MATCHDAY: Willem II – Roda JC

16
1883

Komende zondag speelt Willem II de belangrijke thuiswedstrijd tegen Roda JC. Wint Willem II, dan neemt het enigszins afstand van de onderste regionen. Een verlies brengt de degradatiestreep akelig dichtbij.

Willem II en Roda JC stonden nog niet heel lang geleden ook al tegenover elkaar. De clubs ontmoetten elkaar voor de kwartfinale van de KNVB-beker. Willem II wist, na het winnen van strafschoppen, de halve finale te bereiken. Nadat door tussenkomst van de videoscheidsrechter in het bekerduel van 1 februari de 2-3 van Roda JC werd afgekeurd – en Willem II het duel na strafschoppen uiteindelijk won – tekende Roda JC beroep aan bij de KNVB. Dat beroep haalde niets uit; de rechter oordeelde dat er juist is gehandeld.

Beide teams zullen dus aardig op scherp staan. Dat is ook nodig, want de belangen zijn groot zondag. Willem II moet koste wat het kost zien te winnen. Bij een verliespartij zal de druk op de ploeg enorm toenemen. Ook zal door een verlies de positie van Van de Looi onhoudbaar worden. Het spel van de afgelopen weken biedt helaas niet heel veel hoop. De thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo was goed, maar de wedstrijden tegen Heracles en ADO waren van een dramatisch niveau. Met name tegen ADO had Willem II he-le-maal niets te vertellen. Ook was die nederlaag enorm pijnlijk, omdat de wedstrijd pas in de slotminuten werd verloren na een oerdomme overtreding van Tsimikas. Wisselvalligheid en het ontbreken van een duidelijke visie lijken het probleem te zijn dit seizoen.

Over de belangen van dit duel kun je uren doorpraten, maar dat is zinloos. Eén ding telt zondag: de winst. Voor ons als supporters de belangrijke taak om vol achter de ploeg te gaan staan. Willem II is meer dan een trainer of de elf die op het veld staan.

Leev’ hoezee voor Willem II

16 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments