MATCHDAY: Willem II – VVV Venlo

32
2881

Morgenavond speelt Willem II om 18.45 uur thuis tegen VVV Venlo. In dit prille stadium van de competitie is dit al een zeer belangrijke wedstrijd voor Willem II, alleen niet op de wijze die we hadden gewenst. Willem II staat er immers zeer belabberd voor.

Vorig seizoen viel het kwartje steeds de goede kant op. Vaak werd met één doelpunt verschil gewonnen, maar de overwinningen werden wel over de streep getrokken. Nu is alles anders. De eerste thuiswedstrijd van het seizoen werd nog wel gewonnen, tegen Heracles, maar de drie volgende thuiswedstrijden werden kansloos verloren. Willem II oogt vaak apathisch en inspiratieloos en bij de minste of geringste tegenslag dondert het team als een kaartenhuis in elkaar. Het feit dat de wedstrijden in een troosteloze ambiance moeten worden afgewerkt, kan hier niet los van worden gezien.

Morgen is de eerste wedstrijd in een reeks wedstrijden waren punten gehaald moeten worden. Bij winst komt Willem II langszij bij VVV Venlo en wordt geklommen naar het bovenste gedeelte van het rechterrijtje. Bij verlies zou Willem II aan het einde van het weekend zomaar 18e kunnen staan en neemt VVV Venlo een voorsprong van 6 punten.

Willem II heeft morgen nog behoorlijk wat afwezigen. Keeper Ruiter is nog steeds geblesseerd, net als Heerkens, Saddiki en Wriedt. Deze drie zijn overigens wel op de weg terug. Linksback Kohn is geschorst na zijn rode kaart tegen PSV. Hij zal worden vervangen door Nelom.

VVV Venlo staat op dit moment 11e met 8 punten uit even zoveel wedstrijden. Aan het einde van het seizoen zal voor deze rangschikking worden getekend. De Venlonaren wisten hun laatste wedstrijd met 3-2 te winnen van Heracles Almelo. Toch blijft bij iedereen de enorme zeperd 4 weken geleden bij. Ajax wist in Venlo met maar liefst 0-13 te winnen. VVV Venlo heeft een volledig fitte selectie. Het is vooral oppassen voor Georgios Giakoumakis. De Griekse spits blijkt een schot in de roos. Hij wist al 7 doelpunten te maken. Ten slotte is de wedstrijd tegen VVV Venlo ook een weerzien met Arjan Swinkels, die eerder dit jaar door de bezoekers van Tilbo.com werd gekozen tot ultieme cultheld van Willem II.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Blank.

32 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments