Coming up: Willem II – SC Cambuur

13
1842

CambuurLogoKomende zondag neemt Willem II het op tegen de nummer zes van de Eredivisie: SC Cambuur. De ploeg van trainer Henk de Jong verraste vorig seizoen al door zich eenvoudig te handhaven, maar dit seizoen doet de ploeg er nog een schepje bovenop. Cambuur raakte in de zomerstop veel belangrijke spelers kwijt, maar dankzij de juiste versterkingen maakt Cambuur het alle ploegen lastig.

Na de degelijke overwinning in Almelo kan Willem II in alle rust toewerken naar het duel op zondag. Willem II hoeft namelijk niet doordeweeks in actie te komen voor de beker omdat de ploeg inde vorige ronde werd uitgeschakeld door SV Deltasport. Cambuur kwam wel actie: de ploeg speelde woensdag tegen SVV Scheveningen nadat in de vorige ronde FC Den Bosch werd verslagen. Cambuur had het lastig tegen de amateurs uit Scheveningen, want pas in de verlenging werd afstand genomen van SVV Scheveningen. Cambuur won uiteindelijk dankzij doelpunten van Ogbeche en Schepers.

Voor zowel Willem II als Cambuur kan het seizoen tot nu toe niet op. Niemand aan Tilburgse zijde had verwacht dat de ploeg op deze manier aan het nieuwe Eredivisie-seizoen zou beginnen. Met fris en aanvallend voetbal is Willem II dit seizoen nog geen een keer kansloos geweest. Ook werden er al twee lastige uitwedstrijden gewonnen: tegen Feyenoord en Heracles. Daarnaast heeft de ploeg aangetoond over een bank te beschikken die niet minder is dan de eerste elf. De wedstrijd tegen Heracles was daar het perfecte voorbeeld van: Dijks kon door een blessure niet spelen en zijn vervanger, Heymans, speelde een prima wedstrijd. Vlak voor het begin van de wedstrijd haakte ook Van der Struijk af door een blessure die hij opliep tijdens de warming-up. Zijn plaats werd ingevuld door Heerkens, die met zijn prachtige voorzet op Stijn Wuytens belangrijk was. Na rust kwam Andrade het veld in en ook hij was belangrijk: dankzij zijn assist kon Armenteros de 0-3 maken en daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Ook Cambuur heeft geen reden tot klagen. De ploeg is met 16 punten, een puntje meer dan Willem II, terug te vinden op de zesde plaats. De overwinningen werden wel vooral behaald tegen laagvliegers; er werd namelijk gewonnen van Heracles (nummer 18), ADO den Haag (nummer 15), FC Dordrecht (nummer 17) en FC Groningen (nummer 11). Daarnaast werd al maar liefst vier keer gelijk gespeeld. Bij Cambuur komen we een oude bekende tegen: Marlon Pereira. De verdediger speelde tussen 2009 en 2012 voor Willem II. Pereira maakte de promotie in 2012 nog mee, maar moest daarna vertrekken omdat de technische staf het niet in hem zag zitten. Pereira zat een tijdje zonder club en speelde uiteindelijk een halfjaar voor het Bulgaarse Botev Plovdiv. Na het Bulgaarse avontuur kwam Pereira in Leeuwarden terecht.

De wedstrijd Willem II – Cambuur gaat over een plaats in de bovenste regionen. Als Willem II wint, gaat het over Cambuur heen en een plaats bij de eerste vijf is dan zomaar een mogelijkheid. Wint Cambuur, dan nestelt de club zich definitief in de subtop. Beide ploegen spelen hun eigen, aanvallende spelletje en alle ingrediĆ«nten voor een aantrekkelijke wedstrijd zijn dan ook aanwezig.

Vermoedelijke opstelling: Lamprou, Van der Struijk (Heerkens), D. Wuytens, Peters, Dijks, S. Wuytens, Haemhouts, Messaoud, Ondaan, Armenteros en Sahar

13 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments