MATCHDAY: Willem II – VVV Venlo, zaterdag 11 augustus 18.30 uur

26
2380
Fran Sol scoort zijn 14de van het seizoen (foto: Toin Damen)

Het lijkt nog niet zo lang geleden dat we op een zonnige dag in mei afscheid nemen van het vorige seizoen met de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Het vorige seizoen werd keurig afgesloten met een mooie eindsprint na het vertrek van Erwin van de Looi. De 5-0 overwinning tegen PSV en de uitoverwinning tegen NAC Breda zullen we voor altijd blijven herinneren.

Toen kwam de zomerstop. In tegenstelling tot andere jaren waar tot diep in augustus aan de selectie werd gesleuteld, kwam de selectie dit seizoen al vroeg in een plooi. Vooral aanvallend is het nog mager, zeker als Fran Sol daadwerkelijk vertrekt. Hier zal dan ook nog vast iets bij moeten. De overige linies zijn compleet, al zal Joris Mathijsen altijd blijven loeren naar buitenkansjes.

Het is nog even afwachten welke 11 spelers Adrie Koster het vel in zal sturen. Timon Wellenreuther begint weer in de basis. Matthijs Branderhorst is nog niet hersteld van zijn blessure die hij vorig seizoen opliep in de thuiswedstrijd tegen PSV. na zijn herstel zal er een interessante concurrentiestrijd onder de lat ontstaat. Achterin zullen oude bekende Lewis, Heerkens en Meissner hun opwachting maken. Zij zullen worden vergezeld door onze nieuwe linksback Diego Palacios. Op het middenveld is de concurrentiestrijd hevig. Zeven middenvelders strijden om drie plaatsen. Naar verwachting zal Koster beginnen Met Lieftink, Llonch en Crowley. Dan de voorhoede. Sol speelt morgen wellicht zijn laatste wedstrijd in het rood-wit-blauw. Wie hem op de flanken gaan aanvoeren is nog onduidelijk. Coulibaly is geblesseerd en Ozbiliz is nog niet speelgerechtigd. Dit geen mogelijkheden voor een basisplaats voor de jonge Kristinsson. Aan de andere kant zal Croux waarschijnlijk starten. Wie er morgen ook zullen starten, het nieuwe Willem II verdient onze steun.

Dan VVV Venlo. VVV Venlo is vorig seizoen keurig in de eredivisie te blijven. Dat was vooral te denken aan een goede eerste seizoenshelft. Na de winterstop werden nog maar 15 punten gehaald. Alleen PEC Zwolle en FC Twente presteerden slechter. Het is dan ook de vraag hoe VVV Venlo uit de startblokken van het nieuwe seizoen komt. VVV Venlo verloor afgelopen zomer met Vito van Crooij en Clint Leemans twee sterkhouders aan PEC Zwolle. Het geld dat PEC Zwolle aan VVV Venlo betaalde kon niet worden geinvesteerd in de selectie. De selectie van VVV Venlo is dan ook nog erg smal. Dit wordt extra lastig voor VVV nu zij voorin ook met blessures kampen. Seuntjens, Grot en Opoku zijn waarschijnlijk niet inzetbaar. Middenvelder Van Ooijen zal waarschijnlijk als gelegenheidsspits functioneren.

Na een week waarin bestuurlijke onrust de overhand had, hebben wij weer zin om gewoon te gaan voetballen. Net als bij de spelers is voor de supporters een goede warming up heel belangrijk. Er is genoeg te doen ter voorbereiding op de wedstrijd. Kom gezellig vanaf drie uur naar Cafe De Kok op de Heuvel om het seizoen in te luiden met je Willem II-maten, stiefel daarna door naar het stadion om nog een biertje en frietje te vatten op de Kings Square en schreeuw Willem II daarna naar de drie punten.
Oh ja, de wedstrijd van morgen is uitgeroepen tot Flagday. Neem dus allemaal je vlaggen mee naar het stadion!

26 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments