MATCHDAY: Willem II – VVV Venlo, zaterdag 11 augustus 18.30 uur

29
2232
Fran Sol scoort zijn 14de van het seizoen (foto: Toin Damen)

Het lijkt nog niet zo lang geleden dat we op een zonnige dag in mei afscheid nemen van het vorige seizoen met de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Het vorige seizoen werd keurig afgesloten met een mooie eindsprint na het vertrek van Erwin van de Looi. De 5-0 overwinning tegen PSV en de uitoverwinning tegen NAC Breda zullen we voor altijd blijven herinneren.

Toen kwam de zomerstop. In tegenstelling tot andere jaren waar tot diep in augustus aan de selectie werd gesleuteld, kwam de selectie dit seizoen al vroeg in een plooi. Vooral aanvallend is het nog mager, zeker als Fran Sol daadwerkelijk vertrekt. Hier zal dan ook nog vast iets bij moeten. De overige linies zijn compleet, al zal Joris Mathijsen altijd blijven loeren naar buitenkansjes.

Het is nog even afwachten welke 11 spelers Adrie Koster het vel in zal sturen. Timon Wellenreuther begint weer in de basis. Matthijs Branderhorst is nog niet hersteld van zijn blessure die hij vorig seizoen opliep in de thuiswedstrijd tegen PSV. na zijn herstel zal er een interessante concurrentiestrijd onder de lat ontstaat. Achterin zullen oude bekende Lewis, Heerkens en Meissner hun opwachting maken. Zij zullen worden vergezeld door onze nieuwe linksback Diego Palacios. Op het middenveld is de concurrentiestrijd hevig. Zeven middenvelders strijden om drie plaatsen. Naar verwachting zal Koster beginnen Met Lieftink, Llonch en Crowley. Dan de voorhoede. Sol speelt morgen wellicht zijn laatste wedstrijd in het rood-wit-blauw. Wie hem op de flanken gaan aanvoeren is nog onduidelijk. Coulibaly is geblesseerd en Ozbiliz is nog niet speelgerechtigd. Dit geen mogelijkheden voor een basisplaats voor de jonge Kristinsson. Aan de andere kant zal Croux waarschijnlijk starten. Wie er morgen ook zullen starten, het nieuwe Willem II verdient onze steun.

Dan VVV Venlo. VVV Venlo is vorig seizoen keurig in de eredivisie te blijven. Dat was vooral te denken aan een goede eerste seizoenshelft. Na de winterstop werden nog maar 15 punten gehaald. Alleen PEC Zwolle en FC Twente presteerden slechter. Het is dan ook de vraag hoe VVV Venlo uit de startblokken van het nieuwe seizoen komt. VVV Venlo verloor afgelopen zomer met Vito van Crooij en Clint Leemans twee sterkhouders aan PEC Zwolle. Het geld dat PEC Zwolle aan VVV Venlo betaalde kon niet worden geinvesteerd in de selectie. De selectie van VVV Venlo is dan ook nog erg smal. Dit wordt extra lastig voor VVV nu zij voorin ook met blessures kampen. Seuntjens, Grot en Opoku zijn waarschijnlijk niet inzetbaar. Middenvelder Van Ooijen zal waarschijnlijk als gelegenheidsspits functioneren.

Na een week waarin bestuurlijke onrust de overhand had, hebben wij weer zin om gewoon te gaan voetballen. Net als bij de spelers is voor de supporters een goede warming up heel belangrijk. Er is genoeg te doen ter voorbereiding op de wedstrijd. Kom gezellig vanaf drie uur naar Cafe De Kok op de Heuvel om het seizoen in te luiden met je Willem II-maten, stiefel daarna door naar het stadion om nog een biertje en frietje te vatten op de Kings Square en schreeuw Willem II daarna naar de drie punten.
Oh ja, de wedstrijd van morgen is uitgeroepen tot Flagday. Neem dus allemaal je vlaggen mee naar het stadion!

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
vak-a
Lid
vak-a

En zoals ieder jaar lopen we meteen weer achter de feiten aan. En niet voor het eerst tegen een directe concurrent.

Hotseknots
Gast
Hotseknots

Dankerlui in de basis, Meisner op de bank. Mc Garry start als linksbuiten

KingKoen75
Lid
KingKoen75

Elbers is vrij, na aflopen contract excelsior. Speler met veel dreiging vanaf rechts. Zwolle is geïnteresseerd, maar vind ik voor ons ook een prima aanwinst.

Isleyy_N
Lid
Isleyy_N

Darri blijkt weg te willen bij Heracles. NEC wil hem halen. Lijkt me dat hij eredivisie wil spelen; WII grijp je kans!

Zekur
Gast
Zekur

Te laat alweer. Getekend bij NEC.

TTB
Lid
TTB

Jonathan Okita anders proberen los te weken bij MVV?

Veel slechter dan Croux kan hij het niet doen. Ben alleen bang dat hij teveel moet kosten en ook niet voor de bank/breedte hier naar toe komt.

Zekur
Gast
Zekur

Palacios linksbuiten en MCGarry linksachter als noodoplossing. Dan krijgt Solleke alle ballen op zijn bolleke vanaf links dan

Wally58
Gast
Wally58

Goed gezien vond hem aanvallend beter dan verdedigend !!

TTB
Gast
TTB

Veel zin in morgen. Hopelijk gaan we een aanvallend ingesteld willem II zien. Dat de aanval nog niet op volle sterkte is duidelijk jammer, maar het is even niet anders. Morgenavond volle bak achter de ploeg en de 3 punten blijven in Tilburg.

Opa Henk
Lid
Opa Henk

Het is toch wel een beetje teleurstellend dat we weer niet compleet aan de competitie kunnen beginnen. Dit keer is het niet direct de schuld van het aankoopbeleid, maar als je spelers haalt zoals b.v. Kolovos die van een blessure terug moeten komen dan loop je natuurlijk wel dit risico. Daar komt nog bij dat sommige spelers ( Sol, Lieftink) toch wel met hun hoofd bij een eventuele transfer zullen zijn. Dit alles zal de wedstrijd niet ten goede komen!

Hoop er het beste van Come on Willem II

JVS
Gast
JVS

Opstelling zal dit wel worden: Wellenreuther; Lewis, Heerkens, Meissner, Palacios; Llonch, Crowley, Lieftink; Croux, Sol, Kristinsson

Frank
Gast
Frank

Ik verwacht Crowley in een vrije rol vanaf links. Akkayanak op de 10. Met Kristinsson ook op links is veel te riskant met een onervaren back voor de Nederlandse velden erachter. Lieftink de linkse zone dichtzetten en Crowley de vrije rol geven.

Robby
Lid
Robby

Of Palacios/Mcgarry op linksbuiten.

Frankwie
Gast
Frankwie

We hebben McGarry als linksback gehaald maar hij is tot nog toe altijd linksbuiten geweest. Het zou mij niks verbazen.

Jan R
Gast
Jan R

Een speler moet een vrije rol wel aankunnen en hij moet in die rol wel een toegevoegde waarde hebben. Dat was in de voorbereidende oefenwedstrijden niet het geval bij Crowley. Hij is nog lang geen Rienstra.

Frank
Gast
Frank

Een vrije rol vanaf links is iets anders dan op 10 een vrije rol krijgen net als Rienstra die had. Crowley is op zijn best als hij zo min mogelijk taken mee krijgt en dus vrijuit kan spelen. Hangend vanaf links zou dan voor hem echt ideaal zijn en is hij voor de ploeg minder kwetsbaar in de omschakeling. Want daar loert het gevaar met.Crowley in de basis.

Isleyy_N
Lid
Isleyy_N

Coulibaly geblesseerd? man man hoe lang heeft die vent nog een contract.
over de put gesproken…

Anon
Gast
Anon

Tot juni 2020 + optie voor nog een jaar…

wil
Gast
wil

Volgens Koster zit Kolovos op de reservebank.Het kan zijn dat hij nog gaat invallen.

appelnaldo
Lid
appelnaldo

Geen wedstrijdritme, en vorige week spaarde hij hem voor deze week……. raaaarrrr

drobs
Gast
dRobs

Simpel toch. Dan is hij nog niet fit genoeg van zijn blessure.. Dus gaat geen volle 90 min spelen!

bomba
Gast
bomba

Heb er weinig vertrouwen in. Teveel onrust binnen de organisatie. Instabiele selectie en Sol die met z’n hoofd al ergens anders is.

Chris
Gast
Chris

Kolovos dan? Is die fit? Wat wordt er van verwacht

John Nr1
Lid

eindelijk gaan we weer voetballen!
Heerlijk…op tijd naar de stad, zonnetje, biertje, vlaggetje, en Hoekie C beetje uitdagen. smile

Matchdays, i love it !

wil
Gast
wil

Ik las zojuist dat VVV een Duitse linksback heeft aangetrokken van FC Vaduz.

Robby
Lid
Robby

En die zit bij de wedstrijd selectie!!!

wil
Gast
wil

Ja dat is nu de willekeur die de KNVB gebruikt.

Hotseknots
Gast
Hotseknots

Duitsland valt binnen de EU, Turkije niet, dus andere administratieve afhandeling

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Wat is er mooier dan cadeau waar in het weekend je 122e veverjaardag viert inteluiden met een 3 punter🔴⚪🔵 gaserop