MATCHDAY: Willem II – Vitesse

10
1636

BAM! Definitief veilig. Dat waren we natuurlijk in praktijk voor afgelopen weekend ook al, maar de overwinning tegen Zwolle was toch wel erg welkom en reden voor een mooie feestje op de terugweg. Door de overwinning ging Willem II zelfs over VVV heen en staat het nu op de 13e plaats. Bij verlies van Groningen en/of Heracles komend weekend, kan zelfs nog de 11e plek behaald worden. Genoeg om voor te spelen dus! Hoe dan ook, wat een rampjaar leek te worden kan toch schitterend worden afgesloten. De tussenstand van de competitie vanaf de wedstrijd tegen PSV zegt eigenlijk alles!

  1. Feyenoord – 21 punten
  2. Ajax – 18 punten
  3. PSV – 14 punten
  4. Willem II – 13 punten
  5. Roda – 13 punten

Zondag de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Helaas zonder publiek op de KingSide. Gelukkig hebben de meeste supporters OF een kaartje elders kunnen kopen, OF staan ze straks te springen bij het grote scherm op het King Square. En niet te vergeten het afsluitende feest na de wedstrijd, waar gewoon iedereen bij aanwezig kan zijn!

Vitesse is momenteel erg wisselvallig en dus een prima tegenstander om te treffen. Waar wij 13 punten haalde in de afgelopen wedstrijden, haalde Vitesse er slechts 7. Het seizoen van de Arnhemmers ging als een kaars uit, al werden afgelopen weekend wel de play-offs veilig gespeeld. Zonder enige twijfel een team met veel kwaliteiten, maar niet in de flow waar Willem II al weken in zit.

Eerder dit seizoen leek Vitesse uit een wedstrijd te worden waarin Willem II opstond. Tot twee keer toe kwamen we op voorsprong door doelpunten van Ogbeche en Rienstra. Helaas werd het in de 88e minuut toch nog 2-2. Hoe dan ook, een puntje in Arnhem is natuurlijk niet slecht. Overigens kunnen de meesten zich uiteraard ook de 1-4 nederlaag in eigen huis van 2016 nog herinneren, dus Vitesse is en blijft een ploeg om rekening mee te houden. Destijds had Willem II het erg lastig met onder andere van Wolfswinkel, Nathan en Qazaishvili, die inmiddels geen van alleen nog voor Vitesse spelen.

Ondanks het ontbreken van publiek op de KingSide staat zondag in het teken van onze wederopstandig, waar de supporters een onmisbare schakel in waren! Laten we het seizoen daarom afsluiten met een sfeer en passie die past bij de afgelopen maanden. Positief en met vertrouwen! En, het wordt mooi weer, dus trek je Willem II shirt aan!

10 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments