MATCHDAY | Willem II – Sparta

9
1888

Nog 7 wedstrijden tot aan de winterstop. Sparta, VVV, Heracles, NAC, Vitesse, Zwolle en Ajax. Het venijn zit in de staart. 4 uit/ 3 thuis. Aanhaken of afhaken.

Met een interlandweekend achter de rug was er even tijd voor een adempauze. In de afgelopen weken is er nogal het een en ander “over Willem II heen gekomen”. De spannende tijd rondom Fran Sol, de helaas ernstige blessure van Etienne Velikonja, de voorzichtige terugkeer van “B” Ogbeche, de privé-perikelen rondom Ben Rienstra. Het was geen rustige tijd. Juist daarom kwam de interlandperiode als geroepen. Even een pas op de plaats.

In de media verschenen recent keer op keer berichten over het teamgevoel van Willem II. Interviews stonden bol van teksten over de “vriendschapsband” binnen de selectie, de warme club en het voor elkaar door het vuur gaan. Dat is wat we nodig hebben de komende periode.

Willem II staat 17e met 9 punten. Evenveel punten als nummer 14 FC Twente en slechts 6 punten verwijderd van (de staart van) het rechterrijtje. Met Sparta, VVV, Heracles en NAC treft Willem II de komende 4 weken de directe concurrentie. Het is dus daadwerkelijk aanhaken of afhaken.

Zaterdag trappen we af tegen Sparta. Een wedstrijd met historisch besef (twee van de oudste clubs van Nederland) maar ook met een positief (recent) verleden voor Willem II. Vorig jaar scoorde gouden wissel Tom Haye in de 90e minuut de 3-2 en voor de laatste thuisnederlaag in de competitie moeten we ver terug de boeken in. Maar… Resultaten uit het verleden…

Buiten kijf staat dat de druk er vol op staat. Er MOETEN punten gehaald worden om een marge te gaan creëren met “de streep”. Op de training van vandaag (donderdag) lijkt het er op dat Fran Sol en “B” Ogbeche samen in de punt van de aanval gaan starten. Voor de rest lijkt het erop dat het elftal niet gewijzigd gaat worden. Punt van twijfel is nog Jordens Peters die na zijn injectie in de knie (nog) niet fit is.

De wedstrijd start zaterdag om 20:45.

9 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments