Coming up: Willem II – SC Cambuur

168
6397
Fotoburo Toin Damen ©

Op vrijdag is het precies 76 dagen, 7 nederlagen en 2 gelijkspelen na onze laatste overwinning. Na die overwinning in de thuiswedstrijd tegen PSV stond Willem II op een tweede plek. Hoewel iedereen ook wel aanvoelde dat die tweede plek niet heel realistisch was had niemand verwacht dat er daarna negen wedstrijden op rij niet gewonnen zou worden. We kunnen dus wel stellen dat het inmiddels crisis is in het Koning Willem II stadion. Willem II staat voorafgaand aan de wedstrijd tegen sc Cambuur niet meer op een tweede maar op een dertiende plek. Onze tegenstander vinden we terug op plek 7. Na vier overwinningen op rij kreeg Cambuur vorige week flink op de broek van Vitesse (1-6).

Trainer Fred Grim heeft daarnaast behoorlijk wat (licht) geblesseerde spelers in de selectie. Freek Heerkens, Emil Bergström en Wesley Spieringhs zijn al langere tijd geblesseerd. Het is nog twijfelachtig of Ulrik Jenssen en Pol Llonch beschikbaar zijn. Vooral centraal achterin is de spoeling daarom dun. Ook is het nog maar de vraag wie er in de spits gaat spelen. In Amsterdam stond Max Svensson op die plek opgesteld. Dat kwam deels door de tacktiek en deels doordat Wriedt de laatste weken niet in topvorm is. Wij zijn dan ook erg benieuwd wie Grim vrijdag in de spits zal zetten.

Bij onze tegenstander was het grote nieuws deze week dat trainer Henk de Jong voor langere tijd uit de roulatie zal zijn. Assistent-trainer Pascal Bosschaart beschikt verder over een nagenoeg complete selectie, vermoedelijk ontbreken alleen Marco Tol en Robin Maulun.

De laatste keer dat beide ploegen elkaar in Tilburg troffen was op 6 december 2015. Willem II wist die wedstrijd met 3-0 te winnen door doelpunten van Guus Joppen, Erik Falkenburg en Stijn Wuijtens. De terugwedstrijd later dat jaar eindigde in 1-1 (doelpunt Jordens Peters). De wedstrijd staat onder leiding van Martin van den Kerkhof. Robin Hensgens is de VAR. Het duel is te zien bij ESPN 2.

168 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments