COMING UP: Willem II-Spakenburg

13
908

Harkemase Boys, FC Dordrecht, Excelsior ’31, Delta Sport.
Van dit rijtje clubs verloor Willem II tussen 2011 en 2015 vier keer op rij in de eerste ronde van de beker. Drie amateurclubs dus. En nog niet eens de top van de amateurs. Laat dit een wijze les zijn dat van onderschatting geen sprake mag zijn. Dit blijkt ook als we de uitslagen van gisterenavond erbij pakken. Cambuur en Roda JC wisten zich met hangen en wurgen te plaatsen ten koste van amateurs en TOP Oss en Almere City legden het zelfs af tegen amateursclubs.

SV Spakenburg komt vanavond dus naar Tilburg. Spakenburg is een voormalig vissersdorp in de punt van Utrecht. Qua grootte is het dorp te vergelijken met Goirle. Toch kent Spakenburg twee van de grootste amateurvoetbalclubs, SV Spakenburg en IJsselmeervogels. De blauwen tegen de roden. Beide clubs acteren nu in de tweede divisie. IJsselmeervogels staat op dit moment tweede achter AFC. SV Spakenburg staat in de middenmoot op een achtste plaats.

Vanavond komen we een aantal bekende namen tegen. Trainer van Spakenburg is oud-international John de Wolf. In de selectie van Spakenburg komen we een hoop spelers met een verleden in het betaald voebal tegen. Twee van hen hebben zelfs een verleden bij Willem II. Jasper Waalkens speelde tussen 2009 en 2011 twee seizoenen bij Willem II. Giovanni Gravenbeek speelde tussen 2010 en 2012 twee jaar bij Willem II. Beide spelers wisten geen onuitwisbare indruk te maken.

SV Spakenburg wist de laatste 32 van de beker te bereiken door RKSV Wittenhorst en DFS te verslaan. Willem II wist de vorige ronde van de beker te winnen van FC Volendam met 1-2. Deze overwinning is overigens de laatste overwinning van Willem II. De laatste 7 wedstrijden in de competitie werden immers niet gewonnen. Hoog tijd dus voor een nieuwe overwinning. Adrie Koster zal zijn sterkste team het veld in sturen. Onderschatting en het in zetten van een B-team is erg onverstandig. PSV heeft hiervan gisterenavond het bewijs geleverd. Wel zal Adrie Koster waarschijnlijk kiezen voor Mattijs Branderhorst in de goal. Daarnaast bestaat de kans dat Jordens Peters na maanden blessureleed zijn rentree maakt.

De wedstrijd zal vanavond worden afgewerkt in een goed gevuld Koning Willem II-stadion. De supporters van Spakenburg zullen plaatsnemen aan de Goirlese zijde. Helaas zullen niet de in eerste instantie verwachte 1.000-1.500 Spakenburgers aanwezig zijn. Om onbegrijpelijke redenen is namelijk een verplichte buscombi opgelegd voor de supporters van Spakenburg. Willem II-supporters kunnen online of vanavond aan de kassa’s een kaartje kopen voor slechts € 5,-.

13 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments