrachten niet uitvoeren, is er nog steeds maar 1 persoon, die hier verantwoordelijk voor is en dat is de trainer. Die is namelijk aangesteld om die spelers hun opdrachten uit te laten voeren in het veld, en als ze dit niet doen is hij toch echt degene die hiervoor verantwoordelijk is., en helemaal niemand anders. Of zou het bij onze club nu net weer anders werken?

  17

  2
  • Tri_colores_1896
   Tri_colores_1896

   Tuurlijk ligt het aan de trainer als de spelers de taken niet uitvoeren. En ik hoop van harte dat de spelers de (hoogstwaarschijnlijk verdedigende) taken nooit meer zullen uitvoeren. Althans niet die obsessieve verdedigende taken van Looi. Tijdens de wedstrijd kan Looi nog maar minimaal iets veranderen aan hoe er gespeeld wordt. Hij kan roepen vanaf de zijlijn en hij kan een paar wissels toepassen. De uitvoering van de taktiek ligt toch echt bij de spelers en die is vaak ondermaats. Zonder enige twijfel zeg ik dat de onvoldoendes dit seizoen de voldoendes ruim overtreffen.

   Ik neem het echt niet op voor Looi. Integendeel zelfs. Ik probeer mezelf alleen maar uit te leggen.

   Tenminste, ik neem aan dat je doelde op mijn post of begrijpen we elkaar verkeerd?

   3

   1
   • Bedoel dit in het algemeen. Als ik specifiek jouw opmerking bedoelde, had ik hem onder je post geplaatst en was ik begonnen met @…😐

    0

    1
   • Tri_colores_1896
    Tri_colores_1896

    @ Dirruk

    Bedankt voor de tip 😉

    3

    0
  • frankvanstraalen

   Eens, maar laten we even terug gaan Dirruk. In de voorbereiding is van der Klooi begonnen met 4-3-3 en 4-4-2. En toen werd het pijnlijk duidelijk dat onze centrale verdedigers te langzaam en niet wendbaar genoeg zijn. Daarom is volgens mij ter elfde ure die kneus van AZ binnen gehaald. Goed scoutingswerk, zou ik zeggen de lijstjes waren compleet we wisten wie we wilden. Niet dus.

   In mijn ogen de taak van een TD, vervolgens grijpt van der Klooi terug op en 5–3-2 zelfs in dit systeem krijgen we de meeste goals uit de eredivisie tegen. In de winterstop hebben we het nodig op 4 versterkingen (tja versterkingen is misschien niet het juiste woord) te halen die ook het nivo blijkbaar niet aankunnen. In mijn ogen zeker nu Peters wegvalt, een behoorlijk gebrek aan kwaliteit verdedigend gezien. En dat kun je volgens mij niet alleen van der Klooi aanrekenen. En als deze spelers wel op voorspraak van van der Klooi zijn gekomen dan zegt dat nog veel meer over onze TD

   1

   0
 4. Ik hoop dat we de tegenstander vanavond kunnen overrompelen ala Heracles thuis. Anders wordt het een vervelende avond vrees ik.

  3

  0
 5. NEEEEE… Lees ik dat goed in het Brabants Dagblad bij de opstellingen……….

  Jop vd Linden en geen Meisner ????

  0

  2
  • en Wijnaldum doet ook mee, in een rolstoel linksback.

   1

   0
  • Mag toch hopen dat Jop niet speelt. Ik hoop dat hij niet eens op de bank zit.

    

   Gewoon Meissner, of van mijn part Enoh. Alles beter dan Jop.

   3

   0
  • Nee joh, de opstelling is nog niet bekend.

   0

   0
 6. Je weet toch wel dat het weer kut word en dat Erwin 532 speelt.

  2

  0
 7. Ik ben wel benieuwd hoe jullie het dan graag willen zien in een 1-4-3-3 formatie. Je hebt 2 spitsen die, normaal gesproken, levens gevaarlijk zijn. Buitenspelers missen juist de kwaliteit die je nodig hebt. Ik kan me de thuiswedstrijden tegen PEC en Heracles nog herinneren in de 1-4-4-2 formatie die we toen speelden. Rienstra gewoon weer in een controlerende rol naast Chirivella en El Hankouri en Haye als aanvallende middenvelders achter Sol en Ogbeche. Een centrum met Meissner en Lachman/Heerkens en je speelt al een stuk aanvallender.
  Ik heb er zin in vanavond.. Het wordt óf een overwinning, óf het einde van Vd Looij. Beide zullen ons clubke denk ik goed doen.

  19

  0
 8. Ja, je kunt je maar ergens mee bezig houden. Maar het moet wel nuttig zijn! Of van der Looi wegpesten nuttig is, gezien dat ook een flinke afkoopsom vraagt, is maar te betwijfelen daar hij toch weg gaat. Beter is het denk ik, om als je zijn spelwijze niet zint, hem te wijzen op 4-3-3. Maar inderdaad, als je zo,n verdediger hebt die slordig uitverdedigt, dan valt hij met 1 verdediger minder, er natuurlijk nog sneller in. Men zal dus dan meer goals moeten maken voorin, met 4-3-3 anders heb je er nog niets aan. Ik lees trouwens niets over Roda JC. Die wel de laatste 8 minuten overspelen, omdat het om een half miljoen euro gaat. Haha… Wellicht moeten ze bij Roda JC eens aan kansberekening doen. De kans dat ze winnen is, minimaal. Denk 1%. En dat is optimistisch. Met die penaltys toen via abba, was overduidelijk fout, dat is dit niet, dit is interpretabel. Dus dat win je niet. Dus die 5 ton vordering (om het zo maar eens te zeggen) is dan 5000 euro waard. Een rechtszaak kost een veelvoud daarvan, wat ze bij verlies allemaal zelf kunnen betalen. Zou een beetje stom zijn van Roda om 15.000 euro te lappen aan proces en advocaat kosten, voor iets wat ze toch niet winnen…. maar goed, blijkbaar hebben ze geld teveel!

  3

  1
  • ik ben voor een half miljoen, maar volgens mij gaat het om een halve Ton . Klein verschil 🙂

   0

   1
  • Ipv ERWIN ROT OP zingen we

    

   ERWIN 4 3 3 JALALAA LALALA LAAAAA

   Op het melodietje van Ali Messaoud

    

    

   9

   0
 9. Tri_colores_1896
  Tri_colores_1896

  Ik ben zeker geen Looi-fan en ik heb liever dat hij vandaag dan morgen vertrekt. Maar nogal manipulerende verhaaltjes zoals deze ‘Coming up’ geven de indruk dat alles aan Looi ligt. Terwijl afgelopen zondag ELKE speler zwaar ondermaats was, onder aanvoering van onze criticus Ben Rienstra.  Vanavond winnen, morgen alsnog straftraining en deze maand geen salaris. Dan staan ze zelf ook eens in de kou!

  20

  1
 10. Forza Willem II
  Forza Willem II

  Vandaag zijn er drie opties

  A, Winnen

  B,winnen

  C,winnen.

  Makkelijker kunnen we het niet maken voor je Erwin

  8

  0
  • Jawel hoor:

   A: Spullen pakken

   B: Vol op de aanval, zoals Willem II hoort te doen. En dat ook blijven doen. Dan hoeft er niet eens per se gewonnen te worden vandaag. Maar aangezien ik er niet al teveel vertrouwen in heb dat ie dat ook blijft doen (als ie het vanavond überhaupt al doet) grijp ik toch maar terug op optie A.

   Overigens hoop ik natuurlijk van harte dat we vanavond winnen. Maar zeker als dat met dom geluk en met een angsthazentactiek gebeurt mag ik hopen dat de beste man nog steeds verzocht wordt optie A te nemen.

   2

   3
 11. 4-3-3 en vol op de aanval, maar dat zal die lafbek wel niet durven. Kennelijk weet vd Looij niet dat aanval de beste verdediging is.

  2

  1
 12. Moeten positief zijn I know, maar heb r een hard hoofd in. Denk niet de ploeg de druk aan kan…

  2

  0