MATCHDAY: Willem II-Sparta

104
4577

Morgenavond om 20.00 uur neemt Willem II het thuis op tegen Sparta. De wedstrijd begint om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Kooij.

Na een prima seizoenstart met 16 punten uit 7 wedstrijden lijkt Willem II in een herfstdip beland. De maand oktober leverde geen enkele competitieoverwinning op. Bovendien werd Willem II ook nog eens in de beker uitgeschakeld door RKC. Het Overijsselse tweeluik was goed voor een nederlaag in blessuretijd tegen Heracles en een moeizaam gelijkspel tegen FC Twente. Vervolgens werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Fortuna Sittard en werd dik (en enigszins geflatteerd) met 5-1 verloren van FC Utrecht. Vooral defensief oogt Willem II de laatste wedstrijden erg kwetsbaar. De zware blessure van Freek Heerkens zal niet de enige oorzaak zijn van de defensieve onzekerheid, maar feit blijft wel dat het huidige centrale verdedigingsduo Jensen-Bergstrom erg onzeker overkomt en elke wedstrijd wel goed is voor een of meer foutjes.

Gelukkig heeft Willem II toch al 18 punten bij elkaar gevoetbald, waardoor we niet al te snel in de problemen zullen komen, maar vaststaat wel dat een nieuwe thuisoverwinning zeer wenselijk is. Het lijkt erop dat Willem II hiermee met Sparta een goede tegenstander treft. De Spartanen kennen tot op heden een uitermate teleurstellend seizoen. De laatste en enige overwinning van dit seizoen dateert van 12 september 2021 toen er met 3-1 werd gewonnen van Fortuna Sittard. Verder werd er 4 keer gelijkgespeeld en 6 keer verloren. De problemen lijken vooral voorin te zitten. Sparta wist nog maar 8 keer te scoren en is hiermee op PEC Zwolle na de minst scorende ploeg in de eredivisie.

Sparta is een tegenstander die Willem II over het algemeen in eigen huis wel goed ligt. Van de laatste 25 thuisontmoetingen in officieel verband (eredivisie, eerste divisie, beker, play offs) werd slechts 1 keer thuis verloren. Laat echter die ene verliespartij nu net vorig seizoen zijn geweest. Willem II verloor toen kansloos met 1-3. Voor Sparta scoorden toen Thy en Duarte (2x). Wriedt deed in blessuretijd iets terug namens Willem II. Willem II is dus gewaarschuwd.

104 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments